Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Η φωτογραφία που τρέλανε το Twitter: Στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ στήνουν παγίδες στην Αστυνομία με… ντόνατςHOAXES

Καταρρίπτεται-Η φωτογραφία που τρέλανε το Twitter: Στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ στήνουν παγίδες στην Αστυνομία με… ντόνατς

29 Νοε
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

 

Δίχως πρόλογο,ας δούμε τι ισχυρίζεται το άρθρο…


 

Η δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον και η μετέπειτα αθώωσή του έφεραν νέα έκρηξη στην πόλη Φέργκιοσον των ΗΠΑ, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας.

Μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες του Αυγούστου, η οργή ξεχείλισε ξανά την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας του γεγονότος πως ο αστυνομικός δεν θα παραπεμφθεί καν σε δίκη και νέα επεισόδια ξέσπασαν στις ΗΠΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τη γενικευμένη αγανάκτηση για την βία που χρησιμοποιεί η αστυνομία υπήρξαν αρκετοί που θέλησαν να αντιμετωπίσουν με αιχμηρό χιούμορ το γεγονός.

Ετσι, τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί μια φωτογραφία στο Twitter, η οποία έχει γίνει viral και απεικονίζει μια τεράστια παγίδα για αστυνομικούς με δόλωμα ένα κουτί… ντόνατς.

Η αυθεντικότητα της εικόνας προφανώς αμφισβητείται εντόνως, ωστόσο, έχει γίνει ήδη πολύ δημοφιλής στα social media.

Το είδαμε ΕΔΩ


 

Όπως εξηγεί το άρθρο όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο twitter και αμφισβητείται έντονα…

Χωρίς τίτλο

Και τώρα ας δούμε τι γίνεται όταν ένας πυροσβεστικός σταθμός βρίσκεται δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα,συγκεκριμένα στο Κλαμάθ Φολς στο Ορεγκον,όπως φαίνεται στο παρακάτω σύνδεσμο οι πυροσβέστες έχουν όρεξη για πλάκα…

http://www.dailyedge.ie/fire-police-prank-1708105-Oct2014/

Χωρίς τίτλο

Επίσης η ίδια φωτογραφία έχει δημοσιευτεί και στις 16 Ιουλίου 2014 (πριν το θάνατο του Μάικλ Μπράουν) με τίτλο How to catch a cop…

http://hoppypotty.com/how-to-catch-a-cop/

Χωρίς τίτλο

Δεν ξέρω αν αληθεύει η ιστορία της φωτογραφίας με τον πυροσβεστικό σταθμό και το αστυνομικό τμήμα,αυτό που ξέρω είναι πως δεν σχετίζεται με τα τωρινά γεγονότα στο Φέργκοιυσον,ούτε και με τα γεγονότα που ακολούθησαν το θάνατο του Μάικλ Μπράουν από τους πυροβολισμούς του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Michael_Brown

Όπως είδαμε η φωτογραφία,αν και αστεία,δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στο Φέργκουσον,χρειάστηκαν μόνο τρία λεπτά για να το εξακριβώσω,τώρα θα μου πείτε βέβαια για ποιο λόγο την δημοσιεύουν και αναφέρονται στο Φέργκιουσον;Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί και πολύ,δεν είναι η δουλειά μου αυτή….

Γιώργος Ζ.

Να συμπληρώσω στο άρθρο, ότι η φωτογραφία δεν είναι από το Ferguson, αλλά από το αστυνομικό τμήμα του Klamath Falls στο Oregon. Ακριβός δίπλα υπάρχει ο πυροσβεστικός σταθμός, όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα από το Street view Δεξιά είναι το αστυνομικό τμήμα και το πάρκινγκ που βλέπουμε στη φωτογραφία και αριστερά ο πυροσβεστικός σταθμός.
Καμιά σχέση με το Ferguson

Θοδωρής Δ.

Αρθρογράφος - Ερευνητής