Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Αινστάιν.Δυο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.HOAXES

Καταρρίπτεται-Αινστάιν.Δυο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

25 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

einstein

 

Ήρθε η ώρα να δούμε αν ισχύει η διασημότερη ίσως από τις φράσεις που κυκλοφορούν.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe!
Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.

images

 

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά..

Πίστευε ο Αινστάιν πως το σύμπαν είναι άπειρο;

Όχι,η θέση του Αινστάιν δεν εξέφραζε καμία αμφιβολία ασχέτως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε ή αν έχει δίκιο ή άδικο.

Το Σύμπαν υποστηρίζεται ότι δεν είναι ούτε «άμορφο» ούτε «άπειρο», αλλά έχει πέρατα.Απόψεις της τελευταίας πεντηκονταετίας συγκλίνουν σε αυτήν την άποψη, ότι δηλαδή το Σύμπαν είναι περιορισμένο, «περατό»Αυτή ήταν θέση και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD

Από που προήλθε όμως η φράση;

Πάμε στο 1940 και ένα βιβλίο με τον τίτλο “Ego, Hunger, and Aggression: a Revision of Freud’s Theory and Method.” του Frederick S. Perls

Στο κεφάλαιο με τίτλο “Hunger Instinct” αναφέρει.

Furthermore, this impatient, greedy attitude is responsible more than anything else for the excessive stupidity we find in the world. Just as such people have no patience to chew up real food, so they do not take sufficient time to “chew up” mental food.

As modern times promote hasty eating to a large extent, it is not surprising to learn that a great astronomer said: “Two things are infinite, as far as we know – the universe and human stupidity.

Επιπλέον αυτή η ανυπόμονη άπληστη στάση είναι υπεύθυνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για την υπερβολική ηλιθιότητα που θα βρείτε στο κόσμο.Ακριβώς όπως οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να μασήσουν την αληθινή τροφή τους έτσι δεν παίρνουν αρκετό χρόνο για να μασήσουν την πνευματική τροφή τους.

Όπως στην σύγχρονη εποχή προωθούν το βιαστικό (γρήγορο) φαγητό σε μεγάλη κλίμακα, δεν αποτελεί έκπληξη αν μάθουν πως ένας μεγάλος αστρονόμος είπε: ”Δύο πράγματα είναι άπειρα από όσο γνωρίζουμε – Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

 

Αν και στο πρώτο του βιβλίο δεν αναφέρει τον Αινστάιν (απλά κάνει λόγο για κάποιον αστρονόμο) το 1969 στο βιβλίο του με τίτλο “Gestalt Therapy Verbatim” το αποδίδει καθαρά στον Αινστάιν κάνοντας το παραπάνω απόσπασμα πολύ πιο απλό..

As Albert Einstein once said to me: “Two things are infinite: the universe and human stupidity.”

Όπως ο Αινστάιν κάποτε μου είπε:”Δύο πράγματα είναι άπειρα:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία”

http://quoteinvestigator.com/2010/05/04/universe-einstein/

Ο Αινστάιν πέθανε το 1955 και έτσι ήταν εύκολο να ισχυριστεί το οτιδήποτε,μήπως θα μπορούσε ο Αινστάιν να βγει να πει πως δεν το είπε ποτέ;

Επίσης στη σελίδα του Princeton University όπου και υπάρχει το βιβλίο με τις φράσεις του Αινστάιν δεν μας δίνει κανένα αποτέλεσμα για το ότι η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε όντως από τον Αινστάιν.
http://press.princeton.edu/titles/9268.html

Μπορεί μεν να μην το είπε ο Αινστάιν αλλά είναι αδύνατο να καταρρίψουμε το περιεχόμενο του το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα με το να αποδίδουμε φράσεις και λόγια σε διάσημους ανθρώπους που δεν τα είπαν ποτέ.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής