Καταρρίπτεται – Ο σούπερ χαμαιλέοντας δείχνει τις υπερδυνάμεις του.

3

xameleontas

Ομολογώ ότι «την πάτησα» με το παρακάτω βίντεο , μάλιστα πάτησα και like, όταν το είδα στον τοίχο ενός φίλου. 

Η περιγραφή του βίντεο είναι η εξής:

Ο χαμαιλέοντας είναι μια μικρή σαύρα που έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να αλλάζει το χρώμα της (συνήθως είναι γκριζοπράσινο) ανάλογα με το περιβάλλον.
Ο συγκεκριμένος χαμαιλέοντας μας κάνει μια εντυπωσιακή επίδειξη αυτής της ιδιαίτερης ικανότητας!

Όπως αναφέρει το γνωστό site snopes, οι χαμαιλέοντες μπορεί να είναι πασίγνωστο ότι έχουν σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα να μπορούν ν αλλάζουν το χρώμα του δέρματός τους , αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν μπορούν να το κάνουν πλήρως, ούτε τόσο  γρήγορα, ή τόσο θεαματικά, όπως απεικονίζεται στο παραπάνω βίντεο .

ChameleonViral

Το συγκεκριμένο βίντεο (που φτιάχτηκε με τη χρήση κάποιου έξυπνου ψηφιακού εργαλείου) ξεκίνησε ως μια καμπάνια προώθησης από την διαφημιστική εταιρία Cutwater το Μάρτιο του 2009 για λογαριασμό της Ray-Ban. Διαφημίζουν μια σειρά γυαλιών ηλίου ονόματι Wayfarer και το μήνυμα είναι ότι πλέον είναι στη διαθεσή σας με μια σειρά από διαφορετικά χρώματα.

by antichainletter

 • remon kewl

  Οι χαμαιλέοντες δεν αλλάζουν χρώμα μόνο για να κρυφτούν, αυτός είναι από τους πλέον ασήμαντους λόγους. Η αλλαγή του χρώματος λειτουργεί κυρίως ως τρόπος επικοινωνίας.

 • koukou

  Εδω και 4 περίπου δεκαετίες έχει ανακαλυφθεί και το είδος Adonius Gergiadous Mpoumpoukous το οποίο αλλάζει χρώματα και πιστευώ σε miliseconds και κατα την αλλαγή αλαλάζει σε υψηλούς τόνους. Απαντάνται σε τόπους σκοτείνους και υγρούς, και αρέσκεται να τρέφεται στο ίδιο σημείο που αφοδεύει. Έχει μια ιδιαιτερότητα σαν είδος, ποτέ δεν κοκκινίζει (απο ντροπή). http://www.youtube.com/watch?v=b1PuVrSCa94

 • Kimon

  Υπάρχουν
  διάφορα είδη Χαμελεόντων και διαφοερετικοί χρόνοι για να αλλάξουν ο
  χρωματισμός τους. Κυμένεται από λεπτά και ώρες ως και δευτερόκλεπτα
  & miliseconds, αναλόγως το είδος, εξαρτάται από τις ορμόνες που
  υπάρχει στο δέρμα τους. http://www.plosbiology.org/…/10.1371/journal.pbio.0060025