Ποιοι είμαστε
Αρχική Τραγωδία σε ομαδικό όργιο ηλικιωμένων στο Βέλγιο με 7 νεκρούςHOAXES FAKE NEWS

Τραγωδία σε ομαδικό όργιο ηλικιωμένων στο Βέλγιο με 7 νεκρούς

15 Οκτ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

belgΕφτά νεκρούς, πέντε  από καρδιακά επεισόδια και δύο από πνευμονικά οιδήματα. Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια ομαδικού οργίου στην πόλη Σαρλερουά του Βελγίου.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καλύτερη φάρσα τις χρονιάς, προς τις ιστοσελίδες και τα blogs που δεν ελέγχουν σχεδόν τίποτα από αυτά που αναδημοσιεύουν. Εκατοντάδες ιστοσελίδες την πάτησαν και αναδημοσίευσαν τη φοβερή είδηση, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μόλις κατάλαβαν την γκάφα, (από τα σχόλια των αναγνωστών) πρόσθεσαν άρον άρον, μια ακόμη παράγραφο στο άρθρο, αφήνοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, τα σχόλια των αναγνωστών να μοιάζουν τουλάχιστον άκυρα και σαν να μην διάβασαν ολόκληρο το άρθρο.
Η είδηση ξεκίνησε από τη σατιρική σελίδα nordpresse.be, κάτι σαν το δικό μας, το κουλούρι .

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Παραδείγματα:
1

2

3a

4

7

8

9

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.