Καταρρίπτεται.Sean Connery ο πρώτος James Bond.

In Άλλα θέματα, Διάφορα, Διάφορα θέματα by Γιώργος Ζαβοδημητράκης0 Comments

 

images

Στην ερώτηση  ποιος ήταν ο πρώτος James Bond αυτομάτως έρχεται στο μυαλό ο Sean Connery,είναι όμως αυτός ο πρώτος James Bond;

Ξεκίνησα από περιέργεια να ψάχνω το άρθρο που θέλει τον Γ.Φούντα να χάνει στο παρά πέντε τον ρόλο του υπερκατάσκοπου από τον George Lazenby ,το οποίο αναπαράγεται και πάλι δείτε ΕΔΩ και  από το 2010  ΕΔΩ ο οποίος τελικά αντικατέστησε τον Sean Connery,η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα στοιχεία  που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της υποψηφιότητας του Γ.Φούντα,αν και πολλές φορές τους ισχυρισμούς δίχως στοιχεία τους καταρρίπτεις και χωρίς στοιχεία δεν είναι η πρόθεση μου αυτή….

Ψάχνοντας λοιπόν την ιστορία των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον James Bond βρέθηκα μπροστά σε μια έκπληξη καθώς και εγώ πίστευα πως ο πρώτος που υποδύθηκε τον James Bond ήταν ο Sean Connery,έλα όμως που δεν ήταν….

Ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον James Bond ήταν ο Barry Nelson το 1954!Ο Ian Fleming πληρώθηκε με 1000 δολάρια για να μεταφέρει τηλεοπτικά το Casino Royale,ήταν μια χαμηλού κόστους ασπρόμαυρη ταινία που προβλήθηκε στο CBS στις 21 Οκτωβρίου του 1954.

http://www.007james.com/articles/who_played_james_bond.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Barry_Nelson

Ο Sean Connery όμως δεν ήταν ούτε ο δεύτερος που υποδύθηκε τον James Bond.Το 1956 ο  Bob Holness δανείζει την φωνή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ν.Αφρικής στην ραδιοφωνική μεταφορά του Moonraker.

Το 1962 έρχεται η πρώτη κινηματογραφική πλέον ταινία (Dr No ) με τον Sean Connery στον πρωταγωνιστικό ρόλο,ήταν όμως ο πρώτος επίσημος James Bond;

Dr. No Poster

Η ταινία ανοίγει με τη κλασσική σκηνή με την κάννη του όπλου,τον James Bond όμως στη σκηνή αυτή τον υποδύεται ο κασκαντέρ Bob Simmons,δικαιωματικά λοιπόν ο τίτλος του πρώτου κινηματογραφικού πλέον James Bond του ανήκει…

http://www.007james.com/articles/gun_barrel_sequence.php

Stuntman Bob Simmons playing James Bond

Μπορεί μεν ο  Sean Connery  να μην ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον James Bond ήταν όμως ο πιο πετυχημένος.

Την ιστορία όλων των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον James Bond δείτε την στο παρακάτω σύνδεσμο…

http://www.007james.com/articles/who_played_james_bond.php

Γιώργος Ζ.

 

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.