Ποιοι είμαστε
Αρχική Σεισμοί και μπούρδες.HOAXES

Σεισμοί και μπούρδες.

24 Νοε
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Έφτιαξα καφεδάκι και κοιτούσα διάφορα στο facebook, και πέφτω πάνω σε μια ανάρτηση για μεγάλο αναμενόμενο σεισμό σήμερα…

5e54257074

Όπα για κάτσε. Εχθές δεν ήταν να γίνει;

Η ανάρτηση από το parapolitika.gr λέει:


Ηλίας Τσιάπας: “Περιμένουμε νέο μεγάλο σεισμό στις 23 Νοεμβρίου!”
Αποκλειστικά στα parapolitika.gr μίλησε ο γνωστός ερευνητής σεισμολόγος

“Αναμενόμενο” χαρακτήρισε το σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ο ερευνητής σεισμολόγος, Ηλίας Τσιάπας στα parapolitika.gr. Μάλιστα η ομάδα του γνωστού σεισμολόγου, όπως ο ίδιος ανέφερε, είχε προβλέψει τους δύο σεισμούς από τις αρχές του μήνα με το ακριβές μέγεθος του σεισμού, αλλά και την ημερομηνία της πραγματοποίησής του, με μία μικρή απόκλιση ενός 24ωρου.

Έπειτα από επικοινωνία του parapolitika.gr με τον γνωστό ερευνητή ο κος Τσιάπας τόνισε πως “στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται ακόμη μία μεγάλη σεισμική δόνηση στην Ελλάδα, από 5,1 έως και 5,6 Ρίχτερ. Φυσικά υπάρχουν και πιθανότητες εκτόνωσης γεγονός που θα μάθουμε, όπως και το ρήγμα το οποίο θα ενεργοποιηθεί τρεις μέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία”.

Μάλιστα ο κος Τσιάπας, επισήμανε στα parapolitika.gr πως “ο επόμενος σεισμός που είναι πιθανό να σημειωθεί στη χώρα είναι λίγες μέρες μετά στις 6 Δεκεμβρίου και να είναι κλίμακας 6,2 Ρίχτερ”.

4

 


Για βρείτε τις διαφορές με το παρακάτω…

1 2

http://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/31440-provlepsi-sok-perimenoume-neo-megalo-seismo-stis-24-noemvriou

και τις διαφορές με αυτό…

10 11

http://www.toxwni.gr/ellada/item/30980-provlepsi-sok-deite-pote-perimenoun-to-neo-megalo-seismo

Όμως ο σεισμός ήρθε λίγο πρόωρα, πήρε το εξπρές, δεν έκανε στάση στην Ελλάδα και συνέχισε μέχρι το τέρμα της διαδρομής (Ρουμανία)

5

Οι υπόλοιπες προβλέψεις του ερευνητή υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?f=14&t=124

Αν κάθε 4-5 μέρες προβλέπω και εγώ, ένα 5αρι σεισμό για οπουδήποτε στην Ελλάδα, κάποια στιγμή δεν θα τον πετύχω;

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.