Ποιοι είμαστε
Αρχική Άρνηση εμβολίων, επιδημία χαζομάρας.ΔΙΑΦΟΡΑ

Άρνηση εμβολίων, επιδημία χαζομάρας.

19 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχουμε γράψει για το θέμα των εμβολίων. Δεν είμαι ο μόνος βέβαια που τα λέει. Πολλοί επιστήμονες μιλούν για τα εμβόλια και εξηγούν γιατί είναι λάθος να βασίζεσαι στο γεγονός πως τα εμβόλια έχουν νικήσει τις αρρώστιες και να επαναπαύεσαι.

vaccin32-300x266Αλλά το θέμα έχει ξεφύγει. Όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μύθους και ψέματα που κυκλοφορούν στο Internet.

Ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε πλέον ομάδες μέχρι και στο Facebook που οργανώνουν “αντίσταση” στα εμβόλια.

Στην Αμερική, όπου ξεκίνησε αυτή η τρέλα, τα νούμερα έχουν αυξηθεί, αλλά όπως είναι φυσιολογικό, όχι στους φτωχούς και αμόρφωτους, αλλά στα μεσαία και υψηλά στρώματα όπου η ψευδοεπιστήμη (που συνήθως έχει ακριβά προϊόντα) έχει βάλει γερές ρίζες.

Καιρό τώρα οι επιστήμονες λένε πως αν αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των μη εμβολιασμένων παιδιών, οι αρρώστιες θα αρχίσουν να επιστρέφουν.

Αυτό λοιπόν έγινε και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι μπορούσαμε να φανταστούμε!

Από τους Los Angeles Times μαθαίνουμε πως μέχρι τον Ιούνιο, οι υγειονομικές αρχές μόνο της περιοχής του LA, είχαν καταγράψει 356 περιπτώσεις κοκκύτη σε παιδιά και περιμένουν και άλλες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από τον Hollywood Reporter μαθαίνουμε πως τα ποσοστά εμβολιασμού στη περιοχή είναι στο ίδιο επίπεδο με του Νότιου Σουδάν! Μοναδικά πράγματα και βέβαια είναι αναπόφευκτο να έχουμε έξαρση της επιδημίας.

“The kids aren’t all right. Across California, thousands of children and babies are coughing so violently that their bodies convulse, uncontrollably wheezing and fighting to breathe for weeks. Nearly 8,000 pertussis cases have been reported in 2014 to the state’s Department of Public Health as of Sept. 2, and 267 of those patients have been hospitalized, including 58 requiring intensive care.” (Μετάφραση: Τα παιδιά δεν είναι καλά. Στην Καλιφόρνια χιλιάδες παιδιά και βρέφη βήχουν τόσο βίαια ώστε τα σώματά τους τραντάζονται ανεξέλεγκτα καθώς παλεύουν να αναπνεύσουν για εβδομάδες. Σχεδόν 8.000 περιπτώσεις κοκκύτη έχουν αναφερθεί μέσα στο 2014 στο Department of Public Health μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη. 267 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο και 58 από αυτούς στην Εντατική.)
Το νοσοκομείο Παίδων του LA έχει δεχθεί από την αρχή του χρόνου 72 περιπτώσεις κοκκύτη. Όπως λέει ο Δρ Jeffrey Bender στον Reporter μερικά παιδιά είναι πολύ σοβαρά και βήχουν τόσο ώστε να καταλήγουν με σπασμένα πλευρά. Οι γιατροί αναγκάζονται να τα διασωληνώσουν προκειμένου να σωθούν ζωές.

Αν αναρωτιέστε πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η επιδημία, δείτε το παρακάτω σχεδιάγραμμα, είναι αποκαλυπτικό:

Screen-Shot-2014-09-16-at-10.38.24-PM

Ποιό γονείς είναι αυτοί που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους; Συνήθως αυτοί που πιστεύουν διασημότητες σαν την Jenny McCarthy και τον Rob Sneider που δεν έχουν καμία σχέση με ιατρική αλλά έχουν άποψη για όλα και, δυστυχώς, ακούγονται δυνατά.

Οι γονείς αυτοί, προφανώς δεν θέλουν το κακό των παιδιών τους αλλά οι αποφάσεις τους να μην τα εμβολιάσουν βασίζονται σε προσωπικές ιστορίες και στο γεγονός πως μόνο τα άσχημα νέα, οι περιπτώσεις όπου έχουμε παρενέργειες, εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και όχι οι χιλιάδες ή εκατομμύρια των περιπτώσεων όπου το παιδί δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Το επιχείρημα “αν τα εμβόλια δεν είναι 100% ασφαλή” δεν γίνεται αποδεκτό μιας και δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να είναι 100% ασφαλές, ούτε καν το νερό.

Το άλλο επιχείρημα που λέει πως οι φαρμακοβιομηχανίες βγάζουν τρελά χρήματα από τα εμβόλια είναι επίσης αστείο διότι η νοσηλεία ενός παιδιού είναι σίγουρο πως θα κοστίσει πολύ περισσότερο από όσο ένα εμβόλιο.

Ξέρω βέβαια πως όλα τα παραπάνω θα πέσουν στο κενό με μερικούς γονείς που έχουν ήδη αποφασίσει πως τα εμβόλια είναι ένα μοντέρνο έγκλημα, οπότε σε αυτούς αφιερώνω το επόμενο βίντεο. Να προειδοποιήσω πως αυτό είναι ένα βίντεο που κλονίζει χωρίς να έχει αίματα ή βία. Όποιος έχει το στομάχι ας το δει. Σε αυτό βλέπουμε ένα μωράκι με κοκκύτη στην εντατική. Βλέπουμε πως βήχει στην αγκαλιά της μαμάς του. Αν και μετά από αυτό το βίντεο κάποιοι γονείς επιμένουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, τότε τους αξίζει ότι πάθουν.

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής