Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανυπόστατοι και ρατσιστικοί ισχυρισμοί για τον Οδυσσέα ΤσενάιFAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ανυπόστατοι και ρατσιστικοί ισχυρισμοί για τον Οδυσσέα Τσενάι

3 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ισχυρισμός 1

Ο Οδυσσέας Τσενάι ιδρύει το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανόφωνων".

Συμπέρασμα 1

Ουδέποτε ιδρύθηκε κόμμα με την εν λόγω ονομασία.

Ισχυρισμός 2

Ο Οδυσσέας Τσενάι σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στη Βοστώνη.

Συμπέρασμα 2

Ο Οδυσσέας Τσενάι παρακολούθησε το τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα "Physics" του κολεγίου της Βοστώνης. (2004-2008)

Ισχυρισμός 3

Ο Οδυσσέας Τσενάι θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.  

Συμπέρασμα 3

Ο Οδυσσέας Τσενάι εργάζεται πλέον ως επίκουρος καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάνγκον της Νέας Υόρκης.

Μέσω chain-letter κυκλοφόρησαν ισχυρισμοί εις βάρος του Οδυσσέα Τσενάι, μαθητή του Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, που παραιτήθηκε εις διπλούν από το δικαίωμά του να σηκώσει την ελληνική σημαία ως αριστούχος καθότι είχε Αλβανική καταγωγή.

Παραδείγματα: taneatismikrospilias24.com, epixirimatias.gr, parapona-rodou.blogspot.com, planet-greece.blogspot.com, ethnologic.blogspot.com, ekklisiaonline.gr

418080_Screenshot_11_8

418082_Screenshot_12_12

418079_Screenshot_10_13


 

Το Chain-Letter

Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία; Ε,  τώρα μεγάλωσε και έρχεται ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!!!!!!! O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής.   

Κάνει κόμμα στην Αθήνα ο Τσενάι    Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων   Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.   Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του “Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων” στην Ελλάδα.  

Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του. Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό (!).   

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε “τηλεοπτικός αστήρ” της Ελληνικής τηλεόρασης ; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι “επέλεξε” τον “αδικημένο” και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον. Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων… (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.  

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς “επένδυση” για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη. Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του “Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων” η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.   

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα “πέρασμα” – για τα μάτια του κόσμου – από το τμήμα Φυσικής του Boston College.    

Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.   Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.  

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.  

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το “έδαφος” προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων. Ποιό απ’τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους “ηγέτες”! 


Τι ισχύει;

Το εν λόγω απόσπασμα συναντάμε ήδη από τις 31 Οκτωβρίου του 2007 σε προσωπικό ιστολόγιο.  Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τους υπό εξέταση ισχυρισμούς. Πέντε έτη αργότερα, η “είδηση” επανακυκλοφόρησε σε διάφορες ιστοσελίδες και blogs ενώ διαμοιράστηκε επίσης, σε μορφή chain-letter. Παρά την κατάρριψη των ισχυρισμών, η ψευδής ιστορία για τον Οδυσσέα Τσενάι απαντάται ακόμη σε ιστοσελίδες έως το 2017.

Δημοκρατικό κόμμα Αλβανόφωνων

Στο υπό εξέταση κείμενο εντοπίζουμε κατ’ επανάληψη τον ισχυρισμό περί ίδρυσης του “Δημοκρατικού κόμματος των Αλβανόφωνων” από τον ίδιο τον Οδυσσέα Τσενάι. Ωστόσο, 13 έτη αργότερα τα ιστορικά στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ του εν λόγω ισχυρισμού. Έως σήμερα, ουδέποτε ιδρύθηκε τέτοιο κόμμα.

 


Σπουδές

Σύμφωνα με το κείμενο που εξετάζουμε ο Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βοστώνη. Ωστόσο από το 2004 έως το 2008 ο κ. Τσενάι παρακολούθησε το τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα “Physics” B.S του κολεγίου της Βοστώνης. Αυτό το πρόγραμμα διαφοροποιείται, σαφώς, από το προπτυχιακό πρόγραμμα για τις πολιτικές επιστήμες. Επίσης, όταν ολοκλήρωσε το προπτυχιακό του, ο Οδυσσέας Τσενάι συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Harvard (2009-2013). Σε μουσική εκδήλωση του πανεπιστημίου Harvard και μάλιστα του τμήματος Ιατρικής, ο dr. Τσενάι έχει το ρόλο του drummer:

 

Ως εκ τούτου, ούτε αυτός ο ισχυρισμός του εν λόγω κειμένου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. [Πηγή]


Επιστροφή στην πολιτική

Η παραφιλολογία για την επιστροφή και ανάμειξη του δόκτωρος Τσενάι με την πολιτικά πράγματα της Ελλάδας έχει ξεκινήσει ήδη από το 2007. Ωστόσο, η πορεία του εν λόγω επιστήμονα διαψεύδει τους προφητικούς αυτούς ισχυρισμούς. Πλέον, ο δρ. Τσενάι εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάνγκον της Νέας Υόρκης. [Πηγή 1] [Πηγή 2]


Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, οι υπό εξέταση ισχυρισμοί ξεκίνησαν από προσωπικό Blog το 2007. Επανακυκλοφόρησαν το 2012 σε μορφή chain-mail και εμφιλοχώρησαν στο δημόσιο διάλογο μέσω ιστοσελίδων. Μάλιστα, μερικούς από αυτούς συναντήσαμε σε δημοσιεύσεις του 2017. Βέβαια, τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας δε συνηγορούν υπέρ των ισχυρισμών οι οποίοι μάλιστα δε φέρουν ουδέν τεκμήριο. Ως εκ τούτου, το σύνολο των ισχυρισμών καταρρίπτεται.