Μπιλ Γκέιτς εσύ Super star.Το πρόγραμμα εμβολιασμού πολυομελίτιδας στην Ινδία.

5

αρχείο λήψης

 

Το πρόσφατο άρθρο του Greek Skeptic (δείτε το ΕΔΩ) για τα εμβόλια ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν ζούσαν την εποχή που οι ασθένειες θέριζαν κόσμο,αντίδραση προκάλεσε και σε μια φίλη μου που λίγο πολύ με  κατηγόρησε εμμέσως και εμένα για τσιράκι των φαρμακοβιομηχανιών και υπερασπιστή του Μπιλ Γκέιτς.

Στο παραλήρημα της μου παρέθεσε δύο άρθρα λέγοντας μου επί  λέξη..

– Αυτά δεν τα αναφέρετε δεν σας συμφέρει….

Της είπα πως είναι ελεύθερη να τα παραθέσει με σχόλιο της στην σελίδα στο facebook ή και να σχολιάσει στο άρθρο αν θέλει,δεν θα το κόψουμε το σχόλιο της.Απορώ γιατί δεν το έκανε.

Ας δούμε τι μου παρέθεσε..

Το πρώτο άρθρο λέει πως το πρόγραμμα εμβολιασμού για την πολυομελίτιδα το οποίο προώθησε ο Μπιλ Γκέιτς στην Ινδία προκάλεσε 47500 θανάτους και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

 

http://nsnbc.me/2013/05/08/bill-gates-polio-vaccine-program-caused-47500-cases-of-paralysis-death/

Χωρίς τίτλο

Το δεύτερο  άρθρο που μου παρέθεσε το ακολουθούσε και ένα δεύτερο σχόλιο..

Τι έχετε να πείτε τώρα;Ο Μπιλ Γκέιτς οδηγείται σε δίκη στην Ινδία για τα εμβόλια του και επειδή σας αρέσουν οι επίσημες πηγές ορίστε,το λέει και το CNN

Χωρίς τίτλο

Το άρθρο μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1170073

Της υποσχέθηκα λοιπόν ένα άρθρο επάνω σε αυτά που μου έστειλε,ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

47500 θάνατοι στην Ινδία από το εμβόλιο της πολυομελίτιδας,αληθεύει;

Στην Ινδία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πολυομελίτιδας από την λήξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Ο αριθμός των εμβολίων που χορηγήθηκαν (από το στόμα) έφτασε τα 900 εκατομμύρια το 2011,τελευταίο κρούσμα στις 13 Ιανουαρίου του 2011,μιλάμε για ολοκληρωτική εξάλειψη της πολυομελίτιδας επικυρωμένο από τη UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Χωρίς τίτλο

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο την ιστορία το χρονικό των εμβολιασμών για την πολυομελίτιδα στην Ινδία.

http://www.polioeradication.org/Portals/0/Document/InfectedCountries/India/PolioIndiaFactSheet.pdf

http://www.unicef.org/india/health_3729.htm

Πάμε στο δεύτερο άρθρο για την δίκη του Μπιλ Γκέιτς που έγραψε και το CNN.

Το άρθρο ανέβηκε στο CNN i report,μια πλατφόρμα που διαθέτει το CNN στους αναγνώστες για να ανεβάζουν εκείνοι οτιδήποτε θεωρούν άξιο αναφοράς και οι ας το πούμε ειδήσεις που ανεβαίνουν εκεί δεν είναι επιβεβαιωμένες από το CNN.Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε πως οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει το οτιδήποτε και να ισχυριστεί αργότερα πως το έγραψε το CNN μόνο που δεν είναι έτσι.

Άλλωστε επισημαίνεται κιόλας πως το άρθρο δεν είναι επιβεβαιωμένο από το CNN.

 

Χωρίς τίτλο

 

 

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο τι εστί CNN i report.

http://ireport.cnn.com/about.jspa

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

ΥΓ. Το άρθρο αυτό ανέβηκε λίγο πριν περάσω από το ταμείο του ιδρύματος Γκέιτς.

 • manblogg

  Για να απαντήσω στα ερωτήματά σου:

  «Τελικά το OPV κατά τα λεγόμενά τους προκαλεί NPAFP, προκαλεί πολυομελίτιδα ή προκαλεί και τα δυο;»

  Το OPV μπορεί να προκαλέσει πολυομελίτιδα σύμφωνα με τα αναμενόμενα γνωστά στατιστικά . Ενώ κατηγορούν το ίδρυμα gates για πρόκληση 47,500 περιπτώσεων παράλυσης και θανάτου, δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο το οποίο να το αποδεικνύει.

  «Αν προκαλεί NPAFP μόνο, τότε γιατί αυτό δεν διαγνώστηκε στην Αμερική;»

  Αν διαβάσεις τις περιπτώσεις συσχετισμού (και όχι πρόκλησης) NPAFP και OPV που παραθέτουν , ο λόγος που επικεντρώνονται στην Ινδία είναι γιατί τους κατηγορούν για μια ειδική έκδοση OPV -και όχι τη συνηθισμένη όπως στην Αμερική υποθέτω- πολύ πιο ισχυρή «high potency polio vaccine» .. Βρήκα δημοσίευση στο Lancet γιαυτό http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(07)60531-5/fulltext#article_upsell και ένα άρθρο που τους κράζει http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(07)61075-7/fulltext#bib1 γιατί το θεωρούν πειραματικό, αλλά αν συνεχίσεις και το ψάχνεις υπάρχει περισσότερο διάλογος (δε συνέχισα)

  «Αν προκαλεί πολυομελίτιδα μόνο, τότε γιατί αυτό δεν διαγνώστηκε στην Ινδία;»

  Αυτό υποθέτω είναι εντός των γνωστών στατιστικών 1 στα 2,5 εκατομμύρια και ενδεχομένως δεν είναι άξιο αναφοράς ως κάτι νέο

  «Αν προκαλεί και τα δυο, τότε γιατί αυτό δεν διαγνώστηκε και στην Αμερική και στην Ινδία;»
  Στο βαθμό που έψαξα:
  Στην Ινδία δεν έχει υπάρξει μελέτη η οποία να δείχνει το OPV ως αιτία του NPAFP (όσο έψαξα τουλάχιστον).
  Στην Αμερική δεν έχουν αναφερθεί καν περιπτώσεις NPAFP , ούτε περιπτώσεις πειραματικών δόσεων OPV
  Και στις 2 χώρες το OPV αναμένεται να προκαλέσει στατιστικά 1 ανα 2,5 εκατομμύρια περιπτώσεις πολυομελίτιδας.

 • manblogg

  Επιβεβαιωμένο δεδομένο :
  To OPV έχει προκαλέσει σίγουρα περιπτώσεις παραλυτικής πολυομελίτιδας. Σύμφωνα με τη δημοσίευση που παρέθεσα και αναφέρεται και στο thinktwice.com από το ’80 στις ΗΠΑ υπήξαν 80 περιπτώσεις παραλυτικής πολυομελίτιδας λόγω του OPV . http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1554844 . Στην ίδια δημοσίευση λέει πώς γι’αυτό στις ΗΠΑ συνιστούν το IPV για τη μείωση αυτής της μόλυνσης. Τα στατιστικά είναι σύμφωνα με τη χαμηλή πιθανότητα μόλυσης που τη βάζουν περίπου 1 περίπτωση ανά 2,5 εκατομμύρια εμβόλια OPV.

  2: Όσον αφορά το NPAFP δεν είναι τόσο θέμα ιατρικών γνώσεων όσο θέμα σωστής στατιστικής μεθοδολογίας και ακριβών στοιχείων . Δεν έχω κάτσει να ελέγξω όλες τις πηγές γιατί είναι αρκετές. Πάντως είναι απαράδεκτο το άρθρο γιατί ενώ γράφουν πώς : «But in 2011 alone, the Bill and Melinda Gates’ polio vaccine campaign in India caused 47,500 cases of paralysis and death» , διαβάζοντας το κείμενο σε εισαγωγικά που γράφουν παρακάτω, το μόνο που προκύπτει λογικά είναι πώς οι περιπτώσεις NPAFP δεν ελέγθηκαν όσο θα έπρεπε προκειμένου να βρεθεί αν η αιτία γι’αυτές ήταν όντως το OPV. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή βλέπουν συσχετισμό και όχι σχέση αιτίου αιτιατού όπως κατηγορούν το ίδρυμα Bill Gates. Παρόλ’αυτά όπως είπα , δεν έχω κάτσει να διαβάσω όλες τις αναφορές για να δω αν και η ανησυχία τους για το συσχετισμό έχει βάση ή αν είναι αδικαιολόγητες.

  • Konstas

   Ευχαριστώ, ήσουν κατατοπιστικότατος 🙂

 • Konstas

  Ψάχνοντας λγο βρήκα ότι το θέμα των 47,500 περιπτώσεων έχει ως εξής : Όσοι υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από τα εμβόλια του Gates λένε ότι δεν επρόκειτο για κλασσικές περιπτώσεις πολυομελίτιδας αλλά ότι «In 2011 there were an extra 47500 new cases of NPAFP [non-polio acute
  flaccid paralysis]. Clinically indistinguishable from polio paralysis
  but twice as deadly, the incidence of NPAFP was directly proportional to
  doses of oral polio received. Through this data was collected within
  the polio surveillance system, it was not investigated.»
  http://foodfreedomgroup.com/2012/04/18/bill-gates-47500-paralysis-cases/

  Δηλαδή ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν καταγράφηκαν ως περιπτώσεις πολυομελίτιδας (εξ ου και η παραπάνω στατιστική) αλλά ως NPAFP.

  Από την άλλη πλευρά λένε ότι «However, the CDC has reported that there have been no cases of polio in India since 2011, compared to the 741 case in 2009. The paralysis cases were identified as non polio Acute Flaccid Paralysis, which can result from any number of non-polio viruses or bacterium. In this case, non-polio enteroviruses were identified as the cause, and not polio that resulted from the vaccines themselves. In fact, as I discussed before,
  polio vaccines may spontaneously recombine in the wild, and can be
  transmitted to other humans. However, in India with a population of 1.2
  billion people, there have only been a few cases of actual polio from
  recombination events. If it were widespread, we’d see millions of cases,
  but we don’t.»
  http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/vaccine-denialists-hate-bill-gates/

  Δεν διαθέτω ιατρικές γνώσεις, οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Μου φαίνεται όμως λίγο παράλογο το επιχείρημα στο ίδιο site να λένε ότι το εμβόλιο από το στόμα δεν προκαλεί την κλασσική πολυομελίτιδα αλλά NPAFP, και ακριβώς παρακάτω να λένε ότι στην Αμερική αποδείχθηκε ότι το εμβόλιο αυτό ήταν «principal if not sole cause’ of all reported polio cases in the U.S. since 1961». Αν συνέβαινε αυτό δεν θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν κρούσματα κλασσικής πουομελίτιδας και στην Ινδία;

  • manblogg

   Konstas έριξα μια σύντομη ματιά και γω στο σημείο που αναφέρεσαι. Δε νομίζω να υπάρχει καμία αναντιστοιχία σε αυτά που προσπαθούν να υποστηρίξουν σε αυτό το site αν αυτό εννοείς. Κάνουν επιλεκτικό ρεπορτάζ για τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν για να περάσουν την αντι-εμβολιακή ρητορική και ο συνολικός στόχος είναι να προκαλέσουν ανασφάλεια για τα εμβόλια .

   Έτσι το ένα στοιχείο αφήνει υπονοούμενα για το ότι το OPV μπορεί να προκαλεί NPAFP ενώ το άλλο στοιχείο πώς το OPV στην αμερική το σταμάτησε ο CDC γιατί είχε συνδεθεί με την πρόκληση της πολυομελίτιδας.

   Αν διαβάσεις βέβαια τα στοιχεία στην πηγή τους τα πράγματα δεν είναι μυστήρια, ούτε στηρίζουν στο ελάχιστο την υστερία αντιεμβολιακών συνωμοσιών στο μυαλό του κάθε ιδεολογικά ορμώμενου ομοιοπαθητικού φαντασιόπληκτου.

   Εδώ πχ http://www.cdc.gov/vaccines/VPD-VAC/polio/default.htm#vacc για ποιο λόγο ο CDC έχει βγάλει το OPV και το έχει αντικαταστήσει με το IPV στον τακτικό εμβολιασμό στην Αμερική αλλά και γιατί υποστηρίζει πώς το OPV εξακολουθεί να είναι προτιμώτερη λύση για χώρες όπου έχουν σοβαρό επιδημιολογικίο πρόβλημα πολυομελίτιδας -όπως στην Ινδία και αλλού που κάνει απίστευτα σημαντικό έργο το ίδρυμα Gates και αντίστοιχα άλλα- παρόλο που σαν εμβόλιο είναι πιο πιθανό να προκαλέσει πολυομελίτιδα σε σχέση με το IPV. Αυτό μέσα βέβαια σε γνωστά αποδεκτά για το βάρος ρίσκο/όφελος στατιστικά δεδομένα στον πληθυσμό -και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ευαίσθητοι με την κάθε περίπτωση- 1 περίπτωση μόλυνσης ανα 2.5 εκατομμύρια OPV δόσεων http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1554844 , δημιοσίευση που ενώ είναι στην αναφορά στο http://www.thinktwice.com/Polio.pdf χαρτί, αποσιωποιείται γιατί είναι δεδομένο που δε βολεύει την αντιεμβολιακή ρητορική .