Ποιοι είμαστε
Αρχική Η εξήγηση – Το άλυτο μυστήριο της φωτογραφίας του αστροναύτη από το 1964.HOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η εξήγηση – Το άλυτο μυστήριο της φωτογραφίας του αστροναύτη από το 1964.

27 Οκτ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Και τι δεν έχουν πει και γράψει για αυτή τη φωτογραφία. Είναι αστροναύτης, χρονοταξιδιώτης, φάντασμα ή το πνεύμα κάποιου νεκρού αστροναύτη… ωωω! ανατρίχιασα.
Από το 1964 και ακόμη δεν έχει εξηγηθεί…  αλλά ήρθε η ώρα της. 1
Αυτές τις μέρες η φωτογραφία αυτή αναπαράγεται από διάφορες σελίδες και blogs. Δείτε ΕΔΩ και διαλέξτε εσείς από ποια σελίδα θέλετε να δείτε το δημοσίευμα που γράφει ότι:


Το 1964 κάποιος Jim Templeton φωτογράφισε την κόρη του σε μια επίσκεψή τους στο Cumberland της Αγγλίας.
Όταν το φιλμ εμφανίστηκε από την Kodak, μια περίεργη λευκή φιγούρα στεκόταν πίσω ακριβώς από το κορίτσι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στην περιοχή όταν τραβήχτηκε η περίφημη πλέον φωτογραφία. Ο Templeton θυμάται μάλιστα ότι τη στιγμή που απαθανάτισε την κόρη του, η «Φύση γύρω μας έμοιαζε ξαφνικά ταραγμένη». Η έρευνα της Kodak θα αποκάλυπτε ότι καμία αλλοίωση ή επεξεργασία δεν είχε γίνει στη φωτογραφία, την ίδια στιγμή που και κανένα ψεγάδι δεν εντοπίστηκε στη φωτοευαίσθητη επιφάνεια του φιλμ.
Η περίφημη φωτογραφία με τον «διαστημάνθρωπο» παραμένει μυστήριο ακόμα και σήμερα…

2


Η ιστορία της φωτογραφίας.

Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια που υπάρχουν σε φωτογραφία. Μια φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού με ένα μυστηριώδη αστροναύτη στο παρασκήνιο που κανείς, ούτε καν εκείνοι που ήταν παρόντες στη φωτογραφία δεν μπορούσαν να εξηγήσουν, πώς ο αστροναύτης βρέθηκε εκεί.

Η διάσημη φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Jim Templeton (πυροσβέστης και ερασιτέχνης φωτογράφος) το 1964 στο Solway Firth στην Cumbria, Αγγλία και είναι γνωστή σαν ο μυστηριώδης αστροναύτης του Solway ή ο αστροναύτης του Cumberland

Ο Templeton έλεγε ότι όταν λήφθηκε η φωτογραφία δεν υπήρχε κανείς πίσω από την κόρη του. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες της εποχής και ενδιαφέρθηκαν πολλοί ερευνητές ufos. Η φωτογραφική εταιρεία Kodak πρόσφερε και ανταμοιβή για όποιον αποδείξει ότι η φωτογραφία είναι πειραγμένη. Κανείς δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η φωτογραφία είναι πειραγμένη.

showimagethumb

 

Η εξήγηση της φωτογραφίας του αστροναύτη του cumberland.
Η φωτογραφία είναι πραγματική και για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να εξηγηθεί. Αλλά ζούμε στο 2014 και όχι στο 1964.

Η εξήγηση της φωτογραφίας του αστροναύτη έρχεται από μια άλλη φωτογραφία στο ίδιο μέρος και μέρα, όπου φαίνεται η μητέρα του κοριτσιού και τα ρούχα που φοράει, ανοιχτό γαλάζιο φόρεμα χωρίς μανίκια με κουκούλα.

solway2_thumb

Στην φωτογραφία με τον “αστροναύτη” βλέπουμε την μητέρα του κοριτσιού (Annie Templeton), και η υπερβολική έκθεση της φωτογραφίας, μας εμποδίζει να δούμε το περίγραμμα και το χρώμα των ρούχων και των χεριών που φαίνονται και τα δύο λευκά. Με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφίας, μπορούμε να αλλάξουμε την αντίθεση και το φωτισμό της φωτογραφίας και να δούμε καλύτερα τι ήταν τελικά αυτή η παράξενη λευκή φιγούρα.

5

3

Ο Jim έλεγε αλήθεια ότι δεν είχε δει τη γυναίκα του, πίσω από την κόρη του, τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Ο Jim είχε χρησιμοποιησει Zeiss Contax Pentacon F SLR, η οποία έχει ένα χαρακτηριστικό και αρκετά ενοχλητικό, ελάττωμα. Το σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής δείχνει μόνο το 70% του αντικειμένου που φωτογραφίζεται και ο φωτογράφος όπως σε όλες τις SLR πρέπει απαραίτητα να έχει το ένα μάτι του στο σκόπευτρο και το άλλο κλειστό. Δηλαδή ο φωτογράφος είδε μόνο ότι το έδειξε το σκόπευτρο της Contax.

VISOR DA MAERA
Τέλος του μυστήριου και κάπου εδώ, πεθαίνει ο αστροναύτης του cumberland… να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.