Καταρρίπτεται – Με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται αλλαγή χρώματος του αυτοκινήτου

In Fake news by Γιώργος Γιώτης0 Comments

Color-Turning-CAR-COLOR-CHANGING-FILM-car-wrapping-foil-1-52-1M-color-option-bubble-free

Ούτε στη μούφα του σούπερ χαμαιλέοντα δεν άλλαζαν τόσο γρήγορα τα χρώματα, όσο στα αυτοκίνητα – χαμαιλέοντες . Λέει το ανυπόστατο άρθρο:

«Πρόκειται για μια πολυμερή βαφή που περιέχει μαγνητικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου. Έτσι με ρύθμιση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος αλλάζει η απόσταση μεταξύ των κρυστάλλων του οξειδίου, επηρεάζοντας το επίπεδο της αντανάκλασης του φωτός και το αυτοκίνητο καταφέρνει να αλλάξει χρώμα αστραπιαία.»

Και τελειώνει επισυνάπτοντας το παρακάτω βίντεο:

Στο YouTube μπορείτε να βρείτε ένα σωρό βίντεο που ισχυρίζονται πάνω κάτω το ίδιο πράγμα. Αρκετά μάλιστα  απ αυτά είναι τόσο ρεαλιστικά, ώστε καθώς η κάμερα κινείται γύρω από το αυτοκίνητο, απ όλη σκηνή φαίνεται ν αλλάζει μόνο το χρώμα του αυτοκινήτου. Μάλιστα λόγω της υψηλής ποιότητας του βίντεο, δεν είναι λίγοι αυτοί, ακόμη κι από sites με αυτοκινητιστικά θέματα που την έχουν πατήσει.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απλή δυνατότητα του προγράμματος Adobe After Effects. Με την επιλογή «αλλαγή στο χρώμα», απλά μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα που επιθυμείτε και ν αφήστε το Adobe να κάνει όλα τα υπόλοιπα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι πραγματικά ένα από τα απλούστερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σ αυτό το πρόγραμμα. Για ρίξτε μια ματιά:

paramagnetic-network-cable

Ο παραπάνω χρήστης ισχυρίζεται ότι του πήρε περίπου δεκαπέντε λεπτά για να φτιάξει κάτι ανάλογο χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο δικτύου.

και μια παρουσίαση της δυνατότητας after effects στο παραπάνω αυτοκίνητο

by antichainletter

Γιώργος Γιώτης

Γιώργος Γιώτης

Αρθρογράφος - Ερευνητής
Γιώργος Γιώτης
Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.