Ποιοι είμαστε
Αρχική Λαθρομετανάστες αποβιβάζονται σε ΠΛΑΖ της Ρόδου με το πάσο τους. Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ !!!!HOAXES FAKE NEWS

Λαθρομετανάστες αποβιβάζονται σε ΠΛΑΖ της Ρόδου με το πάσο τους. Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ !!!!

2 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ένα άρθρο από την εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ και μια φωτογραφία αρχείου από την Ιταλία, ήταν η αφορμή για να γεννηθεί μια ακόμη ψεύτικη είδηση και να αναπαράγεται από blog σε blog και ιστοσελίδες .

 

Πρώτα να δούμε για τι μιλάμε.


Αυτό ΔΕΝ υπάρχει. Λαθρομετανάστες αποβιβάζονται σε ΠΛΑΖ της Ρόδου με το πάσο τους. Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ !!!!

 

Καλημέρα και… νύχτωσε!
Επί τρεις ολόκληρους μήνες  πηγαινοέρχονταν κι έκαναν δηλώσεις περί… ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του θέματος των λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται  στα νησιά μας.

Επί μήνες κάποιοι άλλοι διαφωνούσαν, ότι η πολιτική αυτή τακτική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» είναι λανθασμένη κι επικίνδυνη κι ότι έπρεπε να θέσουν το διεθνές αυτό ζήτημα, απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ ζητώντας, να γίνεται ισομερές και άμεσα η  κατανομή των προσφύγων αυτών ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Τι έγινε δηλαδή με λίγα λόγια;  Οι έξυπνοι της ΕΕ και του ΟΗΕ άφησαν την Ελλάδα να φορτωθεί ένα ακόμα καυτό πρόβλημα και το κράτος των Αθηνών, το φόρτωσε (παλιά του τέχνη κόσκινο δηλαδή) στις νησιωτικές μας κοινωνίες!

Σήμερα, τα χαμογελαστά και τα ροδομάγουλα παιδιά του χαβαλέ, ανακάλυψαν σε δηλώσεις που έκαναν ότι… η «κατάσταση δεν πάει άλλο!!!» με τα κύματα των προσφύγων. Αυτό ακριβώς φωνάζουμε κι εμείς τόσο καιρό: Ότι αυτή η κατάσταση με αυτό τον θίασο ανεύθυνων και υποτακτικών, δεν μπορεί να συνεχίζεται ακόμα για πολύ..!    

 


Αν επισκεφτούμε τη ΡΟΔΙΑΚΗ και διαβάσουμε το άρθρο της με τίτλο “Καλημέρα και… νύχτωσε!” θα δούμε ότι δεν κάνει καμιά αναφορά σε λαθρομετανάστες που αποβιβάζονται μέρα μεσημέρι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών. Δείτε ΕΔΩ το άρθρο της ροδιακής.
Ο τίτλος της ΡΟΔΙΑΚΗΣ δεν ήταν πιασάρικος και για να τραβήξουν την προσοχή και την επισκεψημότητα έπρεπε να αλλαχτεί.

Ακόμη η φωτογραφία είναι του 2013, από την Ιταλία.

Λαθρομετανάστες αποβιβάζονται σε ΠΛΑΖ της Ρόδου με το πάσο τους. Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ !!!!

ΠΗΓΗ

Μπορούμε να το καταλάβουμε και από τα σκάφη της ακτοφυλακής που βλέπουμε στη φωτογραφία.

Λιμενικό Σώμα

Λιμενικό Σώμα

Ιταλική Ακτοφυλακή

Ιταλική Ακτοφυλακή

turkish_coastguard_308

Τουρκική Ακτοφυλακή

Έτσι ένα άρθρο που είχε μια εντυπωσιακή φωτογραφία μεταλλάχθηκε ο τίτλος του για μας εντυπωσιάσει και να κερδίσουν σε επισκεψημότητα κάποιες σελίδες.
Το ότι η χώρα μας έχει μεγάλο πρόβλημα με τους μετανάστες είναι γνωστό, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων ή παραπλανητικών τίτλων.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.