Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται ότι “Καταρρίπτεται η υπερθέρμανση του πλανήτη μας !!”FAKE NEWS

Καταρρίπτεται ότι “Καταρρίπτεται η υπερθέρμανση του πλανήτη μας !!”

14 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

2mxmniu

Ένα ακόμη επιστημονικοφανές άρθρο που επανεμφανίστηκε είναι και το παρακάτω:

Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, πως αυξάνουν τη θερμοκρασία του πλανήτη μας, καταρρίπτονται, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA.

Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου, ψύχουν αντί να θερμαίνουν τη γη. Αυτό αποδεικνύουν τόσο έρευνες της NASA όσο και έρευνες Ρώσων επιστημόνων, για τους οποίους σας είχαμε ενημερώσει ότι πιστεύουν κάτι τέτοιο από δικές τους ξεχωριστές έρευνες.

Όπως αναφέρθηκε από το Principia Scientific International (PSI), ο Martin Mlynczak και οι συνεργάτες του στη NASA, παρακολούθησαν τις υπέρυθρες εκπομπές από την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης κατά τη διάρκεια και μετά από μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 – 10 Μαρτίου. Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας που απελευθερώνεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME) αντανακλάται πίσω στο διάστημα και όχι στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Το αποτέλεσμα από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA, ήταν μια συνολική επίδραση ψύξης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς που γίνονται από το τμήμα κλιματολογίας της NASA, ότι τα αέρια θερμοκηπίων είναι μια αιτία της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Τα επόμενα χρόνια λοιπόν θα λέγαμε, πως θα δείξουν ποιες έρευνες είναι σωστές και ποιες όχι.

Μπείτε στο site της ΝASA από το οποίο χρησιμοποιούμε ως πηγή μας το παρακάτω άρθρο 

*************

Σε γενικές γραμμές η ‘είδηση’ (που ξεκίνησε την άνοιξη του 2013 στα αγγλικά) γίνεται debunked (απομυθοποιείται) ΕΔΩ

Με δύο λόγια:

Το Principia Scientific International δεν είναι το περιοδικό όπου δημοσιεύτηκε η μελέτη. Παρά το βαρύγδουπο όνομά του, είναι ένα περιοδικό που κινείται στις παρυφές του επιστημονικού κόσμου (δεν έχει καν impact factor), οι συμμετέχοντας στο οποίο τείνουν να έχουν μία μανία εναντίον της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Αυτό που έκαναν στο PSI ήταν να πάρουν μία δημοσίευση που έγινε αλλού και να την δυσερμηνεύσουν σύμφωνα με τις προκαταλήψεις τους, κατά τον τρόπο που παρουσιάζεται στο κείμενο του email. Η έρευνα που επικαλούνται βρίσκει ότι το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του αζώτου στη θερμόσφαιρα (δηλαδή στα όρια της ατμόσφαιρας με το διάστημα) είναι υπεύθυνα για την ανάκλαση του μεγαλύτερου μέρους της ενέργειας που εισέρχεται στη Γη κατά τη πρόσκρουση στεμματικών εκτοξεύσεών μάζας (εξαιρετικά βίαια φαινόμενα που ξεκινούν στον Ήλιο και ενίοτε αλληλεπιδρούν με τη γήινη μαγνητόσφαιρα). Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δράση τους ως αέρια θερμοκηπίου στη κατώτερη ατμόσφαιρα, που είναι και η μεγάλη αιτία ανησυχίας στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής. Η δε ενέργεια που ανακλάται από το φαινόμενο που περιγράφηκε είναι πολύ μικρότερη από αυτή που μετέχει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου – κάτι που αναφέρεται σε μία υποσημείωση της ανακοίνωσης της NASA αλλά που φυσικά δεν ενδιαφέρει το PSI.

Δρ.Σταύρος Δημητρακούδης

Αστροφυσικός

by antichainletter