Ποιοι είμαστε
Αρχική Ένα μικρό αγόρι ζωγραφίζει στο σχολείο του με κιμωλίες στο δάπεδο.HOAXES

Ένα μικρό αγόρι ζωγραφίζει στο σχολείο του με κιμωλίες στο δάπεδο.

27 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Θυμάστε το κοριτσάκι που ζωγράφισε τη μαμά του με κιμωλίες και κοιμήθηκε στην αγκαλιά της; Αν όχι θα την θυμηθούμε μαζί σε αυτήν την ανάρτηση.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένα βίντεο ενός Ινδού που δείχνει ένα αγοράκι να ζωγραφίζει τη μανούλα του και να κοιμάται στην αγκαλιά της και συνοδεύεται με το παρακάτω κείμενο.


Σε ένα σχολείο στην Ινδία, ένα μικρό αγόρι παίρνει μερικές κιμωλίες, βγαίνει στο προαύλιο και αρχίζει να ζωγραφίζει κάτι στο δάπεδο μπροστά στα έκπληκτα μάτια του δασκάλου του.

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό…

Η ταινία με τίτλο «CHALK», έχει δημιουργηθεί στην Ινδία και βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό που συνέβη στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δείτε το βίντεο:


Μια χαρά βίντεο και πολύ καλογυρισμένο αλλά οποιαδήποτε αναφορά για πραγματικό περιστατικό είναι ψέμα.

Μια παρόμοια ιστορία με ένα κοριτσάκι που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο είχε κυκλοφορήσει πέρυσι. Τελικά οι φωτογραφίες ήταν στημένες από τη φωτογράφο και το κοριτσάκι ανιψιά της. Δείτε ΕΔΩ την περσινή ανάρτηση.

Ο Ινδός σκηνοθέτης του βίντεο πήρε την ιδέα του από την παραπάνω φωτογράφο και οποιαδήποτε αναφορά για πραγματικό περιστατικό στο Ιράκ είναι ψέμα και καμιά πονεμένη ιστορία δεν κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία ή το βίντεο.
Κάπως έτσι γεννιούνται οι μύθοι…

Ας συγκρίνουμε τις 2 ζωγραφιές. Τα κοριτσάκια ζωγραφίζουν καλύτερα ή τα αγοράκια… για να δούμε. Δύσκολη απόφαση…

1

3

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.