Ποιοι είμαστε
Αρχική Προειδοποίηση σοκ όλων των μετεωρολόγων της Ευρώπης;HOAXES

Προειδοποίηση σοκ όλων των μετεωρολόγων της Ευρώπης;

4 Νοε
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί ένα δημοσίευμα και αναπαράγεται από πολλές ιστοσελίδες, “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚ OΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΡΕΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!”
Γιατί μας προειδοποιούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΕΡΕΟΛΟΓΟΙ; Είναι αλήθεια και από πού ξεκίνησε το δημοσίευμα;5
Πρώτα θα διαβάσουμε το δημοσίευμα που κυκλοφορεί με διαφορές στον τίτλο αλλά, πάνω κάτω λέει:


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ- ΣΟΚ όλων των μετεωρολόγων της ΕΥΡΩΠΗΣ: Έρχεται ΘΕΟΜΗΝΙΑ στην Γηραιά Ήπειρο, που θα ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΥΡΙΩΣ την ΕΛΛΑΔΑ !!

Προειδοποιούν από την Ευρώπη!Ότι και η Ελλάδα θα χτυπηθεί από την θεομηνία!…

Προειδοποιούν όλοι οι μετεωρολόγοι και οι επιστήμονες του εξωτερικού, πως τις επόμενες ημέρες, όλη η Ευρώπη σχεδόν, θα χτυπηθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία πιθανότατα θα δημιουργήσουν πλημμύρες και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι μεγάλος.

Επίσης, προειδοποιούν, πως θα χτυπηθούν από αυτό το κύμα θεομηνίας, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ιταλία, αλλά κυρίως η Ελλάδα, από τις 4-5 Νοεμβρίου και μετά. Η Ελλάδα φαίνεται να επηρεάζεται από τις 6-7 Νοεμβρίου, από πραγματικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, πιο επικίνδυνες και από αυτές στις 23 και 24 Οκτωβρίου, οι οποίες βούλιαξαν στη κυριολεξία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πραγματικά θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να λάβει άμεσα μέτρα για να μην έχουμε τα πλημμυρικά επεισόδια που είχαμε στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Για άλλη μία φορά, προειδοποιούμε από τόσο νωρίς, ώστε όλοι σας να είστε έτοιμοι γι” αυτό που θα έρθει. Μακάρι να μην έχουμε τραυματίες ή θύματα.

Φαίνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, με σφοδρούς νότιους ανέμους, χαλάζι και κεραυνούς.

Πυκνά χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Ευρώπης αλλά και στα βουνά της Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Δεν θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά τις 15 Νοεμβρίου στην Ευρώπη.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ αλλά μπορείτε να το δείτε σε πολλές ιστοσελίδες που την πάτησαν και αναδημοσίευσαν το άρθρο, με μια απλή έρευνα στη google ΕΔΩ

Το άρθρο μιλάει για όλους τους μετεωρολόγους τις Ευρώπης αλλά δεν έχει ούτε μια παραπομπή. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 30 Οκτώβρη, και μιλάει για τι θα γίνει μετά τις 7 Νοέμβρη, 8 με 10 μέρες μετά. Έχετε δει πολλούς επιστήμονες μετεωρολόγους να κάνουν καιρικές προβλέψεις και να μιλούν για 8-10 μέρες μετά; Εγώ έχω δει το αντίθετο, ακόμη και όταν τους ρωτούν είναι πολύ επιφυλακτικοί και τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, για να μιλήσουν με σιγουριά, όχι να βγάλουν και προειδοποιήσεις, για θεομηνίες και να μιλούν για τραυματίες, θύματα και μεγάλο κίνδυνο να να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Τρομοκρατία για μερικά κλικ; 2

Η προέλευση του άρθρου είναι από την ιστοσελίδα greek-weather.org. Μια ιστοσελίδα που τουλάχιστον επενδύει καθημερινά σε τραβηγμένα μέχρι αηδίας τρομολαγνικά δημοσιεύματα με υπερ- καταιγίδες, υπερ-θεομηνίες, υπερ-τυφώνες κτλ. για ευνόητους λόγους. Η βροχή γίνεται υπερ-πλημμύρα, μια καταιγίδα υπερ-τυφώνας και χιονιά στις κορυφές των βουνών, υπερ-χιονοθύελλες.  Ελάχιστοι, για να μην πω σχεδόν κανείς δεν θα διάβαζε ένα άρθρο με τίτλο “Λίγες βροχούλες, περιμένουμε το Σαββατοκύριακο” αλλά ένας τίτλος “Υπερκαταιγίδα θα χτυπήσει την Ελλάδα δείτε πότε και πού“, θα μαζέψει υπερ-πολλαπλάσιες επισκέψεις. Τα άρθρα της ιστοσελίδας κατεβαίνουν αμέσως μετά την ημερομηνία της πρόβλεψης, (γιατί άραγε;) και όποιος εκφράσει αντιρρήσεις στα τρομολαγνικά δημοσιεύματα των υπερ-μπαρούφων, μπλοκάρεται αμέσως.

3

Δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί σχετικά με την ιστοσελίδα greek-weather.org και για απόδειξη, τον Σεπτέμβριο μετρήσαμε πόσες υπερ- καταιγίδες, υπερ-θεομηνίες, υπερ-τυφώνες κτλ. χτύπησαν την Ελλάδα μέσα στο Σεπτέμβρη. Συμπέρασμα, είναι θαύμα, πως έχουμε επιζήσει μετά από τόσες καθημερινές καταστροφές. Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των υπερ-καταιγίδων μπορείτε να τα δείτε στο άρθρο μας. Ελλάδα η χώρα των υπερκαταιγίδων και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τονίζουμε ότι αν έχει διαφημίσεις μια ιστοσελίδα δεν είναι καθόλου κατακριτέο, αλλά όταν τρομοκρατεί εσκεμμένα και συνεχώς τους χρήστες του ίντερνετ για να κερδίσει από την επισκεψημότητα τότε είναι.

9

Αν σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε για τα πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σας προτείνουμε τη σελίδα www.meteoalarm.eu που περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες συνέπραξαν για τη δημιουργία της και είναι μια μοναδική πρωτοβουλία του Eumetnet, που είναι το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) και όχι το καθένα που επενδύει στον τρόμο για να κερδίσει από την επισκεψημότητα.

Τι προσφέρει το www.meteoalarm.eu
Ένα παγκόσμια κατανοητό σύστημα που χρησιμοποιεί σύμβολα και χάρτες με χρωματικό κώδικα, παρέχει τις πιο πρόσφατες προειδοποιήσεις για ενδεχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις επόμενες 48 ώρες, καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Οπουδήποτε στην Ευρώπη κι αν είστε, ξεκάθαρες και σαφείς πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το ταξίδι σας ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που επηρεάζεται από τον καιρό. Για παράδειγμα : Πού μια έντονη βροχόπτωση είναι πιθανό να προκαλέσει πλημμύρες; Ποιός είναι ο κίνδυνος χιονοστιβάδων ; Μπορεί η ομίχλη να καθυστερήσει μια πτήση ; Ενδέχεται ο ζεστός και ξηρός καιρός να αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών; Κάθε χώρα χρωματίζεται στο χάρτη βάσει κώδικα, που περιέχει τέσσερα επίπεδα κινδύνου : Από το κόκκινο που είναι ένδειξη εξαιρετικού κινδύνου από ακραίες καιρικές συνθήκες, μέχρι το πράσινο, που υποδηλώνει ότι δεν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενδιάμεσες καταστάσεις υποδηλώνουν το πορτοκαλί και το κίτρινο χρώμα.

Τα επίπεδα επικινδυνότητας αποτελούν μέρος ενός ενοποιημένου συστήματος με σαφή συσχέτιση μεταξύ των μετεωρολογικών χαρακτηριστικών, της πιθανής πρόκλησης καταστροφών και των προτεινόμενων ενεργειών για αποφυγή των ζημιών. Το κατώφλι κάθε επιπέδου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, γιατί, για παράδειγμα, έντονη χιονόπτωση στην περιοχή των Άλπεων προκαλεί μικρότερης έκτασης αποδιοργάνωση και καταστροφές από ό,τι στη Λισσαβόνα.
Το Meteoalarm είναι, επιπλέον, μια ηλεκτρονική πύλη για προειδοποιήσεις επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε εθνικό επίπεδο : Πατώντας το ξεχωριστό εικονίδιο – λογότυπο κάθε Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της για πληροφορίες σε τοπικό επίπεδο.
Από την ΕΜΥ

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.