Καταρρίπτεται – O χρήστης Thierry Mairot του facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ

In Facebook, Hoax, Αθλιότητες by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

1

Μας στάλθηκε από φίλη της σελίδας, με το ερώτημα αν είναι αλήθεια.
Στο μήνυμα που κυκλοφορεί στο facebook, διαβάζουμε:


ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ. ( ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ THIERRY MAIRE. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟN ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ‌! Απο Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος


Κατά αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει γνωστό, το facebook και η  δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να αφήσουν ένα τέτοιο προφίλ ενεργό.

1. Το μήνυμα είναι γνωστό hoax που κυκλοφορεί στο facebook από το 2010, όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες και στην ελληνική έκδοση, το όνομα είναι γραμμένο λάθος.
2. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχει βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση και θα πρέπει είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιου είδος μηνύματα.

Το να στοχοποιηθεί κάποιος αθώος είναι πολύ εύκολο και υπάρχει τουλάχιστον μια αναφορά ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί ήδη, για το παραπάνω ανυπόστατο μήνυμα του facebook. Δείτε ΕΔΩ

Καταρρίπτεται - Ο Thierry Mairot στο facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ

Καταρρίπτεται - Ο Thierry Mairot στο facebook, θέλει να μιλήσει στα παιδιά για το σεξ
Μόνο σκεφτείτε πως θα νοιώθατε και τι καταστροφή της ζωή σας θα ήταν, αν κυκλοφορούσε κάποιο παρόμοιο μήνυμα με το όνομά σας. Σε ένα υποθετικό σενάριο, αν κάποια κακόβουλα άτομα, θέλουν να σας δυσφημίσουν και να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, μέχρι και να σας καταστρέψουν, θα το καταφέρουν αρκετά εύκολα γιατί το μόνο που μπορεί να χρειάζεται, είναι να δημιουργήσουν μια φήμη και το Facebook είναι το τέλειο μέσο για τέτοιου είδους συκοφαντίες. Έτσι θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην αναπαράγουμε τέτοιου είδους ανυπόστατα μηνύματα που δεν βοηθάνε κανένα και δίνουν σε κάποιους τη δύναμη να καταστρέφουν αθώους ανθρώπους.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.