Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίωνHOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταρρίπτεται – ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

17 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

Ένας φίλος της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω άρθρο με την παράκληση να το ερευνήσουμε και τον ευχαριστούμε.

Ας διαβάσουμε τι λέει πρώτα.

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

 

 

 

 


Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος, διαβάστε εδώ… Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorter για την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science. Κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνης της.

H παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχουν παραδοσιακά ενισχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Για να μάθετε πώς αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πω…

-Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο.

Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγω του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.

– Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.

Τότε κυνικά ο νευρολόγος τούς είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα: Πώς γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει.Οι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς.

– Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.

Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:

– Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται σε πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε: Διότι το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ.

Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.

– Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη).

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.

– Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία, τελικά πέθανε.

 

Με το συγκεκριμένο hoax είχαμε ασχοληθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος το Σεπτέμβρη κάποιος εξυπνάκιας άλλαξε λίγο το κείμενο, αφαίρεσε το νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ (το σωστό είναι ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ) και το σημείο που αναφέρει ότι τα πρόσωπα είναι φανταστικά, το ξαναζέστανε και μας το σερβίρισε.

Να δούμε και την παλιά του μορφή στις παρακάτω εικόνες.

a1

a2

a3

a4

a5

Από την πρώτη ματιά, είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ένα ακόμα επικίνδυνο, γεμάτο ασυναρτησίες και φαντασία, δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με στόχο να τρομοκρατήσει και να διαδώσει τον ισχυρισμό ότι ο καρκίνος μεταδίδεται με τα παιδικά εμβόλια. Το απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο άρθρο έχει σαν πηγή, αν είναι δυνατόν, ένα email και προσπαθεί να μας πείσει πως τα εμβόλια ευθύνονται για τον καρκίνο, με μια φανταστική ιστορία με φανταστικά πρόσωπα. Το άρθρο φαίνεται ότι προέρχεται από αυτόματη μετάφραση, και αν κανείς ψάξει στο ιντερνετ τα ονόματα των επιστημόνων μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στο δεύτερο μέρος, περιγράφει μια ιστορία και μας τονίζει ότι τα πρόσωπα είναι φανταστικά. Φανταστική και γεμάτη ασυναρτησίες είναι όλη η ιστορία και την κρίνουμε σαν άκρως επικίνδυνη γιατί μας παρακινεί να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά μας.

Δεν είμαστε γιατροί και οι ιατρικές μας γνώσεις είναι στο επίπεδο του μέσου Έλληνα, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι το μήνυμα είναι μια επικίνδυνη μπούρδα!

Παίρνουμε σαν παράδειγμα τη συγκεκριμένη δημοσίευση και θα δούμε μαζί, πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε τέτοια επικίνδυνα δημοσιέυματα που παίζουν με την υγεία μας.

1. Για τόσο σημαντικές υποθέσεις θα πρέπει να υπάρχει βιβλιογραφία και παραπομπές σε άρθρα ή έρευνες, που αναλύουν το θέμα. Ιστοριούλες τύπου, “ο μπακάλης της γειτονιάς μου, μου είπε πως” μας δείχνουν ότι τουλάχιστον αυτά τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα.

2. Μια Μαιρούλα ο μπαμπάς της και η κουτσή Μαρία. Ιστορίες που δεν έχουν καθόλου αποδείξεις, είναι απλά ιστορίες φαντασίας. Αν μιλάνε και για θέματα υγείας και μας προτρέπουν σε ενέργειες που έχουν να κάνουν με την υγεία μας, να μην τις παίρνετε στα σοβαρά

3. Ψάξτε για λάθη στο κείμενο. Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το φάρμακο EDOXAN είναι γραμμένο λάθος. ENDOXAN είναι το σωστό. Ακόμη γράφει για τα φάρμακα ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ με ελληνικούς χαρακτήρες. ONCOVIN, CARBOPLATIN και VEPESID είναι τα σωστά. Τώρα αντιλαμβάνεστε πόση αξιοπιστία έχει η ιστορία;

4. Αν στο μήνυμα υπάρχουν ονόματα γιατρών, ειδικών ή επιστημόνων και το μήνυμα ισχυρίζεται ότι βασίζετε σε έρευνα τους, να ψάξετε στο google, τι σόι επιστήμονες είναι αυτοί. Τις περισσότερες φορές θα πέσετε από τα σύννεφα ή θα βρείτε ότι είναι ανύπαρκτα άτομα. Για παράδειγμα επιστήμονας είναι και ο κύριος Κατσαρός που ισχυρίζονταν σε κανάλια και δημοσιογραφικές εκπομπές ότι η Ελλάδα θα χτυπηθεί από μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαΐου 2013.

5. Κοιτάξτε και διαβάστε καλά το κείμενο. Πολλά από αυτά τα μηνύματα είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης. Αν συναντήσετε ασυναρτησίες τύπου, “Αυτός ο τομέας που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.” είναι λόγο της αυτόματης μετάφρασης του κειμένου. Σε θέματα υγείας, ακόμα και μια λέξη μπορεί να έχει μεγάλη σημασία.

6. Ψάξτε για φράσεις στο κείμενο που μπορεί η μία να αντικρούει την άλλη. Στην συγκεκριμένη ιστορία μπορούμε να διαβάσουμε το “Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4 ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη). “ Όπως καταλαβαίνετε είναι από την αυτόματη μετάφραση, και το αρχικό κείμενο ήταν σε άλλη γλώσσα. Οπότε η ιστορία για τα Ελληνικά νοσοκομεία, το 3000 ευρώ φακελάκι, τον ΕΟΦ και το νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ που αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από το Παίδων πάει περίπατο. Είναι προσθήκες ή αλλαγές για να γίνει πιστευτή η εισαγόμενη μπούρδα.

7. Διαβάστε προσεκτικά και ψάξτε για τρανταχτά ψέματα και μπούρδες. Στην ιστορία μας διαβάζουμε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε αρχικά κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε ότι “Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος.” Δεν είμαστε γιατροί αλλά γνωρίζουμε πως οι καρκινικοί όγκοι είναι κύτταρα. Από πότε ένα υγρό μετατρέπετε μαγικά σε κύτταρα; Πιο κάτω διαβάζουμε, “Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου.” Από πότε μια μαγνητική τομογραφία μας λέει για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί ένας όγκος; Σε άλλο σημείο διαβάζουμε ότι: “για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. ” Άλλη μία μπούρδα. Το ENDOXAN που είναι το σωστό, είναι μια εμπορική ονομασία ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Τα αντίγραφα φάρμακα (γενόσημα) από τρίτες χώρες δεν μπορούν να έχουν το ίδιο όνομα. Ο συντάκτης της ιστορίας ούτε τον όρο γενόσημο δεν ήξερε να γράψει. Αλλά αυτό είναι λογικό γιατί όπως είπαμε πιο πάνω η ιστορία είναι από αυτόματη μετάφραση.

Τώρα ας δούμε μερικά “καλά” της ιστορίας, για να ευθυμήσουμε.

Η μικρή Μαιρούλα, το ENDOXAN, το κατάπινε με τον τόνο! Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε πως οι γονείς της πούλησαν το μισό σπίτι τους. Για να δούμε την τιμή του φαρμάκου. Φοβερό η τιμή του πανάκριβου φάρμακου κυμαίνετε από 2,85 έως 5,57 λιανική τιμή καταλόγου Μαρτίου 2013.

Θα μου πεις ότι η Μαιρούλα, έφερνε από Αμερική το φάρμακο ENDOXAN που το παράγει η BAXTER HELLAS ΕΠΕ. Λογικό, κατευθείαν από τα κεντρικά γραφεία στο Deerfield-Chicago

Θα μπορούσαμε  να γράφουμε μέχρι το πρωί για τις αρλούμπες της ιστορίας αλλά η ώρα δεν μας το επιτρέπει. Ελπίζουμε να πήρατε μια ιδέα πώς να αναγνωρίζετε αυτές τις ανοησίες που παίζουν με την υγεία μας.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι για θέματα σχετικά με την υγεία σας, να ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας. Αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα και όχι ο ανόητος που έγραψε μια φανταστική ιστορία ή την αναπαρήγαγε στο blog του.

Μας εντυπωσίασε ότι την παραπάνω μπούρδα τη διαβάσαμε σε σελίδα που διαχειρίζεται επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μα καλά δεν έλεγξε τίποτα;

Τον ρωτήσαμε με σχόλιο, αλλά μέχρι στιγμής το σχόλιο δεν έχει δημοσιευτεί και φυσικά δεν έχουμε απάντηση.
Περιμένουμε…

2

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.