Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Ο Νομπελίστας Τζέιμς Ουάτσον προτείνει Υπεροξείδιο του Υδρογόνου για τον ΔιαβήτηΥΓΕΙΑ

Καταρρίπτεται – Ο Νομπελίστας Τζέιμς Ουάτσον προτείνει Υπεροξείδιο του Υδρογόνου για τον Διαβήτη

29 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

 

 

peroxide

Μία ακόμη θαυματουργή “θεραπομούφα” συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη λογική και τον σκεπτόμενο άνθρωπο. Ένα ακόμη “φαρμακομαντζούνι” ενός “τσαρλατανοθεραπευτή” ήρθε να συναγωνιστεί την σχετικά πρόσφατη στη χώρα μας οζονοθεραπεία . Το συγκεκριμένο, κυκλοφόρησε – ως συνήθως – στ αγγλικά το 2006. Η εισαγωγή στην χώρα μας έγινε πρόσφατα και η νεώτερη εκδοχή της είναι αυτή:

********************************

Πριν από λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Η Θεραπεία του Ενός λεπτού – Το μυστικό που θεραπεύει σχεδόν κάθε ασθένεια” στο οποίο η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αλλιώς οξυζενέ, (H2O2 35% FOOD GRADE) μπορεί να θεραπεύσει σχεδόν κάθε ασθένεια περιλαμβανομένου του διαβήτη.

the-one-minute-cure

Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και  ο Τζέιμς Ουότσον ο οποίος μαζί με τον Φράνσις Κρικ αποκάλυψαν τη δομή της διπλής έλικας του DNA – το γεγονός αυτό χάρισε στους δύο επιστήμονες ένα Νόμπελ πριν από μισό αιώνα (το μοιράστηκαν με τον Μόρις Ουίλκινς) – ανέπτυξε τώρα μια ριζοσπαστική θεωρία σχετικά με τη ρίζα του διαβήτη, της άνοιας, της καρδιοπάθειας και του καρκίνου.

Δημοσίευση σε έγκριτη επιθεώρηση

Ο 85χρονος επιστήμονας δημοσίευσε τη μεγάλη ιδέα του στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet»

Ο κ. Ουότσον ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή στο Εργαστήριο Cold Spring Harbor στη Νέα Υόρκη το 2007.

Στο άρθρο του στο Lancet ο επιστήμονας αναφέρει πως ο διαβήτης τύπου 2 εκτιμάται επί μακρόν ότι προκαλείται από οξείδωση στον οργανισμό η οποία έχει ως αποτέλεσμα φλεγμονή που σκοτώνει τα παγκρεατικά κύτταρα. Ο ίδιος όμως πιστεύει ότι η ρίζα της φλεγμονής που οδηγεί τελικώς στη νόσο είναι διαφορετική: «Η βασική αιτία εκτιμώ ότι είναι η έλλειψη βιολογικών οξειδωτικών και όχι η περίσσεια τους» γράφει.

Η θεωρία του… τένις

Ο κ. Ουότσον που είναι φανατικός παίκτης του τένις σημειώνει ότι ανέπτυξε τη θεωρία του αφού αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η άσκηση φαίνεται να ωφελεί τα άτομα με υψηλό σάκχαρο αίματος το οποίο αποτελεί δείκτη εμφάνισης διαβήτη. Όπως λέει, η άσκηση παράγει αντιδραστικά είδη οξυγόνου τα οποία θεωρείται ότι είναι επιβλαβή.

Άλλες μελέτες έθρεψαν αυτή την αρχική σκέψη του κ. Ουότσον, και κυρίως μια μελέτη του δρος Ματίας Μπλίερ του Πανεπιστημίου της Λειψίας. Ο δρ Μπλίερ έδειξε ότι τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου που εκλύονται κατά την άσκηση πολεμούν την ινσουλινοαντίσταση η οποία εμφανίζεται στον διαβήτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη του, τα οφέλη αυτά εξαφανίζονται όταν κάποιος λαμβάνει αντιοξειδωτικά πριν την άσκηση.

Χρήσιμα τα οξειδωτικά μόρια;

Ο κ. Ουότσον πιστεύει ότι αντί να είναι επιβλαβή σε όλες τις περιπτώσεις, τα οξειδωτικά μόρια όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου, είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου δρα σε μια κυτταρική δομή που ονομάζεται ενδοπλασματικό δίκτυο, εξασφαλίζοντας ότι οι πρωτεΐνες διατηρούν σταθερό σχήμα. Αν τα επίπεδα των οξειδωτικών μορίων είναι πολύ χαμηλά, υποστηρίζει ο επιστήμονας, οι πρωτεΐνες χάνουν τη σωστή δομή τους και προκαλούν φλεγμονή που καταστρέφει το πάγκρεας. Η ίδια διαδικασία αφορά και πολλές άλλες νόσους, κατά τον κ. Ουότσον.

****************************************

Δυστυχώς, και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι, αλλά το να εκμεταλλεύονται κάποιοι αγύρτες τον ανθρώπινο πόνο, εξαπατώντας απελπισμένους κι ευάλωτους ανθρώπους είναι εξοργιστικό. Συνυπεύθυνοι θεωρώ ότι είναι κι όλοι αυτοί που διασπείρουν, έστω και με την αδιαφορία ή την ανοχή τους τέτοιου είδους άρθρα, ουσιαστικά επιβραβεύοντας τους παραπάνω κομπογιαννίτες .

Η ιδέα ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αποτελεσματικό αντικαρκινικό φάρμακο μέσω της δράσης του ως παροχή οξυγόνου είναι μια παραλλαγή της “θεραπείας του οξυγόνου”Η θεωρία αυτή που συχνά προωθείται από καρκινο-πλασιέ οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν την επιστημονική επιβεβαίωση ενός νομπελίστα (Τζέιμς Ουάτσον – αυτός που είπε ότι “οι μαύροι είναι λιγότεροι ευφυείς απο τους λευκούς”) που είχε κάνει στο μακρινό παρελθόν μια έρευνα για τα αναπνευστικά ένζυμα (Ο Ουότσον με τον Φράνσις Κρικ ανακάλυψαν τη δομή του DNA στη δεκαετία του 1950 και πήρε το 1962 το Νόμπελ Ιατρικής) . Ο Ουάτσον επίσης ανακάλυψε κάποτε κι ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν ένα χαμηλότερο ποσοστό “αναπνοής” από τα φυσιολογικά κύτταρα. Η ένδειξη ότι τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται σ ένα περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου μπορεί να οδηγήσεις στο συμπέρασμα ότι αυξημένα επίπεδα οξυγόνου θα μπορούσαν να τα βλάψουν ή ακόμη και να τα σκοτώσουν. Όμως η επιστήμη εξελίσσεται κι έχει ανακαλύψει από τότε πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν πραγματικά το οξυγόνο. Κι αποδείχτηκε ότι ένα υψηλότερο επίπεδο οξυγόνου δεν βλάπτει ουσιαστικά τα καρκινικά κύτταρα περισσότερο από  τα υγιή κύτταρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την οξυγονοθεραπεία και τον τρόπο λειτουργίας της  μπορείτε να διαβάσετε από τους πλέον ειδικούς,  εδώ: http://www.cancer.org/

Επίσης δώστε προσοχή , γιατί σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, οι χρήσεις της ουσίας είναι επικίνδυνες:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης. Πίνοντας διαλύματα που πωλούνται σε μερικά καταστήματα υγιεινής διατροφής μπορεί να σας προκαλέσουν εμετό, σοβαρά εγκαύματα στο λαιμό και το στομάχι, ακόμα και θάνατο. Η άμεση επαφή με το δέρμα ή η αναπνοή των ατμών του υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές. Οι ενέσεις με υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες. Υψηλά επίπεδα στο αίμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να δημιουργήσουν φυσαλίδες οξυγόνου που μπλοκάρουν τη ροή του αίματος και να προκαλέσουν γάγγραινα και θάνατο. Καταστροφή κυττάρων του αίματος έχει επίσης αναφερθεί μετά από ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, σημειώνει επίσης “Η ιατρική βιβλιογραφία αναφέρει περισσότερους από μια περιπτώσεις θανάτων ασθενών που αποδίδονται άμεσα στην θεραπεία με οξυγόνο.” Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο από 14 Μαρτίου θάνατος της Κάθριν Bibeau από τη Νότια Καρολίνα το 2004. Ο ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση απέδωσε το θάνατό της στην ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου που η κα Bibeau είχαν πάρει ως θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας της. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου καταστρέφει τα αιμοπετάλια του αίματος, τα κύτταρα που πήζουν για να σταματήσει η αιμορραγία, και εισάγει οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να σχηματίσει φυσαλίδες , οι οποίες σταματούν τη ροή του αίματος προς τα όργανα, είπε ο Clay Nichols, ο παθολογοανατόμος της υπόθεσης.

Όσο για το τι πρέπει να κάνουν αυτοί που ντε και καλά θέλουν να το χρησιμοποιήσουν , τους συμβούλεψε ότι:  κάντε ότι θέλετε εξωτερικά , αφού είναι σχετικά ακίνδυνο (αν και όχι απαραίτητα χρήσιμο), αλλά η εσωτερική χρήση θα πρέπει να αποφεύγετε. Κάντε γαργάρες, αλείψτε τις πληγές σας μ αυτό,  σαπουνιστείτε εσείς ή πλύνετε ρούχα, αλλά μην το πιείτε ή μην αφήστε ποτέ κάποιον να σας κάνει ένεση μ αυτό… (από το snopes.com)

by antichainletter