Ποιοι είμαστε
Αρχική Το facebook και τα προσωπικά σας δεδομένα. HOAXHOAXES

Το facebook και τα προσωπικά σας δεδομένα. HOAX

9 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Το facebook και τα προσωπικά σας δεδομένα. HOAX

Θα το έχετε δει στους φίλους σας τις τελευταίες μέρες ή μπορεί να το αναρτήσατε και εσείς sto facebook. Αν όχι μην το κάνετε γιατί δεν ισχύει.
Κυκλοφορούν νέες εκδώσεις του παλιού και γνωστού hoax “κατάσταση ρωμαϊκή” που παραπλανά τους χρήστες του facebook και αναπαράγουν τις παρακάτω δηλώσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

3

2

 


Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν.2472/1997, Ν. 3783/2009, Ν. 3917/2011 και Ν. 4070/2012), καθώς επίσης από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και αμερικάνικη νομοθεσία. Δήλωση-προειδοποίηση προς κάθε πρόσωπο, ίδρυμα, πράκτορα, φορέα ή οργανισμό ιδιωτικό ή δημόσιο ή κάθε άλλη κυβερνητική δομή συμπεριλαμβανομένης μη περιοριστικά της Ελληνικής κυβέρνησης ή οποιαδήποτε άλλης κυβέρνησης, ή επίσημης ή ανεπίσημης αρχής που κάνει χρήση ή παρακολουθεί αυτόν τον δικτυακό τόπο ή οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους με αυτόν τρίτους δικτυακούς τόπους της: ΔΕΝ έχετε την άδεια μου να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα στοιχεία του προφίλ μου ούτε οποιαδήποτε από το περιεχόμενο που περιέχονται στο παρόν, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφιών μου ή των σχολίων που έγιναν σχετικά με τις φωτογραφίες μου ή οποιαδήποτε άλλη εικόνα, φωτογραφία ή προϊόν τέχνης αναρτήθηκε στο προφίλ μου. Ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά η αποκάλυψη, αντιγραφή, διανομή, διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου σχετικά με αυτό το προφίλ και το περιεχόμενο του. Οι ανωτέρω απαγορεύσεις ισχύουν και για κάθε εργαζόμενο, πράκτορά, φοιτητή ή άλλο προσωπικό υπό την καθοδήγηση σας. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν.2472/1997, Ν. 3783/2009, Ν. 3917/2011 και Ν. 4070/2012),

———————————————————————

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών πληροφοριών, εγώ,ο ΧΧΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧΧ δηλώνω τα εξής: αυτή την ημέρα, 7 Σεπτεμβρίου του 2014, ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, φωτογραφίες, κείμενα, στίχοι, ποιήματα, ρίμες κλπ … που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση των ανωτέρω, χρειάζεται ανά πάσα στιγμή η γραπτή συγκατάθεσή μου. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο σας στο Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν οι δημιουργίες σας, υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν έχουν δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, τουλάχιστον μία φορά, θα επιτρέψουν σιωπηρά την χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες, καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στην επικαιροποίηση του προφίλ!


Το hoax κυκλοφορεί στο fb σε διάφορες εκδόσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν θα προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Όταν κάνατε την εγγραφή σας στο fb αποδεχθήκατε τους όρους του. Ναι εκείνο το τετραγωνάκι που έγραφε “αποδέχομαι τους όρους” και έπρεπε να τo τσεκάρετε. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έχετε υπογράψει ηλεκτρονικά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε εσάς και την εταιρία του fb και ότι δήλωση και να γράψετε στο timeline σας είναι περιττό καθότι είστε μέρος ενός κοινωνικού δικτύου με τους δικούς του κανονισμούς και όρους χρήσης.

Τους όρους χρήσης του fb μπορείτε να τους διαβάσετε ΕΔΩ.

Ο μοναδικός τρόπος να  προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, φωτογραφίες κτλ. είναι πολύ απλός. Μην τα κοινοποιείτε στο facebook!

www.snopes.com

www.pcworld.com

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.