Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέες φωτογραφίες με το τέρας του Λοχ Νες; Δε νομίζω!HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Νέες φωτογραφίες με το τέρας του Λοχ Νες; Δε νομίζω!

14 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Νέες φωτογραφίες με το τέρας του Λοχ Νες; Σίγουρα θα έχετε δει τη νέα φωτογραφία με το τέρας του Loch Ness που δεν είναι στη λίμνη του Loch Ness αλλά στη λίμνη District. Αν όχι δείτε τα παρακάτω δημοσιεύματα για να καταλάβετε για ποια φωτογραφία μιλάμε.

Είναι όμως πραγματική; 
Με την σημερινή τεχνολογία μπορείς να δημιουργήσεις φωτογραφίες που ακόμη και οι ειδικοί να μην μπορούν με σιγουριά να πουν αν είναι πραγματικές η όχι. Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε την ιστορία και τα στοιχεία που βρήκαμε σχετικά με αυτή τη φωτογραφία.
Τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τη φωτογραφία, την έχουν σε πολύ χαμηλή ανάλυση και είναι αδύνατο να βγάλεις συμπέρασμα. Έτσι ψάξαμε και την βρήκαμε στην πραγματική της ανάλυση. Μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

1. Η φωτογράφος Ellie Williams ισχυρίστηκε ότι έστησε τη φωτογραφική της μηχανή (Autographer) σε ένα τρίποδο ρυθμισμένη να τραβάει μια φωτογραφία κάθε μερικά λεπτά για να αποθανατίσει την φθινοπωρινή αλλαγή των χρωμάτων στη φύση. Αν παρατηρήσουμε το χρώμα των δέντρων, θα δούμε ότι είναι ακόμη πολύ πράσινα και η αλλαγή σε φθινοπωρινά χρώματα δεν έχει ξεκινήσει. Ακόμη, αυτή η αλλαγή δεν γίνεται μέσα σε 12 ώρες που κρατάει η μπαταρία. Έτσι ο ισχυρισμός της για το λόγο που φωτογράφιζε είναι τουλάχιστον αστείος.

2. Η φωτογραφία είναι από τη λίμνη District, 150 μίλια νότια από τη λίμνη Loch Ness και σύμφωνα με το EXIF της φωτογραφίας τραβήχτηκε την 03 Σεπ 2014 αλλά εμφανίστηκε στο ίντερνετ την 11 Σεπ 2014 με δημοσιεύματα που λένε ότι αν η Σκωτία ψηφίσει ναι για να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, το τέρας του Loch Ness, με το όνομα Nessie θα μετακομίσει στη λίμνη District, είναι πολύ ύποπτο.

3. Στην αντανάκλαση του λαιμού πάνω στο νερό δεν υπάρχει το κεφάλι. Αυτό που φαίνεται σαν αντανάκλαση κεφαλιού, είναι ένας κυματισμός και το καταλαβαίνουμε γιατί είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ακόμη η αντανάκλαση του λαιμού είναι πολύ καθαρή, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αντανακλάσεις των δέντρων που υπάρχουν στην ίδια απόσταση. Νέες φωτογραφίες με το τέρας του Λοχ Νες; 4. Η καμπούρα του “τέρατος” είναι μυτερή και μοιάζει πολύ με πυραμίδα. Ακόμη η σκιά της καμπούρας δεν έχει το ίδιο χρωματισμό με τη σκιά στο λαιμό.

5. Στη φωτογραφία δεν υπάρχουν αναταράξεις στο νερό από το “τέρας”, ή κάποιο ίχνος από την πορεία του στο νερό. Σε αρκετά άρθρα που βλέπουμε την ίδια φωτογραφία, υπάρχουν αναταράξεις στην επιφάνεια του νερού, αλλά αυτές δεν υπάρχουν στην αρχική φωτογραφία που κυκλοφόρησε.  Αν το πλάσμα είχε αναδυθεί ή κινείται στο νερό θα έπρεπε να υπάρχουν αναταράξεις στην επιφάνεια της λίμνης. 1410436761969_Image_galleryImage_MANDATORY_CREDIT_Rex_Feat

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να πιστεύουμε πως η φωτογραφία αυτή είναι μια φάρσα που δημιουργήθηκε ως ένα αστείο, για την ψηφοφορία του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το άρθρο του srar channel, που μιλάει για δύο φωτογραφίες!!!

Νέες φωτογραφίες με το τέρας του Λοχ Νες;

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.