Ποιοι είμαστε
Αρχική Γιατί πρέπει να πάμε στο Global March against Chemtrails and GeoengineeringΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Γιατί πρέπει να πάμε στο Global March against Chemtrails and Geoengineering

26 Σεπ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

10505552_267144926827299_3443717569154104812_nΤα τελευταία δύο χρόνια γίνεται σε όλο τον κόσμο το Global March against Chemtrails and Geoengineering.

Πρόκειται για συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται σε διάφορες πόλεις του κόσμου και συμμετέχουν άτομα που πιστεύουν πως τους ψεκάζουν. Αυτά τα άτομα μοιράζουν φυλλάδια και προσπαθούν να ενημερώσουν τους άλλους για το “κακό” που συμβαίνει στον κόσμο.

Στην Ελλάδα, από όσο ξέρω, γίνεται μόνο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου η γνωστή ομάδα των 15 ατόμων σηκώνει πανό και μοιράζει φυλλάδια φορώντας ταιριαστά μπλουζάκια.

Αξιέπαινη προσπάθεια θα την έλεγες αν το αντικείμενο ήταν αληθινό, αλλά στην τελική δεν έχει καμία διαφορά με τον να διαμαρτύρεσαι για το βασανισμό των μονόκερων.

Παρόλαυτά πιστεύω πως θα πρέπει να πάμε όσο πιο πολλοί γίνεται και όσοι μπορούμε. Δεν πρέπει να πάμε για να στήσουμε καυγά, ούτε για να πιαστούμε στα χέρια. Όσοι με ξέρουν καλά γνωρίζουν πως είμαι κατά της βίας εκτός και αν κάποιος κακολογήσει τον Θρύλο οπότε ότι εισπράξει θα του αξίζει 😉

Η γνώμη μου λοιπόν είναι να πάμε στο Σύνταγμα, να βρούμε αυτά τα παιδιά και να τους κάνουμε ερωτήσεις, όχι παρατηρήσεις και σίγουρα όχι να χρησιμοποιήσουμε τα επιχειρήματα της “δικής μας πλευράς”.

Θα πρέπει να τους κάνουμε ερωτήσεις ώστε να τους προκαλέσουμε να μας δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά θέματα. Ερωτήσεις όπως: Γιατί τα χημικά ίχνη παραμένουν στον ουρανό, ενώ τα contrails διαλύονται αμέσως; Ποιός είναι ο μηχανισμός; Πόσα δείγματα ψεκαστικού υγρού έχετε πάρει, τί έχουν δείξει τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις πιο συνηθισμένες απαντήσεις που θα πάρουμε και να μπορούμε να κάνουμε την επόμενη ερώτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες. Προσοχή, δεν λέω να πούμε: μα η φυσική μας λέει πως… Αν πούμε κάτι τέτοιο θα “κλείσουν” αμέσως και θα νευριάσουν. Θα πρέπει να κάνουμε ερώτηση: και τί λέει η φυσική για αυτό το φαινόμενο;

Αυτή είναι η λογική που νομίζω θα έχει τα πιο σημαντικά αποτελέσματα. Δεν θα τους κάνει να πάρουν αμυντική θέση, θα τους επιτρέψει να μιλήσουν για το θέμα που τους καίει και, αν το χειριστούμε σωστά, θα φανεί πως δεν έχουν απαντήσεις όταν οι ερωτήσεις φτάσουν σε βάθος και ουσία.

Με αυτό δεν ελπίζω να τους αλλάξουμε τη γνώμη, αυτό μάλλον είναι αδύνατο πλέον, αλλά πιστεύω πως θα πετύχουμε δύο στόχους: ο ένας θα είναι να τους δείξουμε τις αδυναμίες της θεωρίας τους και αν κάποιος έχει αμφιβολίες, να του δώσουμε πάτημα να αρχίσει να ψάχνει περισσότερο και ταυτοχρόνως, αν κάποιος τυχαίος περαστικός μας ακούσει, να καταλάβει πως δεν υπάρχει μόνο μία άποψη και πως αυτό που φωνάζουν με ντουντούκες μέσα στη μέση του δρόμου δεν στηρίζεται σε δυνατά επιχειρήματα.

Θα μου πείτε, “σίγα μην ασχοληθώ” και καλά θα κάνετε. Μάλλον χαμένος χρόνος θα είναι, αλλά αν κάποιος πάει κατά ‘κει, θα προτιμούσα να μην επιτεθεί με επιχειρήματα, αλλά να ακολουθήσει τη στρατηγική που προτείνω. Τουλάχιστον δεν θα έχει νεύρα φεύγοντας, θα μειώσει τις πιθανότητες να ανταλλαχθούν βρισιές ή/και μπουνιές και ίσως να βάλει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του σκεπτικισμού.

Από την άλλη, αν δεν θέλετε να πάτε και προτιμάτε να καθίσετε σπίτι σας, το βρίσκω λογικό. Στις 18:00 παίζει ο Ολυμπιακός. Τί καλύτερο;

ΥΓ: Στο επίσημο διεθνές site δεν βλέπω Ελληνική καταχώρηση. Ίσως το κίνημα να έχει προβληματα στην Ελλάδα. Δεν ξέρω. Αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ και αν γίνει ενημέρωση πάμε.

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής