Καταρρίπτεται – ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

49
ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

Ένας φίλος της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω άρθρο με την παράκληση να το ερευνήσουμε και τον ευχαριστούμε.

Ας διαβάσουμε τι λέει πρώτα.

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

 

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων
ΠΗΓΗ

 

 


[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»]

Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος, διαβάστε εδώ… Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorter για την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science. Κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνης της.

H παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχουν παραδοσιακά ενισχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Για να μάθετε πώς αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πω…

-Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο.

Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγω του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.

– Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.

Τότε κυνικά ο νευρολόγος τούς είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα: Πώς γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει.Οι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς.

– Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.

Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:

– Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται σε πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε: Διότι το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ.

Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.

– Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη).

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.

– Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία, τελικά πέθανε.[/content_band]

 

Με το συγκεκριμένο hoax είχαμε ασχοληθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος το Σεπτέμβρη κάποιος εξυπνάκιας άλλαξε λίγο το κείμενο, αφαίρεσε το νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ (το σωστό είναι ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ) και το σημείο που αναφέρει ότι τα πρόσωπα είναι φανταστικά, το ξαναζέστανε και μας το σερβίρισε.

Να δούμε και την παλιά του μορφή στις παρακάτω εικόνες.

a1

a2

a3

a4

a5

Από την πρώτη ματιά, είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ένα ακόμα επικίνδυνο, γεμάτο ασυναρτησίες και φαντασία, δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με στόχο να τρομοκρατήσει και να διαδώσει τον ισχυρισμό ότι ο καρκίνος μεταδίδεται με τα παιδικά εμβόλια. Το απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο άρθρο έχει σαν πηγή, αν είναι δυνατόν, ένα email και προσπαθεί να μας πείσει πως τα εμβόλια ευθύνονται για τον καρκίνο, με μια φανταστική ιστορία με φανταστικά πρόσωπα. Το άρθρο φαίνεται ότι προέρχεται από αυτόματη μετάφραση, και αν κανείς ψάξει στο ιντερνετ τα ονόματα των επιστημόνων μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στο δεύτερο μέρος, περιγράφει μια ιστορία και μας τονίζει ότι τα πρόσωπα είναι φανταστικά. Φανταστική και γεμάτη ασυναρτησίες είναι όλη η ιστορία και την κρίνουμε σαν άκρως επικίνδυνη γιατί μας παρακινεί να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε γιατροί και οι ιατρικές μας γνώσεις είναι στο επίπεδο του μέσου Έλληνα, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι το μήνυμα είναι μια επικίνδυνη μπούρδα!

Παίρνουμε σαν παράδειγμα τη συγκεκριμένη δημοσίευση και θα δούμε μαζί, πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε τέτοια επικίνδυνα δημοσιέυματα που παίζουν με την υγεία μας.

1. Για τόσο σημαντικές υποθέσεις θα πρέπει να υπάρχει βιβλιογραφία και παραπομπές σε άρθρα ή έρευνες, που αναλύουν το θέμα. Ιστοριούλες τύπου, “ο μπακάλης της γειτονιάς μου, μου είπε πως” μας δείχνουν ότι τουλάχιστον αυτά τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα.

2. Μια Μαιρούλα ο μπαμπάς της και η κουτσή Μαρία. Ιστορίες που δεν έχουν καθόλου αποδείξεις, είναι απλά ιστορίες φαντασίας. Αν μιλάνε και για θέματα υγείας και μας προτρέπουν σε ενέργειες που έχουν να κάνουν με την υγεία μας, να μην τις παίρνετε στα σοβαρά

3. Ψάξτε για λάθη στο κείμενο. Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το φάρμακο EDOXAN είναι γραμμένο λάθος. ENDOXAN είναι το σωστό. Ακόμη γράφει για τα φάρμακα ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ με ελληνικούς χαρακτήρες. ONCOVIN, CARBOPLATIN και VEPESID είναι τα σωστά. Τώρα αντιλαμβάνεστε πόση αξιοπιστία έχει η ιστορία;

4. Αν στο μήνυμα υπάρχουν ονόματα γιατρών, ειδικών ή επιστημόνων και το μήνυμα ισχυρίζεται ότι βασίζετε σε έρευνα τους, να ψάξετε στο google, τι σόι επιστήμονες είναι αυτοί. Τις περισσότερες φορές θα πέσετε από τα σύννεφα ή θα βρείτε ότι είναι ανύπαρκτα άτομα. Για παράδειγμα επιστήμονας είναι και ο κύριος Κατσαρός που ισχυρίζονταν σε κανάλια και δημοσιογραφικές εκπομπές ότι η Ελλάδα θα χτυπηθεί από μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαΐου 2013.

5. Κοιτάξτε και διαβάστε καλά το κείμενο. Πολλά από αυτά τα μηνύματα είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης. Αν συναντήσετε ασυναρτησίες τύπου, “Αυτός ο τομέας που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.” είναι λόγο της αυτόματης μετάφρασης του κειμένου. Σε θέματα υγείας, ακόμα και μια λέξη μπορεί να έχει μεγάλη σημασία.

6. Ψάξτε για φράσεις στο κείμενο που μπορεί η μία να αντικρούει την άλλη. Στην συγκεκριμένη ιστορία μπορούμε να διαβάσουμε το “Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4 ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη). “ Όπως καταλαβαίνετε είναι από την αυτόματη μετάφραση, και το αρχικό κείμενο ήταν σε άλλη γλώσσα. Οπότε η ιστορία για τα Ελληνικά νοσοκομεία, το 3000 ευρώ φακελάκι, τον ΕΟΦ και το νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ που αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από το Παίδων πάει περίπατο. Είναι προσθήκες ή αλλαγές για να γίνει πιστευτή η εισαγόμενη μπούρδα.

7. Διαβάστε προσεκτικά και ψάξτε για τρανταχτά ψέματα και μπούρδες. Στην ιστορία μας διαβάζουμε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε αρχικά κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε ότι “Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος.” Δεν είμαστε γιατροί αλλά γνωρίζουμε πως οι καρκινικοί όγκοι είναι κύτταρα. Από πότε ένα υγρό μετατρέπετε μαγικά σε κύτταρα; Πιο κάτω διαβάζουμε, “Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου.” Από πότε μια μαγνητική τομογραφία μας λέει για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί ένας όγκος; Σε άλλο σημείο διαβάζουμε ότι: “για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. ” Άλλη μία μπούρδα. Το ENDOXAN που είναι το σωστό, είναι μια εμπορική ονομασία ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Τα αντίγραφα φάρμακα (γενόσημα) από τρίτες χώρες δεν μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα. Ο συντάκτης της ιστορίας ούτε τον όρο γενόσημο δεν ήξερε να γράψει. Αλλά αυτό είναι λογικό γιατί όπως είπαμε πιο πάνω η ιστορία είναι από αυτόματη μετάφραση.

Τώρα ας δούμε μερικά “καλά” της ιστορίας, για να ευθυμήσουμε.

Η μικρή Μαιρούλα, το ENDOXAN, το κατάπινε με τον τόνο! Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε πως οι γονείς της πούλησαν το μισό σπίτι τους. Για να δούμε την τιμή του φαρμάκου. Φοβερό η τιμή του πανάκριβου φάρμακου κυμαίνετε από 2,85 έως 5,57 λιανική τιμή καταλόγου Μαρτίου 2013.

Θα μου πεις ότι η Μαιρούλα, έφερνε από Αμερική το φάρμακο ENDOXAN που το παράγει η BAXTER HELLAS ΕΠΕ. Λογικό, κατευθείαν από τα κεντρικά γραφεία στο Deerfield-Chicago

Θα μπορούσαμε  να γράφουμε μέχρι το πρωί για τις αρλούμπες της ιστορίας αλλά η ώρα δεν μας το επιτρέπει. Ελπίζουμε να πήρατε μια ιδέα πώς να αναγνωρίζετε αυτές τις ανοησίες που παίζουν με την υγεία μας.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι για θέματα σχετικά με την υγεία σας, να ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας. Αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα και όχι ο ανόητος που έγραψε μια φανταστική ιστορία ή την αναπαρήγαγε στο blog του.

Μας εντυπωσίασε ότι την παραπάνω μπούρδα τη διαβάσαμε σε σελίδα που διαχειρίζεται επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μα καλά δεν έλεγξε τίποτα;

Τον ρωτήσαμε με σχόλιο, αλλά μέχρι στιγμής το σχόλιο δεν έχει δημοσιευτεί και φυσικά δεν έχουμε απάντηση.
Περιμένουμε…

2

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Alekos

  Οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους…

  Εκτός του ότι παρά την καταδίκη του τύπου από τη Βέροια δεν κατέβασαν το άρθρο (τους έχει σταλεί ειδοποίηση) ανεβάζουν συνέχεια τέτοιου είδους παραπλανητικά άρθρα..!

  Εδώ αυτό με το εμβόλιο: http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/diafora/axeres_oti/sok-apo-farmakeutiki-etaireia-paradexetai-tin-eskemmeni-eksaplosi-tou-karkinou-meso-embolion.html

  Εδώ άλλο ένα παραπλανητικό άρθρο: http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/arxaia_ellada/arxaiologia/bre8ike_i_8ruliki_apuli_tou_adia_giati_froureitai_apo_to_upourgeio_amunas.html

 • Alekos
 • aris

  πατε ρε καλα!!!!5 εκατοστα ογκος σε παιδακι;;;θα το ειχε τελειωσει εδω και καιρο!!!τι ειναι ρε ο ογκος πατατες να τα μετραμε με κιλα 5-6 κιλα!!!!5 εκατοστα κακοηθειας απλα σε εχουν στειλει αλλου…ελεος το ελληνικο ιντερνετ εχει γινει χειροτερο απο την τηλεοραση!!!και μετα θελουμε προκοπη σαν λαος και μας φταινε οι γερμανοι οι ευρωπαιοι κτλ….το οτι ειμαστε βοδια δεν το εχει καταλαβει κανεις!!!!(τα λεω αυτα γιατι εχω μια φιλη που σταματησε τα εμβολια στο παιδακι της…μονο οτι χρειαζετε για το σχολειο!!!ελεος)

 • Dionysios Fontoulis

  Καλημέρα.
  Ο αρθρογράφος της «είδησης» καταδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου του καθώς κρίθηκε πως συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών – με αναστολή εκτέλεσης της φυλάκισης επί 3 χρόνια – και χρηματική ποινή 500€.

  • Octarin

   Καιρός ήταν. Και πολύ άργησε η μάχαιρα. Άντε μπας και πάρουν μπρος μερικοί μερικοί, αν και συνεχίζω να αμφιβάλλω…

 • John Smith

  Μια απλή ερώτηση: 15 παιδιά στα πόσα; Διότι αν δεν ξέρουμε πόσοι εμβολιάστηκαν, δεν μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το αν φταίει το εμβόλιο.

 • John Smith

  Αν και δεν νομίζω ότι το θέμα χρειάζεται περεταίρω συζήτηση, να ρωτήσω τα εξής:

  1) Πώς ακριβώς κατάλαβαν οι γονείς ότι «την τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία»; Κάθησαν και συζήτησαν μαζί του την ώρα που πέθαινε στο νοσοκομείο να το ρωτήσουν τι όνειρο είδε;

  2) Τι δουλειά έχει η εικόνα με το ζώδιο σε ένα άρθρο για τα εμβόλια (αν και έχω κάποιες υποψίες);

 • Αννα Παλυ
 • SLam

  Δεν ξέρω που βρήκε τη σελίδα ο αποστολέας, αλλά αυτή η σελίδα δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση της υπήρξε αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη(!!!), αλλά και κατάθεση των… «στοιχείων» του υπογράφοντος το άρθρο. Περίεργα πράγματα…

  http://goneis.info/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%86-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B5/

  • Είχαμε επικοινωνήσει με τον ΕΟΦ και μας ενημέρωσαν πως η έρευνα του ΕΟΦ ήταν για το παραπάνω δημοσίευμα. Το άρθρο διαγράφηκε για ευνόητους λόγους.

  • William Duncan McAvoy

   Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και, δυστυχώς ή ευτυχώς, όχι αυτόν που θα ήθελε ο συντάκτης του «άρθρου» που παραθέτεις 😉

   • William Duncan McAvoy

    Και έχουμε νεότερα. Ο αρθρογράφος της «είδησης» καταδικάστηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου του καθώς κρίθηκε πως συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών – με αναστολή εκτέλεσης της φυλάκισης επί 3 χρόνια – και χρηματική ποινή 500€.

 • Kekr0pass

  Βέβαια ο τίτλος »αποσύρθηκε εμβόλιο» είναι πολύ αληθινή είδηση. Και εντελώς συνηθισμένη.
  Και τι να το κάνεις το »αποσύρθηκε» σάμπως θα βρεις ποτέ το δίκιο σου για την κατεστραμμένη υγεία του παιδιού; Ή μήπως θα είχε κάποια αξία αν σε αποζημίωναν με όλα τα λεφτά του κόσμου;
  Τέλος πάντων ασχέτως αν το hoax λέει μπούρδες σε group με μαμάδες θα διαβάσεις εντελώς αληθινά περιστατικά. Να θυμηθούμε βέβαια ότι εκτός των παιδιών προσπαθούσαν πριν μερικά χρόνια να μας εμβολιάσουν μαζικώς για μια γρίπη που δεν ήρθε ποτέ. Διότι τα λεφτά δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πατρίδα ούτε τύψεις συνειδήσεως.

  • Ναι ανακλήθηκαν μερικές παρτίδες εμβολίου γιατί βρέθηκαν 2 σκουριασμένες στις προγεμισμένες σύριγγες στην Ευρώπη.
   http://sinidisi.gr/koinonika/aposirthike-partida-embolion-gia-tin-miningitida

   Αυτό εσείς το μεταφράζετε σε «τα κακά εμβόλια που καταστρέφουν την υγεία του παιδιού». Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραπληροφορείτε τον κόσμο και να παίζετε με την υγεία του.

  • Διαβάστε και αυτό για την απόσυρση των παρτίδων εμβολίου και σταματήστε επιτέλους να είσαστε τόσο ευκολόπιστοι σε άρθρα που σας τρομοκρατούν.
   http://www.onmed.gr/farmako/item/320234-epta-erotiseis–apantiseis-gia-tin-anaklisi-tou-emvoliou-meningitec

   • Kekr0pass

    Από όλα τα εμβόλια που έχουν αποσυρθεί στο Meningitec έχεις μείνει εσύ; Το κακό με τα φάρμακα γενικότερα είναι ότι ΟΛΑ έχουν παρενέργειες. Για το MMR θα βρεις χιλιάδες μαρτυρίες. Και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την βλάβη στην υγεία αυτών των παιδιών. Αλλά μιας και μιλάμε για επιστήμη, σήμερα έχουμε πιστέψει ότι έχουμε φτάσει σε επίπεδα εξωγήινης νανοτεχνολογίας και μιλάμε και με σιγουριά λες και είχαμε smartphones και ίντερνετ από την εποχή του Περικλή και αισθανόμαστε υπερ-εξελιγμένα όντα. Η επιστήμη όσο σίγουρη είναι για κάποιες θεωρίες, τόσο εύκολα τις εξαφανίζει μέσα σε μια νύχτα. Γενικά στην ιστορία των επιστημών και όχι μόνο της ιατρικής, αυτό κάνει από τότε που υπάρχει. Αν κάτσεις να το δεις καθαρά το θέμα θα διαπιστώσεις ότι ιατρικές μέθοδοι μόλις πριν 30 έτη σήμερα μπορεί να θεωρούνται ξεκαρδιστικές. Δηλαδή όταν ήμουν εγώ παιδί οι γιατροί έσκιζαν τα ρούχα τους ότι το ηλεκτροσόκ και οι λοβοτομές είναι μια χαρά. Κι αυτό δεν ήταν πριν 200 χρόνια. Επίσης όταν ήμουν παιδί οι οικιακοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν τουλάχιστον επιστημονική φαντασία. Δεν αγγίξαμε την τελειότητα μόλις σε 2 δεκαετίες φίλε. Ούτε καν στην αρχή δεν βρισκόμαστε ακόμη.
    Λοιπόν αν κάποιο εμβόλιο, σημερινό, έχει και κάποια κακή επίδραση σε βάθος χρόνου αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Οι επιστήμονες θα μας το πουν σε 2 δεκαετίες πλάθοντας εκ νέου άλλες θεωρίες. Έτσι γίνεται στην ιατρική. Την μία σου βάζουν βδέλλες και την άλλη σου λένε ότι ήταν πατάτα η θεωρία.

     • Στέλιος Π.

      Καλησπέρα, θα ήθελα να αναφέρεται τι προβλέπεται από τον νόμο για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους και τα πάνε σε δημόσια σχολεία..;

    • Και οπωσδήποτε το παρακάτω για να καταλάβεις πως ξεκίνησε η μπούρδα με το mmr
     http://ellinikahoaxes.gr/2015/03/31/%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1/

     • Kekr0pass

      Είμαι και ο ίδιος γονιός και φυσικά διαβάζω εντατικά τα πάντα, ειδικά από άλλους γονείς. Όταν γράφει μια μαμά »έκανα το mmr στο παιδί και το έχασα» δεν μ’ ενδιαφέρει τι γράφουν οι κοράκοι οι γιατροί και οι δικηγόροι. Με το συμπάθειο κιόλας. Δεν γίνεται ν’ ακούσεις από ποδοσφαιριστή ότι το ποδόσφαιρο είναι μια μαλακία και μισή. Υπήρχε περίπτωση πριν χρόνια ν’ ακούσεις γιατρό ή επιστημονικό περιοδικό να χλευάζει ιατρικές πρακτικές που χλευάζονται σήμερα από τους σύγχρονους τους γιατρούς; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
      Ο κάθε επαγγελματίας θα προσπαθήσει να υποστηρίξει αυτό που κάνει. Και ειδικά αν εμπλέκονται βουνά χρημάτων.
      Η ιστορία με το mmr αρχίζει περίπου από το 1970
      Από τότε ουρλιάζουν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.
      Τα social media έδωσαν φωνή στους γονείς που σε άλλες περασμένες εποχές ήταν σαν να φωνάζουν στην έρημο.

     • John Smith

      Καλά κάνεις και προσέχεις, αλλά όχι και να φτάνουμε στο άλλο άκρο. Το να αρνείσαι να κάνει το παιδί σου εμβόλια μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνο.

      Δέχομαι ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα εμβόλιο μπορεί να έχει πρόβλημα (και η απληστία κάποιων φαρμακοβιομηχανιών είναι μέσα σε αυτούς, καθώς προκειμένου να κερδίσουν χρήματα μπορεί να προοθήσουν και ελαττωματικές παρτίδες). Αλλά θεωρώ ανόητο το να πιστεύει κάποιος ότι όλα τα εμβόλια κατασκευάζονται επίτηδες έτσι ώστε να προκαλούν προβλήματα.

     • Kekr0pass

      Άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι τα εμβόλια κατασκευάζονται επίτηδες για να προκαλούν προβλήματα κι άλλο πράγμα να μην δοκιμάζονται επαρκώς σε βάθος χρόνου, γενικά, όλα τα φάρμακα. Κι επειδή τα φάρμακα έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο που έπαιξε το ρόλο του πειραματόζωου εν αγνοία του. Μιας που μιλάμε για »επιστήμες» και »επιστήμονες» καλό είναι να ξέρεις ότι στο Δαφνί την δεκαετία του 90 έκαναν ακόμη ηλεκτροσόκ στους ασθενείς. Να είσαι επιφυλακτικός και να μην εξυψώνεις την επιστήμη περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Κι ο γιατρός του 1920 επιστήμονας ήταν. Αλλά χρησιμοποιούσε σφυρί και καλέμι. Και όλοι το έβλεπαν σαν »φυσιολογικό». Θέλω να πω μην γίνεις αντικείμενο διακωμώδησης από τα τρισέγγονά σου σε 100 χρόνια. Κάνοντας εμβόλιο που δοκιμάστηκε 4 μήνες σε ποντικούς.

     • John Smith

      Είτε πάρεις φάρμακα είτε όχι παίρνεις κάποιο ρίσκο. Μέχρι στιγμής το επίπεδο ζωής βελτιώνεται με τη χρήση φαρμάκων σε σχέση με το παρελθόν, άρα προτιμώ να ρισκάρω προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δέχομαι τυφλά την επιστήμη -ή ακόμα περισσότερο το κάθε φάρμακο- αλλά τους έχω εμπιστοσύνη.

     • Kekr0pass

      μπράβο καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός. Διότι εξαφανίστηκαν οι θάνατοι από την γρίπη και την χολέρα και την θέση τους πήρε ο καρκίνος όλων των ειδών. Τελικά όμως δεν εξαφανίστηκαν ασθένειες όπως η ελονοσία. Ας αναλάβει καθένας τα ρίσκα του. Ειδικά αυτό ισχύει για τα παιδιά. Όποιος είναι σίγουρος ότι το MMR λειτουργεί άψογα σαν εμβόλιο, καλύτερα να μας το πει σε 30 χρόνια. Γιατί ξέρεις. Η επιστήμη πολύ εύκολα αλλάζει θεωρία σε ένα βράδυ. Σήμερα αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους ότι »είναι ασφαλές», μεθαύριο είναι πιθανόν να κάνουν κωλοτούμπα. Όπως ακριβώς βασάνιζαν ασθενείς στο Δαφνί με ηλεκτροσόκ και έλεγαν ότι είναι »εγγυημένη θεραπεία». Όχι τον περασμένο αιώνα. Αλλά πρόσφατα.

     • Kekr0pass

      πάντως, δεν ξέρω αν είσαι γονιός, αλλά θα πρέπει να κάνεις την ίδια συζήτηση με έναν παιδίατρο. Θα διαπιστωσεις πως ουτε ο ιδιος θα σου εγγυηθει 100%

      Επειδη πολλα βλεπουν. Αποφευγουν να ειναι δογματικοι ξερωντας βεβαιως οτι θα τους γδαρεις ζωντανους. Προσωπικα δεν ειμαι κανενας εχθρος της προοδου. Αλλα επειδη με τα φαρμακα δεν παιζουν δεν ειμαι τζογαδορος. Εξαρταται. Πρωτα μελετη. Στα φαρμακεια καποτε πουλουσαν κοκαΐνη. Πριν 5 χρονια πουλουσαν εφεδρινη. Δεν ειμαι προθυμος να ρισκαρω την υγεια του παιδιου ουτε μια στο εκατομμυριο.

    • Majestic

     Καλα δεν εχεις καταλαβει τι ρολο βαρανε εδω μεσα τα παιδια; Λες και δεν ξερουμε τις δουλειες των φαρμακευτικων εταιριων, και με ποσο χρημα χρηματοδοτουν τις κυβερνησεις και τα Mεσα. Οσο για τα εμβολια, αν εκαναν παντα καλο, δεν θα ηταν υποχρεωτικα. Εχω εναν φιλο που με το που εκανε εμβολιο στο κοριτσακι του το ιδιο βραδυ παρουσιασε υψηλοτατο πυρετο, και παροτι πηγε αμεσα σε νοσοκομειο, εχει απο τοτε σοβαρα νευρολογικα προβληματα. Και η πλακα ειναι οτι ο φιλος αυτος εχει καλη θεση σε φαρμακευτικη εταιρια. Προσφατα ο Ρομπεν Ντενιρο ελεγε για το δικο του παιδι κατι αναλογο, ολοι ειναι λαθος; Τα ποσοστα αυτισμου στο Αμουρικα εχουν φτασει 1/60 γεννησεις. Και τους το λες και σου λενε οτι δεν φταινε τα εμβολια, τους λες για τις τροφες και τα GMO, σου λενε δεν φταινε τα GMO, τους λες για τους ψεκασμους, σου λενε δεν φταινε οι ψεκασμοι. Και στην τελικη οποιος γουσταρει ας κανει στο παιδι του εμβολια, εφοσον διαβασει και ψαξει καλα σε ξενα sites για reviews.

     • Kekr0pass

      για το MMR μιλάς αφού έκανε πυρετό. Προσωπικά δεν το έκανα στην κόρη μου. Σε κανένα βρέφος δεν δίνεις… πυρετούς. Κι έχει πιθανότητες έως 15% Αν έλεγα σε κάποιον ότι έχει πιθανότητες να πιάσει το τζόκερ 15% θα έπαιζε 3 φορές τη μέρα. Άρα το μόνο εύκολο είναι να βάλουν τρελούς τους γονείς που αρνούνται να κάνουν αυτό το εμβόλιο στο παιδί τους. Κι όπως και να χει για την ΙΛΑΡΑ μιλάμε. Όλα τα παιδάκια στην εποχή μου πάθαμε ιλαρα. Ζωντανοί είμαστε όλοι! Για να πεθάνεις από ιλαρά θα πρέπει να ζεις στην Αφρική και να είσαι υποσιτισμένος.

     • Όπως και να έχει για την Ιλαρά μιλάμε που σκοτώνει 2 στις 1000 περιπτώσεις στην Αμερική. Στις υποανάπτυκτες χώρες το ποσοστό είναι από 3% έως 34% Θα έπαιζες τζόκερ με τέτοιες πιθανότητες; Ανοησίες…
      Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραπληροφορείτε τον κόσμο και να παίζετε με την υγεία του.
      http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/meas.html#complications
      http://jid.oxfordjournals.org/content/189/Supplement_1/S4.long

     • Kekr0pass

      φυσικά 2 στις 1000 περιπτώσεις μπορεί να γίνουν θανατηφόρες, όπως και στην γρίπη. ΑΝ υπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας. Πάντως αν είχες ποτέ παιδί θα ήξερες ότι το να έχει βρέφος πυρετό για 4 μέρες θα χάσεις 4 δεκαετίες από τη ζωή σου. Αν είχες τρέξει την νύχτα με τους κουβάδες με τα παγωμένα νερά θα το ήξερες. Ο πυρετός μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ή αν σε πάρει ο ύπνος, μέχρι και θάνατο. Λοιπόν, προτιμώ την ιλαρά.

     • Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε (αεροψεκασμούς, HAARP, UFO) αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραπληροφορείτε τον κόσμο και να παίζετε με την υγεία του.

 • Neo

  zitiste apo to giatro sas na sas dwsei to paketo apo ena emvolio kai meletiste ta sistatika tou.. ta ipolipa stin krisi tou kathenos…

 • Zoi Abrazi

  Πώς ένα βίντεο κόβεται και ένας αποθανών επιστήμονας, στον οποίο οφείλουμε τα περισσότερα εμβόλια, αναστένεται ως επικριτής τους; Τα σημεία που αστειευόμενος αναφερόταν στις ιστορίες συνωμοσίας απομονώνονται ενώ το κοινό που γελά δεν ακούγεται. Στην παρακάτω έγκυρη ιστοσελίδα Science blogs εξηγούν αναλυτικά http://scienceblogs.com/insolence/2013/09/11/a-zombie-meme-rises-from-the-grave-maurice-hilleman-the-polio-vaccine-sv40-and-cancer/ «If you listen to the actual interview (at around 2:15 in), you’ll see that it’s very clear that Hilleman, obviously aware of the conspiracy theories claiming that the AIDS virus derived from the virus used to make the early polio vaccine, was making a joke and that the people in the room during the interview realized it was a joke. That’s why they laughed. They were laughing at the conspiracy theorists. Those claims were clearly floating around in the mid-1980s, right at the height of the AIDS epidemic, before there was much in the way of effective treatment. So this part of the interview was cut from the show. One wonders how much else was cut from the show, given that generally only fractions of total footage make it into any documentary. (Remember Dr. Jay Gordon whining about how his extensive interview had been cut altogether from the PBS documentary The Vaccine War?) In any case, Shorter, hardly “hiding” the footage, deposited it all in the National Library of Medicine, where it is available to all. That’s how Horowitz found it and decided that Hilleman making jokes was “evidence” that he really did “bring the AIDS virus to the US,” as this post claims.

 • Zoi Abrazi

  Την είδα στο fb μέσω της ιστοσελίδας γονείς . Επισυνάπτω εικόνα όπως εμφανίστηκε σήμερα. Η φωτογραφία του άρθρου είναι από άλλες ιστοσελίδες για τον διαβήτη http://benessere.guidone.it/2010/02/08/prototipo-di-pancreas-artificiale-per-malati-di-diabete-di-tipo-i/?refresh_ce . Αυτό δεν σημαίνει τίποτε βέβαια γιατί οποιοσδήποτε κατεβάζει από google ότι φωτογραφία θέλει. Όπως επικαλούνται χάρη στο άρθρο τους για την Μαιρούλα γίνεται εισαγγελική έρευνα. Αλλά εφόσον η ιστορία αυτή είναι hoax και βίντεο «πειραγμένο» αυτό το site που προκαλεί πανικό δεν έχει ευθύνες;

 • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  ΓΙΑ ΤΟ
  ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ http://WWW.GONEIS.INFO ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ
  ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΕΠΕΝΕΒΗ Ο ΕΟΦ ΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .

  • red_chania

   Αγαπητε/η με ολο το σεβασμο μπορειτε να μου δειξετε την ανακοινωση του ΕΟΦ που συμφωνα με το site goneis θα κανει αυτεπαγγελτη επεμβαση για το θεμα?

   • Barney Stinson

    Ακόμα την ψάχνει. Σε λίγο θα την γράψει ο ίδιος.

  • GreekSkeptic

   Ανακοινώθηκε από το site Γονείς, γιατί στο site του ΕΟΦ δεν βρήκα τίποτα, αν και ομολογώ πως δεν κοίταξα πριν τον Απρίλη. Αν θέλετε δώστε μας το σύνδεσμο που θα οδηγεί στην ανακοίνωση του ΕΟΦ. Αν δεν τον έχετε είμαι σίγουρος πως το site Γονείς θα χαρεί να σας το δώσει μιας και δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για σοβαρό site που ποτέ δεν θα ανακοίνωνε κάτι που δεν είναι αληθινό.

   • Padelis Papathanasiou

    εχει καποιος καποια ενημερωση σχετικα με το θεμα; στη σελιδα γονεις ρωτανε αλλα η απαντηση που περνουν ειναι αυτη συνεχεια:

    απαντώντας στο ερώτημα σας στις διαταχθήσες έρευνες ο ΕΟΦ δεν εκδίδει
    ανακοινώσεις παρα μόνο για τις ανακλήσεις προιοντων ! Εγω καλέστηκα από
    τον Οργανισμό να βοηθήσω με οποιες πληροφορίες εχω συλλέξει και αυτο θα
    κάνω ! Αλλωστε τα αρθρα μου υπογράφονται απο μενα τον ίδιο!

  • Zoi Abrazi

   Ποιων στοιχείων ; Αυτή την ιστορία της Μαιρούλας την διηγήθηκαν οι γονείς στον αρθρογράφο του site; Αυτό σημαίνει η φράση «Την αυτεπάγγελτη επέμβαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προκάλεσε το άρθρο μας με τίτλο «Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων» που δημοσιεύτηκε στο http://www.goneis.info στις 11 Σεπτεμβρίου 2014″.

   Αν είναι αποτέλεσμα έρευνας της ιστοσελίδας «goneis info» έχουν και τα στοιχεία και τα ονόματα των γονέων;

  • Barney Stinson

   Ο ΕΟΦ, καθώς και το νομικό του τμήμα, έχει ήδη ενημερωθεί. «Δημοσιογράφε» της πλάκας.

  • Noucca Galaktotrofousa

   Και τι θα ερευνήσει ακριβώς; Η ιστορία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αληθινή, είναι δημιούργημα της φαντασίας του αρχικού συγγραφέα. Το αναφέρει και το άρθρο παραπάνω (στην αρχική πηγή) και το βρήκα στο google σε παλιότερες δημοσιεύσεις. Εντελώς συμπτωματικά αφαιρέθηκε η διευκρίνηση από το τωρινό άρθρο.

 • Sotirios Vastardis

  Μέσα στη σαλάτα των αντικρουόμενων στοιχείων της είδησης, να παρατηρήσω ότι αναφέρεται και ότι ξέσπασε επιδημία πολιομυελίτιδας επειδή δεν υπάρχει εμβολιασμός.
  Είναι λυπηρό πώς δεν υπάρχουν αξιόπιστες ειδήσεις από αυτή την ταλαίπωρη Συρία. Μόνο προπαγάνδα. Να είστε σίγουροι ότι κάποιοι γιατροί θα έχουν σταυρωθεί ή αποκεφαλιστεί με αφορμή (ή με δικαιολογία) μια τέτοια κατασκευασμένη είδηση…

 • zevra

  Νομίζω το «επαγγελματίας δημοσιογράφος» με τερμάτισε. Μάλλον «κίτρινος» θέλετε να πείτε. Μια ματιά στο site του, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ΟΛΑ τα άρθρα του είναι κλεμμένα από άλλα site και χωρίς ΠΟΤΕ καμία αναφορά στη πηγή. Πρόσφατα έχει δημοσιεύσει για μια απατεώνισσα που ζητάει να της χαρίσουν ρούχα και τα πουλάει, δήθεν ότι πρόκειται για ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ η δίωξη δεν έχει βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα η κοπέλα που αναφέρεται το προφίλ της ετοιμάζεται να του κάνει μήνυση και ζω για τη στιγμή που δεν θα του φτάνουν ούτε τα πλακάκια της τουαλέτας του να αποζημιώσει και αυτή και όλους όσους έχει δυσφημίσει και κατακλέψει μέσα από ένα site που κατά τα άλλα απευθύνεται σε γονείς, σε ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά. Αν δε κάνεις το λάθος να τον προσεγγίσεις όπως κάνατε και εσείς ή θα σε αγνοήσει ή θα επικαλεστεί υπουργία και φορείς με τους οποίους δεν έχει απολύτως καμία σχέση γιατί νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο. Η τρομολαγνία και καταστροφολογία των ανυπόστατων άρθρων του προκύπτει από τον διακαή του πόθο να παίρνει κλίκ μήπως ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα το είμαι μαμά που πέταξε κλωτσηδόν τη γυναίκα του έξω μετά από σοβαρή γκάφα που έκανε εις βάρος της αξιοπιστίας του site. Έχει κάνει και σωματείο μήπως στάξει καμια επιχορήγηση. Το συγκεκριμένο site πρέπει να κλείσει άμεσα γιατί παίζει με τον πόνο των ανθρώπων αν και δεν περίμενα κάτι καλύτερο από έναν απόφοιτο σχολής του Μάκη που σε σελίδα για γονείς, διαφημίζει το γνωστό στριπτιτζάδικο που πουλάει μπαγκέτες…

 • f&l

  Και τι ακριβως σημαινει αυτο; Τι σχεση μπορει να εχει ο εμβολιασμος στις ανεπτυγμένες χωρες με αυτον σε μια φτωχη, εμπόλεμη περιοχη, με αμφιβόλου προελευσης, ποιοτητας και συνθηκών φύλαξης ιατροφαρμακευτικο υλικό, και ανεπαρκεις ιατρικες εγκαταστάσεις.

 • Konstas

  Εμετικό ! Πραγματικά με έκανε να αισθανθώ σωματικά άσχημα παρότι μόλις τελειώσα να βλέπω ένα θριλερ με νεκρούς, βία και αίματα που δεν μου έκανε καμία εντύπωση… Αλλά τέτοια άρθρα είναι πολύ περισσότερο αηδιαστικά από οποιοδήποτε θριλερ.
  Ξέρω ότι το είχατε ξεμπροστιάσει και στην παλιά του μορφή, αλλά τότε δεν είχα κάτσει να το διαβάσω όλο (και τώρα τι κατάλαβα;)

 • ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

  Και αναρωτιέσαι πότε θα επέμβει η δικαιοσύνη να τιμωρήσει την διασπορά τόσο επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων…..