Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Παιδόφιλη παιδική χαρά άνοιξε τις πύλες της στην Κροατία.HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Παιδόφιλη παιδική χαρά άνοιξε τις πύλες της στην Κροατία.

24 Οκτ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μια νέα κατασκευασμένη είδηση που μιλάει για μια παιδική χαρά στην Κροατία, κυκλοφόρησε και προσπαθεί να μας πείσει με φωτογραφίες.

25b

Ας τη δούμε πρώτα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ!»Παιδόφιλη»παιδική χαρά! Πρόκειται για μια παιδική χαρά στην Κροατία,προσβάσιμη για όλα τα παιδιά. Οι εξουσιαστές της Παγκοσμιοποίησης προωθούν την παιδοφιλία ανοιχτά χωρίς πλέον κάποια συγκάλυψη… Και μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα και στα μέρη μας ένα τέτοιο τερατούργημα, μιας και οι πολιτικάντηδες μας δεν λένε όχι σε τίποτα…

2


Με μια ματιά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι φωτογραφίες είναι από διαφορετικές τοποθεσίες κι αποκλείεται να είναι από την ίδια παιδική χαρά.

Το αρχικό άρθρο προέρχεται από το buzzfeed.com, και φυσικά δεν μιλάει για παγκοσμιοποίηση ή για “παιδόφιλη παιδική χαρά της Κροατίας”,  αλλά περιέχει 19 φωτογραφίες, από τις οποίες οι παρακάτω πέντε αφαιρέθηκαν, γιατί απλά δεν ταίριαζαν.
a6

Από το άρθρο του buzzfeed.com, υπήρξαν και αναπαραγωγές στις ελληνικές σελίδες πριν από λίγο καιρό, όπως για παράδειγμα στο neolaia.gr που αναφέρει τα παρακάτω:


Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος που προορίζεται για τη διασκέδαση των παιδιών και το παιχνίδι μεταξύ τους. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν στις παιδικές χαρές κάποια παιχνίδια που δεν φαίνονται κατάλληλα για τα πιτσιρίκια!

Δεν είναι ότι είναι επικίνδυνα τα παρακάτω παιχνίδια, όσο τρομακτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λίγο σεξουαλικά «διεστραμμένα» (με τη χειρότερη έννοια).

Θυμάστε καθόλου την παιδική χαρά στην οποία παίζατε μικροί; Κάντε μια μικρή σύγκριση με το γκάλερι που συγκέντρωσε το Buzzfeed!


Όμως δεν είναι όλες η φωτογραφίες του buzzfeed.com από παιδικές χαρές. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από πάρκο γλυπτικής στη νότιο Κορέα. Δείτε ΕΔΩ

41

http://www.youtube.com/watch?v=unaPSrET-1s&t=3m7s

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.