To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ ‘ξεσκεπάζει’ τον… σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

13

0000000000000000000UHLIUGYJ

Με τη… σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος.

Η εισαγγελική απόφαση που χαρακτηρίζει αβάσιμη την έγκληση των Σώρρα και Λαμπράκη κατά του «Εθνους» για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η εισαγγελική απόφαση που χαρακτηρίζει αβάσιμη την έγκληση των Σώρρα και Λαμπράκη κατά του «Εθνους» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.

assets_LARGE_t_420_54408504_type12128

Η έρευνα της ΤτΕ
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«…Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ».

assets_LARGE_t_420_54408505_type12128

Κι αν όλοι λίγο – πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία… κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».

Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι… εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου
Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END.

Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Ομως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END υποστηρίζοντας: «…Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Παρ’ όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα τη… μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.

Πηγή: Έθνος

Σχετικό άρθρο:

Μια ομάδα πολιτών ερεύνησαν την αυθεντικότητα των ομολόγων του Αρτέμη Σώρρα.

κι ένα δωράκι για να ευθυμήσουμε. Απολαύστε

Από την 1η στιγμή βέβαια δεν είχαμε κάποια αμφιβολία για την απάτη. Δείτε εδώ τι λέγαμε το 2011 για την δήθεν μετοχή των 670δις ευρώ που τη βρίσκεις στο ebay μ ένα ευρουλάκι

by antichainletter

 • Dimitrios Konstantinides

  Να ηταν μονο ο Σωρρας το κακο! Εδώ περασαν τοσοι και τοσοι που μας εξαπατησαν, μας εκλεψαν, μας κορόιδεψαν, μας ρημαξαν, μας αναγκασαν να τρωμε από καδους απορριματων, πουλησαν τον εθνικο μας πλουτο για να πλουτισουν καποια λαμογια και καποιοι κυνηγαν φανταματα για να μας προστατευσουν από αυτά, ενώ οι λυκοι ηδη μασσουλαν τα κωλομερια μας. Ο Σωρρας δεν μου εκανε τοσο κακο με τα οποια ψεματα του για να εχω αναγκη την σωτηρια σας από αυτον, σωτηρες μου, οσο από τους αποδεδειγμένα ληστες που μεχρι σημερα ξεφτιλιζουν την χωρα μου. Υπαρχει καποιος να με σωσει από αυτους;

 • Varnis

  Μην βάζετε στο ίδιο καζάνι τον Λαμπράκη και τον Σώρρα. Ψάξτε λίγο πρωτού κοινηποιήσετε.

  • manolis

   O Λαμπρακης επρεπε να ψαξει λιγο, πρωτου μπει μονος του στο ίδιο καζάνι με το σωρρα, αγαπητε. Μετα επρεπε να το ψαξουν οι οπαδοι που απεκτησαν απο κοινου. Εμεις δεν χρειαζεται να ψαξουμε τιποτε περισσοτερο μετα απο το αρθρο αυτο.

 • TSESME

  ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3.500 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ 3 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ

  ΤΣΕΣΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ..
  ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!!

 • Konstas

  Καλά όλα αυτά ρε παιδιά, τα έχουμε ξανασυζητήσει άλλωστε, κάνανε από μακριά μπαμ…. εγώ ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει ακόμα :

  Γιατί το έκαναν όλο αυτό; Περίμεναν ότι θα έχουν κάποιο όφελος από την ελληνική πολιτεία; Για δημοσιότητα που θα τους γύριζε μπουμερανγκ όταν θα αποκαλυπτόταν; Για κάποια αρπαχτή από σπόνσορες ή χορηγούς όταν το θέμα ήταν ζεστό;

  Έχει κανένας κάποια ιδέα;

  • leon06010

   Attention whores ίσως;

  • KaragAlex

   Σωστή ερώτηση φίλε μου, αν και τη μισή την απάντησες μόνος σου. 🙂

   Όπως είπες κι εσύ, μάλλον ο Σώρρας ήταν ένας τσαρλατάνος που πήγαινε για την αρπαχτή, μέσω χορηγών, μέσω χρηματικών δωρεών, και με διάφορους άλλους έμμεσους τρόπους. Το να πουλάς ελπίδες, από μηχανής θεούς, και υγρά εθνικιστικά όνειρα είναι τρομακτικά επιτυχής μπίζνα, εδώ και 2000 χρόνια.

   Το μόνο σίγουρο είναι πως με τα φούμαρά του, ο Σώρρας κοίμησε μεγάλο
   μέρος του κοσμάκη, που αντί να αντιδράσει σωστά, συνέχισε να αράζει στον καναπέ του περιμένοντας το μεσσία που θα τον έβγαζε από το βόθρο ως δια μαγείας.

   Αν υπολογίσεις το παραπάνω, ήταν ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή για την πολιτεία, οπότε δεν αποκλείεται να ήταν και υπαλληλάκος τους.

   Τσέκαρε και παρακάτω το βίντεο -ολόκληρου- του ντοκιμαντέρ. Προς το τέλος απαντάει σε αυτό που ρωτάς (στο 1:38:08 συγκεκριμένα).
   http://www.youtube.com/watch?v=afMyClk0fMQ

  • dt

   Και εγώ θέλω να μάθω… Ζηλέψανε τις κομπίνες των «Αγίων» και θέλανε να συγκεντρώσουν εθελοντές κορόιδα στην Ελλάδα και να τους δίνουν 20€/μήνα ως συνδρομή/δωρεά; Έχω πετύχει σε φούρνο να μοιράζουν φυλλάδια υπέρ του.

  • kaylanos lokj

   το πιο απλό που οι περισσότεροι δεν σκέφτονται. ο άνθρωπος είναι χαζός και ψυχοπαθής και δεν ξέρει τι κάνει γιατί έχει το ακαταλλόγιστο. όπως είναι και όλοι οι φανατικοί πιστοί/οπαδοί του.

  • John Smith

   Κρίνοντας από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω ότι ο κ. Σώρρας κέρδισε τη δημοσιότητα που ήθελε για να αποκτήσει αρκετούς αφοσιωμένους οπαδούς. Μην εκπλαγείς αν τελικά τον δούμε και στη Βουλή.

  • manolis

   Στην ερωτηση αυτη Konstas, εχει ηδη απαντησει ο φιλος John Smith 2 μηνες πριν: «Κρίνοντας από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω ότι ο κ. Σώρρας
   κέρδισε τη δημοσιότητα που ήθελε για να αποκτήσει αρκετούς αφοσιωμένους
   οπαδούς. Μην εκπλαγείς αν τελικά τον δούμε και στη Βουλή».
   Εδω μπηκε ο Λεβεντης…

   • XX

    αυτο ακριβώς. χωρια το 25αρακι που παίρνει σε καθε συνάντηση και το βαζάκι με το «σωρρόνερο» που δινει (10€)