Ποιοι είμαστε
Αρχική Απάτη – Fuel Sharp SaverSCAMS

Απάτη – Fuel Sharp Saver

7 Δεκ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις στο facebook που προβάλουν μια επαναστατική συσκευή που μας εξοικονομεί καύσιμα στο αυτοκίνητο.Η συσκευή υπόσχεται 70% (ναι 70% καλά διαβάσατε) οικονομία καυσίμου στο αυτοκίνητο και εγγύηση επιστροφής χρημάτων αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι.

2b
Και ποιος δεν θα ήθελε 70% οικονομία στα καύσιμα, και δεν είναι λίγοι όσοι την πάτησαν και παρήγγειλαν την συσκευή θαύμα και για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα, ξεσκεπάζουμε την απάτη.

Αν κάνεις κλίκ στη διαφήμιση μεταφέρεστε σε μια σελίδα που ο Χρήστος Πήρσος (λάτρης των αυτοκινήτων) μας εξηγεί τι κάνει και πως δουλεύει η συσκευή θαύμα Fuel Sharp Saver.


Όμως ο Χρήστος Πήρσος δεν υπάρχει, είναι φανταστικό πρόσωπο και στις ξενόγλωσσες όποιες σελίδες, εμφανίζεται με άλλα ονόματα  αλλά με ίδιο κείμενο και αυτοκίνητο (Opel Astra 2.0 OPC), όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες. Στην Ιταλία είναι Giacomo Pellizzari, στη Ισπανία Diego Garrido και στη Λιθουανία, Tomas Stankevičius.

 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, και πιο κάτω (Τι Λένε Οι Άνθρωποι). Όλα τα πρώσοπα είναι φανταστικά και εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα στις ξενόγλωσσες σελίδες. Οι φωτογραφίες των αυτοκινήτων είναι από το διαδίκτυο και δεν έχουν καμιά σχέση με Ελλάδα.  Για παράδειγμα μπορείτε να τις δείτε εδώ σε μια άλλη σελίδα που πουλάει μαγνητάκια για οικονομία στο καύσιμο.

Ο ανύπαρκτος Πήρσος, μας δείχνει την κατανάλωση του αυτοκινήτου του, για να μας πείσει. Όμως πριν δεν μας είπε ότι το αυτοκίνητο του είναι ένα Opel Astra 2.0 OPC; Στην φωτογραφία που την έχουν πάρει από εδώ βλέπουμε ένα Opel Corsa OPC Nürburgring edition – 2012. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, οι εικόνες που δείχνουν την κατανάλωση δεν είναι από Opel Astra 2.0 OPC, αλλά από κάποιο άλλο μοντέλο.

3

Opel Corsa OPC Nürburgring edition

Opel Corsa OPC Nürburgring edition

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη σελίδα της παραγγελίας, που προσπαθούν να μας πείσουν με ανύπαρκτα πρόσωπα που εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα, αλλά πάντα η ίδια ιστορία.

5 6 7 8

Συγχαρητήρια… αν το παραγγείλεις σήμερα θα πάρεις στην προνομιακή τιμή των 38ευρώ αντί για 48 ευρώ και δωρεάν αποστολή. Αλλά τι θα συμβεί αν αλλάξουμε τη ημερομηνία του υπολογιστή μας και την πάμε δέκα χρόνια μετά; Η συσκευή θαύμα, έκανε το θαύμα της και η ημερομηνία της προσφοράς άλλαξε.

 

11b

To ίδιο συμβαίνει και στα ψεύτικα σχόλια. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία του υπολογιστή μας, τα σχόλια έρχονται από το μέλλον.

14

Για να δούμε και την εγγύηση της συσκευής. Μας εγγυούνται ότι μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω μέσα σε 60 ημέρες. Αν όμως διαβάσουμε τους όρους, θα δούμε οτι για να επιστρέψεις το προϊόν και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω θα πρέπει να το επιστρέψεις ακριβώς όπως το παρέλαβες χωρίς να ανοίξεις τη συσκευασία. Τώρα αν βρεις τρόπο να το χρησιμοποιήσεις – δοκιμάσεις, χωρείς να ανοίξεις την συσκευασία, να το πεις και σε μας. ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.

13

Τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία που περιέχουν αυτού του τύπου συσκευές; Ένα led, μία ασφάλεια, ένας πυκνωτής, και μια – δυο αντιστάσεις για να μην καεί το led από τα 12 volt του αυτοκινήτου. Συνολικό κόστος εξαρτημάτων στο λιανικό εμπόριο; Λιγότερο από 1 Ευρό. Αυτή είναι η επαναστατική τεχνολογία, που σας υπόσχεται 70% οικονομία στο καύσιμο του αυτοκινήτου σας.

15

fuelshart_half

Shark Fuel Saver

Αν μπορούσε αυτή η συσκευή να κάνει οικονομία (έστω 7% και όχι 70%) δεν θα χρησιμοποιούσαν ψεύτικες ιστορίες, σχόλια και φωτογραφίες.

Οι απάτες με πλαστές σελίδες και ανύπαρκτα πρόσωπα που προωθούν και σχολιάζουν, διάφορα προϊόντα, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στο ίντερνετ αλλά πολύ εύκολα μπορούμε να τις αντιληφθούμε γιατί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.
1. Τα πρόσωπα που προωθούν αυτά τα προϊόντα είναι φανταστικά. Αν ψάξουμε θα βρούμε τις ίδιες φωτογραφίες με άλλα ονόματα
2. Τα σχόλια είναι πλαστά. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία του υπολογιστή μας θα αλλάξει και η ημερομηνία των σχολίων.
3. Αυτές οι σελίδες δεν έχουν κανένα άλλο άρθρο.
4. Η προσφορά του προϊόντος, που είναι μια μεγάλη έκπτωση πολλές φορές μισοτιμής και δωρεάν αποστολή, πάντα λήγει την ημέρα που τη διαβάζετε.
5. Συνήθως δεν υπάρχουν τηλέφωνα και διεύθυνση της εταιρίας.
6. Αν υπάρχουν μενού και links στην ιστοσελίδα, σε προωθούν στη σελίδα παραγγελίας.
7. Υπόσχονται επιστροφή χρημάτων αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, αλλά αν διαβάσεις τους όρους καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν θα γίνει.

Διαβάστε περισσότερα:
http://humbug.blog.hu/2014/02/27/fuel_shark_saver_atveres_332
http://www.datalife7.com/2014/01/fuel-shark-fuel-saving-system-or-just.html
http://jalopnik.com/the-fuelshark-wont-save-you-gas-because-it-runs-on-bul-1479542390

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.