Καταρρίπτοντας τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους (Infographic)

6

loch_ness

Μύθοι και πραγματικότητα. Τι πιστεύουμε, τι τελικά ισχύει. Γιατί μερικές φορές, η αλήθεια δεν είναι έτσι όπως φαίνεται (Infographic)

Και όμως. Δεν έχουμε μόνο πέντε αισθήσεις, το χρυσόψαρο δεν έχει μνήμη τριών δευτερολέπτων και σίγουρα, δεν συνυπήρξαμε ποτέ με τους δεινόσαυρους, ακόμα κι αν οι Αμερικανοί είναι σίγουροι πως μας κυνηγούσε ο T-Rex σε κάποια προϊστορικά λιβάδια.

Αποδομώντας τους αστικούς μύθους σαν άλλοι «MythBusters», «γκρεμίσαμε» 52 από αυτούς στο παρακάτω Infographic. Τα συμπεράσματα δικά σας.

final

Πηγήnews247.gr

by antichainletter

 • Giorgos Zoulis

  Όταν αναφέρονται σε 5 αισθήσεις αναφέρονται σ’αυτές που συνδέονται με αισθητήρια όργανα που μας συνδέουν με τον έξω κόσμο και μας δίνουν ερεθίσματα να αλληλεπιδράσουμε.

 • Alexander Nikolaidis

  Για τους ντεντεκτιβ, ο συγγραφεας μάλλον έχει ελλιπή γνώση της Αγγλικής και της κατάστασης εδώ στην Αμερική. Με τον όρο ντετέκτιβ εννοούμε τους αστυνομικούς που επικεντρόνονται στην έρευνα εξκλημάτων αντί στην περιπολία κτλ.
  http://www.criminaljusticeusa.com/police-detective/

  Όσοναφορά το τι γράφει το Κοράνι, αυτό είναι ένα τρομερά πολύπλοκο θέμα, ανάλογα την hadith που διαβάζεις. Μπορεί να μην αναφέρεται όυι είναι 72 αλλά σίγουρα ο Ισλακός παράδεισος είναι ηδονηστικός
  http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins

  Για την καφείνη, βασικά είναι πολύ ασθενέστερο διουρητικό σε σχέση με τις άλλες ξανθίνες(θεοβρομίνη/θεοφυλλίνη) και ουσιαστικά σε συχνούς χρήστες δεν έχει κανένα διουρητικό αποτέλεσμα
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19774754

  Για το MSG, υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που μετά από γεύματα σε Κινέζικα εστιατόρια-όπου το MSG χρησιμοποιείται κατά κόρον ως καρύκευμα- δηλώνουν πως παθαίνουν πονοκέφαλο. Αν και δεν έχει αποδειχθεί η συσχέτιση/μηχανισμός μεταξύ MSG και πονοκεφάλων γενικά δεν έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα το MSG να προκαλεί πονοκέφαλο σε υπερευαίσθητα άτομα
  http://www.healthline.com/health/chinese-restaurant-syndrome#Treatment7

  Για τους τρεις μάγους, αν και δεν αναφέρεται ότι τα ήταν 3, ααναφέρεται ότι τα δώρα τους ήταν χρυσάφι, σμύρνα και λιβάνι. Από εκεί μάλλον έχει προκήψει το συμπέρασμα ότι ήταν 3 και καθένας είχε δικό του δώρο.

  Αυτό με το γυαλί πάλι,…
  Κακή μετάφραση από Αγγλικό κείμενο; To γυαλί είναι άμορφο στερεό που προέρχεται από την σύντηξη άλλψν στερεών, συνήθως διοξείδιο του πυρίτιου με σόδα με σόδα και άλλες χημικές ουσίες ανάλογα τον τύπο γθαλιού. Οι ρητίνες που είναι φυτικής προέλεθσης είναι άσχετες με την παρασκευσή του γυαλιού και χρησιμοποιούνται στην παρσκευή πλαστικών…

 • spyrosm

  Μερικά σχόλια πάνω σε αυτά που τυχαίνει να γνωρίζω

  Διαφορετικά τμήματα στην γλώσσα:
  Ισχύει εν μέρη. Πάνω στην ανθρώπινη γλώσσα υπάρχουν οι γευστικοί κάλυκες, χάρη στους οποίους αισθανόμαστε τις διάφορες γεύσεις. Υπάρχουν 4 τύποι ένας για κάθε γεύση (γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό) ενώ διάφοροι επιστήμονες ισχυρίζονται και για μια πέμπτη γεύση το ουμάμι. Αν και κάθε είδος δεν περιορίζετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή στην γλώσσα, υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση. Για παράδειγμα στην άκρη της γλώσσας υπάρχουν περισσότεροι κάλυκες για την γεύση του γλυκού και λιγότεροι από τις άλλες γεύσεις.

  Αλατισμένο Νερό
  Η προσθήκη αλατιού στο νερό ανεβάζει το σημείο βρασμού. Ουσιαστικά λοιπόν όχι μόνο δεν επιταχύνει αλλά επιβραδύνει τον βρασμό. Όμως όταν φτάσει στο σημείο βρασμού το νερό παραμένει σε αυτήν την θερμοκρασία μέχρι να εξαερωθεί. Βάζοντάς αλάτι και ανεβάζοντας το σημείο βρασμού, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στην οποία μαγειρεύουμε άρα μειώνουμε τον χρόνο μαγειρέματος.

  Η Θεωρία της Εξέλιξης
  Ουσιαστικά με τα χιλιάδες δεδομένα που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια η λέξη «θεωρία» μπορεί να απαλειφθεί. Βέβαια, κυρίως από θρησκόληπτους, διαδίδεται ο μύθος ότι η Θεωρία της Εξέλιξης καταρρίφθηκε, πράγμα που δεν ισχύει. Πολύ καλό ντοκιμαντέρ για τον Δαρβίνο και την Θεωρία της Εξέλιξης από τον Richard Dawkins (https://www.youtube.com/watch?v=AWjQdGG-2do)

  Καταγόμαστε από τους πιθήκους
  Δεν καταγόμαστε από τους πιθήκους. Είμαστε πίθηκοι. μέλη της βιολογικής οικογένειας «Ανθρωπίδαι» που περιλαμβάνει τα ανώτερα θηλαστικά δηλαδή εμάς, τους χιμπατζήδες τους γορίλες και τους ουρακοτάγκους. Με τον όρο «πίθηκος» η βιολογία αναφέρεται στα μέλη της υπεροικογένιας των Ανθρωποειδών που εκτός από την δική μας οικογένεια (Ανθρωπίδαι ή Ανώτεροι πίθηκοι) περιλαμβάνει και την οικογένεια των Υλοβατίδων (Κατώτεροι πίθηκοι).

 • leon06010

  Εκεί που έλεγε «τα μικρά πουλιά» εμένα αλλού πήγε το μυαλό μου…

 • MANOS TZAGARAKIS

  Αυτό με το λάδι και τα μακαρόνια δεν το περίμενα. Κατέρρευσε όλος μου ο κόσμος.
  Μήπως πρόκειται περί συνωμοσίας των παρασκευαστών φυτίνης ;

 • Χάρης Α.

  Οι 72 παρθένες (ουρί) αναφέρονται στις χαντίθ,που θεωρούνται τα δεύτερα πιο ιερά κείμενα του ισλάμ μετά το κοράνι.