Περί εμβολίων και των αρνητών των

12

indexed_vaxautism

Το θέμα με την άρνηση των εμβολίων με ξεπερνά. Αρχικά, ήταν άρνηση μόνο για τα εμβόλια της γρίπης Η1Ν1 (οκ υπήρξαν περιστατικά αλλεργίας, οπότε να το καταλάβω), αλλά τώρα υπάρχει παγκόσμιο κίνημα κατά των εμβολιασμών γενικά.

Τα επιχειρήματα είναι πολλά κι απίθανα:

 • Ξεκινούν από τη δήθεν σχέση των εμβολίων με τον αυτισμό, τον καρκίνο κι άλλες ασθένειες.
 • Προχωρούν στο κλασσικό κι αξεπέραστο: “Δεν είναι φυσικά”, μερικές φορές εμφανιζόμενο με τη μορφή “δεν είναι ολιστικά”.
 • Και φτάνουν σε εξωτικές καταστάσεις, όπως “προδιαθέτουν στη χρήση ναρκωτικών με σύριγγα”, “δηλητηριάζουν μαζικά των πληθυσμό”, “μεταδίδουν τεχνητούς ιούς” κ.α.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αρνητές του εμβολιασμού επικαλούνται συχνά επιστημονικές πηγές για να στηρίξουν τις θέσεις τους, ξεχνώντας ότι τα εμβόλια στηρίζονται από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας -όπως άλλωστε συνηθίζουν οι αρνητές της επιστήμης γενικότερα.

hippie_vaccine_denier

Αλλά, τι είναι, τέλος πάντων, τα εμβόλια;

Τα εμβόλια παρέχουν στον οργανισμό αντιγόνα ιών κι έτσι διεγείρουν την παραγωγή κατάλληλων αντισωμάτων (ενεργητική ανοσία). Αυτό σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά, τα οποία επιτίθενται κατευθείαν στους ιούς (παθητική ανοσία).

*Αντιγόνο είναι το τμήμα του ιού που αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό. Όταν συμβεί αυτό, παράγει κατάλληλα αντισώματα για να τον αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν 4 τύποι εμβολίων:

 1. Εμβόλια από νεκρούς/ εξασθενημένους ιούς

Ο ιός απομονώνεται και πολλαπλασιάζεται σε κυτταροκαλλιέργεια. Νεκρώνεται ή απενεργοποιείται (καθίσταται ακίνδυνος, τέλος πάντων) και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο.

 1. Εμβόλια-υπομονάδες

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του (μια πρωτεΐνη δηλαδή) εισάγονται σε κύτταρα που αναπτύσσονται σε καλλιέργεια και παράγουν αυτήν την πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη καθαρίζεται και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο.

 1. Εμβόλια από ζωντανούς γενετικά τροποποιημένους ιούς

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του ενσωματώνονται στο γενετικό υλικό άλλου, αβλαβούς ιού. Ο αβλαβής ιός πολλαπλασιάζεται σε καλλιέργεια και χρησιμοποιείται ως εμβόλιο. Έτσι, προκαλεί ανοσολογική αντίδραση αντίστοιχη με εκείνη που θα προκαλούσε ο πρώτος ιός, χωρίς όμως να θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο.

 1. Εμβόλια γυμνού DNA (πειραματικά ακόμα)

Γονίδια του ιού που κωδικοποιούν το αντιγόνο του εισάγονται κατευθείαν στον οργανισμό. Εκεί ενσωματώνονται στο DNA του και παράγουν μόνιμα το αντιγόνο. Έτσι, ο οργανισμός παράγει συνεχώς αντισώματα για τον συγκεκριμένο ιό!

Όπως θα παρατηρήσατε, σε όλες τις περιπτώσεις σκοπός είναι να διεγερθεί η λειτουργία του ανσοποιητικού συστήματος, του εγγενούς μηχανισμού άμυνας του οργανισμού, δηλαδή. Αυτός είναι κι ο λόγος που τα εμβόλια θεωρούνται η πιο ολιστική ιδέα στην ιστορία της Ιατρικής. (Ναι η ιδέα της ολιστικότητας υπάρχει στην Ιατρική, δεν είναι εφεύρεση των εναλλακτικών).

Είναι όμως επίσης η πιο αποτελεσματική ιδέα στην ιστορία της Ιατρικής. ΟΙ ζωές που έχουν σωθεί από τα εμβόλια είναι ανυπολόγιστες. Η φράση “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” βρίσκει στα εμβόλια την καλύτερη εφαρμογή της.

Τελικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος;

Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχει πάντα η περίπτωση αλλεργίας σε κάποιο συστατικό του εμβολίου. Δυστυχώς, αυτό δε μπορεί να αποκλειστεί με κανένα φάρμακο, τρόφιμο κ.λπ. Παρ’ όλ’ αυτά, οι έλεγχοι πριν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο είναι εξαντλητικοί (τόσο που πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος και ζωές που θα σώζονταν αν κυκλοφορούσε γρηγορότερα).

Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα. Το θέμα είναι, αξίζει το συγκεκριμένο ρίσκο; Η απάντηση είναι ναι. Οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος από μια σοβαρή ασθένεια την οποία προλαμβάνει ένα εμβόλιο είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από εκείνες μιας επιπλοκής που να οφείλεται στο εμβόλιο.

Τώρα, όσον αφορά τη φημολογούμενη σχέση των εμβολίων με τον αυτισμό ή άλλες παθήσεις, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο. Πιθανότατα, το θέμα ξεκίνησε μια μια δημοσίευση του Βρετανού γιατρού Άντριου Γουέικφιλντ, ο οποίος υποστήριξε ότι 12 παιδιά που έκαναν το τριπλό εμβόλιο MMR (ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας) εμφάνισαν αυτισμό. Το πρόβλημα είναι ότι το δείγμα είναι τραγικά μικρό κι ότι ορισμένα από τα παιδιά είχαν ήδη διαγνωσθεί με αυτισμό. Ο Γουέικφιλντ απέσυρε τελικά τη μελέτη, αλλά αποδείχθηκε ότι η δημοσίευσή του ήταν εσκεμμένη κι όχι λάθος. Τελικά έχασε την άδεια άσκησης της Ιατρικής στη Μ. Βρετανία.

Τη σχέση με την προδιάθεση για χρήση ναρκωτικών (επειδή τα εμβόλια γίνονται με σύριγγα, αν δεν το πιάσατε), τη μαζική δηλητηρίαση και τη μετάδοση κατασκευασμένων ιών τα αφήνω για homework ;))))

Τότε γιατί υπάρχουν γιατροί που προτείνουν να μην εμβολιαζόμαστε;

Αν συναντήσετε τέτοιον γιατρό, απλά ρωτήστε τον γιατί συνιστά να μην εμβολιαστείτε. Προσωπικά, μου έτυχε μια φορά και τα επιχειρήματά του μόνο με ιατρική δεν είχαν σχέση. Είχαν να κάνουν με πολιτική, θρησκεία, θεωρίες συνομωσίας κ.α. Βλέπετε, οι γιατροί δεν εξαιρούνται των ανθρώπινων ελαττωμάτων. Το γεγονός, όμως, ότι οι αρνητές των εμβολίων είναι οικτρή μειοψηφία ανάμεσα στους γιατρούς κάτι θα σημαίνει…

Print

Οκ, δεν ασχολούμαι με μπούρδες, θέλω να μάθω κάτι χρήσιμο

Προς το παρόν, τα νοσήματσα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό είναι λίγο-πολύ τα εξής:

 • Άνθρακας
 • Γαστρεντερίτιδα από Ρότα Ιό
 • Γρίπη
 • Διφθερίτιδα
 • Εγκεφαλίτιδα από κρότωνες
 • Έρπητας ζωστήρας
 • Ευλογιά
 • Ερυθρά
 • Ηπατίτιδα Α
 • Ηπατίτιδα Β
 • Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα
 • Ιλαρά
 • Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας από Ιό ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)
 • Κίτρινος Πυρετός
 • Κοκκύτης
 • Λύσσα
 • Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος (ορότυποι A,Β,C,W135,Y)
 • Παρωτίτιδα
 • Πνευμονιοκοκκική νόσος
 • Πολιομυελίτιδα
 • Τέτανος
 • Τυφοειδής Πυρετός
 • Φυματίωση

Όμως, κανείς μας δεν έχει κάνει εμβόλιο ενάντια στην ιαπωνική εγκαφαλίτιδα. Κάθε χώρα καταρτίζει εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (ένα για ανήλικους κι ένα για ενήλικους). Για την Ελλάδα είναι το παρακάτω. (Μείνετε σε αναμονή γιατί θα επικαιροποιηθεί κάποια στιγμή για να περιλάβει και το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, έχει κολλήσει λίγο ο διορισμός προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, ξέρετε πώς είναι αυτά…)

aug2011gr_pict1

Πολύ καλό υλικό για τη σημασία του εμβολιασμού έχει συγκεντρώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή: http://ligiepistimi.wordpress.com

by antichainletter

Σχετικά άρθρα

Άρνηση εμβολίων, επιδημία χαζομάρας.

Καταρρίπτεται – ΣΟΚ: Δείτε πως οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων

Η Αμφισβήτηση της Αποτελεσματικότητας και της Ασφάλειας των Εμβολίων

Η μάχη κατά των εμβολίων

Καταρρίπτεται.Η μείωση του πληθυσμού μέσω εμβολίων.

 • John Smith

  Υπάρχει πάντως και η περίπτωση να σου πει ο γιατρός σου να μην κάνεις ένα εμβόλιο για διάφορους λόγους: είτε γιατί υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τη δράση του, είτε γιατί έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε γιατί πολύ απλά μπορεί και να μην το χρειάζεσαι -αν πρόκειται για κάτι όχι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

  Το θέμα είναι ότι αυτό αφορά μια συγκεκριμένη περίπτωση: Συγκεκριμένο εμβόλιο και συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μπορεί να το επικαλεστείς για να πεις ότι όλες οι περιπτώσεις είναι το ίδιο, και άρα τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Και νομίζω ότι -με εξαίρεση την περίπτωση της προσωπικής γνώμης του γιατρού που αναφέρει το άρθρο- κάπως έτσι προκύπτουν απόψεις του στυλ «όλοι οι γιατροί λένε ότι τα εμβόλια κάνουν κακό».

 • Ασπάλαθος

  Άρα αυτό είναι HOAX?
  https://fytro.wordpress.com/2014/05/28/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/
  (επώνυμο άρθρο, γραμμένο απο τη Βιοχημικό Μαριάννα Ευαγγέλου. Το αναφέρω γιατί η γυναίκα τα λέει επώνυμα, δεν είναι ένα ανώνυμο άρθρο κάποιου.)

 • nodebt

  Επίσης εδώ
  ttp://www.dailymail.co.uk/news/article-388051/Scientists-fear-MMR-link-autism.html

 • nodebt

  Το απόλυτο είναι προνόμιο των ηλιθίων. Αφήνουμε πάντα μια πόρτα ανοιχτή …ειδικά σε θέματα υγείας…
  http://edition.cnn.com/2014/08/27/health/irpt-cdc-autism-vaccine-study

 • kall

  Αφού λοιπόν εδώ τίθενται θέματα προς προβληματισμό και όχι μονο, γιατί να μην ισχύουν και λογικές σκέψεις όπως οι παρακάτω? Από την στιγμή που κανείς μας δεν συμμετέχει στην έρευνα και παραγωγή του εμβολίου και δεν μπορεί να επαληθεύσει, καθε γνωμη που δεν συντάσσετε με μια πάγια κατάσταση δεν είναι απαραίτητο να ειναι περίεργη και συνομωσιολογική . Θέτω λοιπόν και γω μετά από αρκετό διάβασμα (οχι μονο ιντερνετικό) τα εξής:

  1. Ενα πανάκριβο φάρμακο όπως αυτό το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου μήτρας χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ όταν η πρώτη μόνο δόση απο τις τρείς στοιχίζει 100 ευρω και όταν σήμερα αναγκαία φάρμακα για υπάρχον καρκίνο δεν έχουν ούτε καν συμμετοχή για να αγοραστούν από ανθρώπους που τα εχουν άμεση ανάγκη. (τόση φιλανθρωπία με τρομάζει,κυρίως οταν πρόκειται για παιδιά).
  2. Μεγάλος ντόρος σε πολύ συντομο χρονικό διάστημα με απαίτηση να διακινηθεί το συντομότερο δυνατό σε όλον τον κόσμο. (περίεργο!!!) Τα πειράματα διήρκεσαν ελάχιστα αναλογικά με άλλα εμβόλια και είναι ίσως το μοναδικό που διοχετεύτηκε στην αγορά άμεσα.
  3. Τα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι αναλογικά ελάχιστα πλέον λόγω των προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου. Δεν νοείται τόση κινδυνολογία για κατι που προλαμβάνεται. Θα μπορούσαν να εστιάσουν σ’αυτό (αλλα αυτό δεν φέρνει χρήμα στους λίγους).
  4. . Η εταιρία αναφέρει ότι δεν γνωρίζει για πόσα χρόνια παρέχει ανοσία το πλήρες αρχικό σχήμα εμβολιασμού που θεραπεύει λέει μόνο 4-5 στελέχη από τα 20 π.χ.
  5. με τόσο ντόρο η επιλογή του εμβολιασμού καθίσταται μονόδρομος.
  6. Και με τα βλαστοκύτταρα έγινε ένας χαμός τα προηγούμενα χρόνια χάνοντας ουσιαστικά κάθε ζευγαρι 1500-2000 ευρω ανα παιδί και σήμερα δεν ακούγεται τίποτα για την ληστεία αυτήν και που βρίσκονται τα βλαστοκύτταρά τους. Το 80% δεν ξερουν καν που βρίσκονται ( κυρίως σε Αγγλικους καταψύκτες …μαλιστα πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν να τα χρησιμοποιούν ερήμην των γονέων για άλογους σκοπούς)

 • ο εφιαλτης του εφιαλτη
 • Alexander Nikolaidis

  All the truth

  • Bill

   Να ρωτήσω, γιατί δεν καταλαβαίνω, ποια είναι όλη η αλήθεια;
   Παρακαλώ μην μου απαντήσετε με εικόνα αλλά με λόγια.

   Ευχαριστώ

   • Dionysios Fontoulis

    Χα, μάλλον ο Αλέξανδρος τρολλάρει τις παλαβομάρες των αρνητών των εμβολίων με το ίδιο τους το νόμισμα. Εκείνο ειδικά το σημείο με τους πυροσβέστες δείχνει πόσο άτοπα είναι τα «επιχειρήματά» τους.

 • theweekendshow megamix

  τωρα αυτο που καταλαβα ειναι : αυτοι λενε οτι τα εμβολια σκοτωνουν κοσμο αλλα με αυτο το τρoπο εαν δεν κανεις τα εμβολια θα πεθανεις γιατι δεν τα εχεις κανει ……. αρα τωρα αυτοι που λενε οτι τα εμβολια σκοτωνουν κτλ κτλ μηπως εχουν σαν σκοπο να πεθανουν κοσμο λειτουργοντας σαν nwo χειρωτερα και απο τους αλλους που κατηγορουν ……εεεεεεεεεε. ….. γιατρε τα χαπια μου

 • Noucca Galaktotrofousa

  Παρακαλώ προσθέστε στις «εξωτικές καταστάσεις» τον βιασμό/παιδεραστεία.

  http://vaxtruth.org/2014/09/coerced-vaccination-and-the-medical-rapist/

  «Coerced or forced vaccination of our children is in many ways similar to medical rape.
  We know the person who has harmed our infants and children. We trust them. We willingly go into the environment and we even participate in holding down the victims. In many cases, we have been in those rooms and participated willingly, albeit without truly informed consent, in the medical assault on our children (or on ourselves.)

  In other cases, we entered those rooms with people we trusted, believing we were NOT going to engage in the act proposed by the perpetrator, only to be talked into it, shamed into it, threatened into it, coerced into it, or tricked into it with promises that, “This won’t hurt” or “It’s only going to hurt for a second” or “Come on… you know it’s the right thing to do… everyone else is doing it….”

  Afterward, the perpetrators, pat us on the thigh or shoulder while looking us straight in the eyes and saying, “There now. That wasn’t so bad, was it?” They straighten their white coats, instruct us to get our things together, as they turn their backs and stride out of the room in search of their next victim. We may be left feeling afraid, and numb, not knowing how that happened and praying that it’s over. Praying they won’t come back and do it again, and
  praying there won’t be any lasting harm from what just happened.

  In many cases, as we leave those rooms, feeling sick to our stomachs… dirty… with lumps in our throats and tears in our eyes, we force ourselves to take deep breaths and resolve to be stronger next time; more prepared to say NO and mean it.»

  • Konstas

   Αυτό μου θυμίζει ένα επεισόδιο της σειράς Mr. Monk (Mr Monk and the naked man). Εξομολογείται στον ψυχίατρό του :

   «Υπάρχει κάτι που δεν σου έχω πει… κάτι συνέβη όταν ήμουν παιδί… Υπήρξε ένα συμβάν με έναν άνδρα. Δεν τοn είχα ξαναδεί, ήταν άγνωστος…. »

   Τον ρωτάει ο γιατρός πόσο χρονών ήταν και απαντάει :»Δεν θυμάμαι… νέος. Ήμουν τόσο μικρός. Θυμάμαι… θυμάμαι ότι ήμουν γυμνός… έκλαιγα και αυτός με χτύπησε… και υπήρχε αίμα, υπήρχε αίμα παντού… φώναζα, ήθελα να σταματήσει και η μητέρα μου … η μητέρα μου χαμογελούσε !»

   Ήταν μπροστά η μητέρα σου;;; ρωτάει ο γιατρός. «Γιατί δεν τον σταματούσε;» αναρωτιέται ο Μονκ, «υποτίθεται ότι έπρεπε να με προστατεύει… αυτός συνέχισε να με χτυπάει, γυρνόντας με πέρα δώθε ενώ ήμουν ανάποδα»

   Ο γιατρός προβληματίζεται :»μήπως φορούσε μάσκα;» τον ρωτάει.
   «Ναι … δεν ήθελα να ξαναμείνω γυμνός ξανά»

   Τελικά θυμόταν την στιγμή της γέννησής του :))

   Φυσικά αυτή είναι μια κωμική/φανταστική σειρά. Αλλά να που τελικά η πραγματικότητα αντιγράφει την φαντασία !