Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναστέλλει εμβόλιο αφότου σκότωσε 26 παιδιά!HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναστέλλει εμβόλιο αφότου σκότωσε 26 παιδιά!

23 Νοε
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Συνεχίζει να κυκλοφορεί η ψευδής δημοσίευση με τίτλο “Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναστέλλει εμβόλιο αφότου σκότωσε 26 παιδιά!” σε διάφορες ομάδες κατά των εμβολίων στο facebook και σε αρκετά blogs.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο atheatignosi.blogspot.grpentapostagma.grnewsitamea.grproionta-tis-fisis.com και thesecretrealtruth.blogspot.com

Για να δούμε τι λέει το επικίνδυνο δημοσίευμα.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΑΦΟΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 26 ΠΑΙΔΙΑ

Καταγραφή565

Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr

2 Απριλίου 2013

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 26 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλά περισσότερα έχουν τραυματιστεί σοβαρά αφότου τους δόθηκε το 5 σε 1 εμβόλιο, Quinvaxem. Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι όλα τα θύματα υπέστησαν δυσμενείς αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένων τον πυρετό, έμετο και εμφάνιση μώλωπων σε όλο τους το σώμα.

Το Quinvaxem, που προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση στους αποδέκτες από τη UNICEF, είναι ένα προεπιλεγμένο σε δοκιμή εμβόλιο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σήμερα δίνεται σε μικρά μωρά ηλικίας ακόμη και οκτώ εβδομάδων, το πενταπλό εμβόλιο λέγεται ότι δίνεται για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Β και Hib (Haemophilus influenzae τύπου b). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις αμφιλεγόμενες παρτίδες για δοκιμή. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα, την διανομή, την διατήρηση ή την διαχείριση του εμβολίου.

Αν και θάνατοι έχουν αναφερθεί από το Βιετνάμ, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Μπουτάν και την Ινδία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπερασπίζεται την ασφάλεια του Quinvaxem, δηλώνοντας ότι όλες οι μελέτες τους από το εμβόλιο, που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, επιβεβαιώνουν την ασφάλεια του!

Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα

Ακόμα μια φορά, εδώ υπάρχει ενα παράδειγμα των παιδιών που πεθαίνουν και πολλά άλλα που υποφέρουν φρικτά απο τις παρενέργειες ενός εμβολίου που δοκιμάστηκε σε ευάλωτα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Δεν είναι πολύ καιρός που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σταματήσει να προσποιείται ότι είναι στην επιχείρηση για την προστασία των παιδιών και την εισαγωγή τους προς το γεγονός ότι είναι αντί μέρος ενός προγράμματος μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; καλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν ένα έγγραφο γραμμένο από την Δρ Rebecca Carley με τίτλο “Εμβολιασμοί : Τα Αληθινά όπλα μαζικής καταστροφής που προκαλούνται απο (εμβόλιο-προκληθείσες ασθένειες) (Μια επιδημία Γενοκτονίας), στην οποία δηλώνει:

Στην πραγματικότητα, η «πρόληψη» της ασθένειας μέσω του εμβολιασμού είναι, στην πραγματικότητα, μία ανικανότητα να αποβληθούν οι μικροοργανισμοί λόγω της καταστολής της μεταδιδόμενης μέσω κυττάρων απάντησης.Έτσι, αντί για την πρόληψη των ασθενειών, η ασθένεια στην πραγματικότητα εμποδίζεται ώστε να να μην επιλυθεί ποτέ.

Έχει γίνει δεύτερη φύση για τους ομοίους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF να προσφέρουν δωρεάν δοκιμές και απαγορευμένους εμβολιασμούς για τους φτωχούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι επίσης κι αυτά παιδιά του Θεού, και είναι το ίδιο πολύτιμα. Δεν είναι πειραματόζωα ή ινδικά χοιρίδια που δοκιμάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι σαν τα οποιαδήποτε άλλα παιδιά. Έχουν αδέλφια, αδελφές, μητέρες, πατέρες, θείες, θείους και παππούδες που τους αγαπούν ακριβά. Οι αθώοι γονείς πιστεύουν την προπαγάνδα που τους τροφοδοτείται από τους ομοίους της UNICEF. Πιστεύουν ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα προστατεύσουν τα πολύτιμα μωρά τους. Αντ ‘αυτού, τα παιδιά τους πεθαίνουν με τον πιο φρικιαστικό θάνατο μετά τη χορήγηση των εμβολίων.

atheatignosi 

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως το κείμενο είναι από αυτόματη μετάφραση. Απλά έχουμε την απορία, αυτός που πρωτοανέβασε αυτό το κείμενο, τι στο καλό κατάλαβε από το παρακάτω;

“Στην πραγματικότητα, η «πρόληψη» της ασθένειας μέσω του εμβολιασμού είναι, στην πραγματικότητα, μία ανικανότητα να αποβληθούν οι μικροοργανισμοί λόγω της καταστολής της μεταδιδόμενης μέσω κυττάρων απάντησης.”

Όταν έχουμε να κάνουμε με ιατρικά θέματα, που και ένα κόμμα είναι σημαντικό, κάποιοι ανεβάζουν ασυναρτησίες από αυτόματη μετάφραση.

Ήρθε η ώρα γνωρίσουμε τη Δρ Rebecca Carley. Η Rebecca Carley ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες, όπως τον αυτισμό τη σκλήρυνσης κατά πλάκας και τη νόσο του Πάρκινσον. Όμως στη Rebecca Carley αφαιρέθηκε η ιατρική άδεια, λόγο ψυχικής αναπηρίας από το 2003, και κρίθηκε ανίκανη να ασκεί την ιατρική γιατί είχε παραισθήσεις και μανία καταδίωξης. Βέβαια το “κίνημα κατά των εμβολιασμών” προβάλει συχνά πυκνά τις ασυναρτησίες της. Θα της επιτρέπατε ποτέ να σας εξετάσει και να σας δώσει θεραπεία; Εγώ, όχι.

http://rationalwiki.org/wiki/Rebecca_Carley
http://w3.health.state.ny.us/opmc/factions.nsf/58220a7f9eeaafab85256b180058c032/777c474f253ed8d085256d5f0053955e?OpenDocument http://w3.health.state.ny.us/opmc/factions.nsf/58220a7f9eeaafab85256b180058c032/777c474f253ed8d085256d5f0053955e/$FILE/lc175786.pdf http://w3.health.state.ny.us/opmc/factions.nsf/58220a7f9eeaafab85256b180058c032/777c474f253ed8d085256d5f0053955e/$FILE/ATTVAXXO/lc175786.pdf http://quackfiles.blogspot.gr/2005/04/rebecca-carley-md-disgrace-to-medicine.html

Για να δούμε και το εμβόλιο Quinvaxem. Χορηγήθηκαν 400 εκατομμύρια εμβόλια, και εμφανίστηκαν 43 περιπτώσεις με επιπλοκές. Μετά από προσεκτική έρευνα αυτών των περιπτώσεων τα εννέα ήπια περιστατικά είναι γνωστές σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου, όπως αλλεργίες, και τα υπόλοιπα πιο σοβαρά περιστατικά δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Το εμβόλιο συνεχίζει να χορηγείται κανονικά. Διαβάστε τις παρακάτω ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

http://www.who.int/immunization_standards/vaccine_quality/quinvaxem_pqnote_may2013/en/ http://www.who.int/immunization_standards/vaccine_quality/quinvaxem_pqnote_june2013/en/index.html

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το αναφέρουμε συνέχεια. Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα ρωτήστε το γιατρό σας και μη πιστεύετε οποιονδήποτε που παίζει με την υγεία σας, για μερικά κλικ στο διαδίκτυο.

Από τις αναπαραγωγές του παραπάνω άρθρου στο fb, οδηγηθήκαμε στο παρακάτω σχόλιο και την ανάρτηση, που όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες είναι η αρχική πηγή.

2

Σύμφωνα με το σχόλιο, η αρχική πηγή του άρθρου ήταν η γνωστή αντι-επιστιμονική, αντι-ιατρική και αντι-εμβολιαστική ιστοσελίδα www.vactruth.com. Μέχρι και το wot χτύπησε κόκκινο συναγερμό.
12

Στην έρευνα που κάναμε όταν ψάχναμε το θέμα, είχαμε βρει τη σελίδα αυτή, αλλά δεν την αναφέραμε σαν αρχική πηγή γιατί δεν ήμασταν σίγουροι. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν οι όροι χρήσης της σελίδας. Ας δούμε τους όρους χρήσης της παραπάνω σελίδας που υπάρχουν στο κάτω μέρος της.

Οι πληροφορίες σε αυτή την ιστοσελίδα δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τη σχέση με έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης και δεν προορίζονται ως ιατρικές συμβουλές. Με τη χρήση των πληροφοριών που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε ότι αναλαμβάνεται την πλήρη ευθύνη.

Είναι τόσο σίγουροι, στη παραπάνω σελίδα, που αν κάποιος κάνει χρήση των πληροφοριών που δημοσιεύονται, τότε αυτός που που κάνει χρήση αυτών των πληροφοριών αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη. Διαβάζοντας αυτούς τους όρους χρήσης της σελίδας, απαντήστε μας αν την εμπιστεύεστε. Συνεχίζοντας, να ρωτήσουμε αυτόν που έκανε την αρχική αναπαραγωγή του ξένου ανυπόστατου άρθρου και που δεν καταλαβαίνει γιατί το χαρακτηρίσαμε ψευδές ότι, σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα και αφού έκανε χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτή, έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση των πολιτών, ή όχι; Αναλαμβάνει την ευθύνη όταν αναπαράγει τις ασυναρτησίες μιας ιατρού που της αφαιρέθηκε η άδεια λόγο ψυχικής αναπηρίας ή όχι;  Ίσως να είμαστε σκληροί, αλλά πιστεύουμε πως με θέματα υγείας δεν παίζουμε. 

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα ρωτήστε το γιατρό σας και μη πιστεύετε οποιονδήποτε που παίζει με την υγεία σας για μερικά κλικ στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.