Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Επιβάτης αεροπλάνου φωτογράφισε ουράνιο τόξο την ώρα που πετούσε μέσα από αυτό.HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Επιβάτης αεροπλάνου φωτογράφισε ουράνιο τόξο την ώρα που πετούσε μέσα από αυτό.

1 Νοε
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφόρησε και φορέθηκε πολύ στο διαδίκτυο ένα άρθρο που το συνοδεύει μια φωτογραφία ενός ουράνιου τόξου όπου και υποτίθεται πως τραβήχτηκε την ώρα που πετούσαν μέσα από αυτό!


Χωρίς τίτλο

Ας δούμε τι ισχυρίζεται…


 

Ενα μοναδικό, σπάνιο καλειδοσκόπιο χρώματος αιχμαλώτισε με τη φωτογραφική της μηχανή η Μελίσα Ρένσεν. Σοκαρισμένη σχεδόν, η επιβάτης του αεροπλάνου, που πετούσε από το Λονδίνο στο Οντάριο, σήκωσε τη μηχανή και φωτογράφισε το ουράνιο τόξο πάνω από τα σύννεφα, την ώρα που το αεροπλάνο το διέσχιζε.

Χωρίς τίτλο

Το είδαμε ΕΔΩ


Όμως δεν πρόκειται για ουράνιο τόξο ή κάποιο άλλο περίεργο μετεωρολογικό φαινόμενο,είναι ένα παιχνίδι του φακού που προκαλείται από την ιδιότητα του πλαστικού των παράθυρων του αεροσκάφους (διπλή διάθλαση) και της επιφάνειας του ωκεανού η οποία αντανακλά το φως της ημέρας (πολωμένο φως) και αυτοί είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν για να έχουμε αυτή την φωτογραφία και που σε καμία περίπτωση δεν είναι ουράνιο τόξο.

Πως όμως φαίνεται ένα ουράνιο τόξο μέσα από ένα αεροπλάνο;
3-tile

Είναι άραγε η πρώτη φορά που δίνει μια “ρεαλιστική φωτογραφία μέσα από το αγαπημένο φαινόμενο”;


5-tileI was on an airplane between LA and San Francisco on Friday. It was a really bright day and the UV filter on my camera broke up the bright light reflected off the ocean in to rainbow gradients. Try it out next time you are on a plane on a bright day! None of the pictures have been photoshopped or anything; They are actually how they looked through the camera. I think that the guy in the middle seat probably thought that I was bonkers for watching the flight through a camera, but it was a definitely worth the view!
http://movement365.blogspot.gr/2010/09/in-rainbows.html

9

these rainbows colours are produces by my polarising filter, probably in combination with the plane window
http://riqo.free.fr/london/index.php?m=11&y=09


Το ουράνιο τόξο είναι μια οφθαλμαπάτη που δεν εντοπίζεται στον χώρο και για να γίνει αντιληπτό θα πρέπει να έχουμε στραμμένα τα νώτα μας στον ήλιο και υπό συγκεκριμένες γωνίες,δεν μπορείς να περάσεις μέσα ή να πετάξεις πάνω από ένα ουράνιο τόξο,αν -σε απίθανη περίπτωση- τα καταφέρεις τότε στην άκρη του σε περιμένει ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι σύμφωνα με τον μύθο.

10

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/10/29/rainbow-airplane-nyan-cat_n_6066858.html

11

http://www.theguardian.com/science/2014/oct/29/fly-over-rainbow-break-laws-physics

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CF%8C%CE%BE%CE%BF

ΚΡΥΠΤΕΙΑ 

Αρθρογράφος - Ερευνητής