Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ: Βγάζετε από το ρεύμα τελείως τον αποκωδικοποιητή, ειδικά την νύχτα που κοιμόμαστε!HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – ΠΡΟΣΟΧΗ: Βγάζετε από το ρεύμα τελείως τον αποκωδικοποιητή, ειδικά την νύχτα που κοιμόμαστε!

10 Δεκ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Μετά από 1,5 χρόνο, το άρθρο του ερευνητή Ιωάννη Λαμπρόπουλου ξανακυκλοφόρησε, με αλλαγμένο τίτλο και χωρίς υπογραφή αυτή τη φορά.

apokodikopoiitis

Το ξαναζεσταμένο άρθρο του ερευνητή λέει:


ΠΡΟΣΟΧΗ: Βγάζετε από το ρεύμα τελείως τον αποκωδικοποιητή, ειδικά την νύχτα που κοιμόμαστε!

Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα…

Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα.

Γιατί η DIGEA, αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο;

Η απάντηση είναι: για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.

Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν. Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν.

Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους.

ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.

Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.

 


Το άρθρο του ερευνητή Ιωάννη Λαμπρόπουλου είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο 2013, με τίτλο “Προσοχή! Ο Αποκωδικοποιητής Είναι Η Παγίδα Της Ψηφιακής Τηλεόρασης!”  Κάποιος το θυμήθηκε, αφαίρεσε το όνομα του αρθρογράφου και το ξανασερβίρισε. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

1. Ο αρθρογράφος θα άλλαζε κεραία και θα έβαζε δορυφορικό πιάτο κατευθείαν στην τηλεόρασή του περιμένοντας να δει εικόνα. Θα χρειαστείς και ένα δορυφορικό δέκτη. Οι δορυφορικοί δέκτες ξεκινάνε από περίπου από 50 ευρώ, αλλά για ένα καλό δορυφορικό δέκτη θα πρέπει να διαθέσεις τα διπλά και παραπάνω χρήματα.

2. Όπως γράψαμε πιο πάνω θα χρειαστείς δορυφορικό δέκτη, δορυφορική κεραία και τεχνικό για την εγκατάσταση. το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, έναντι των 30 ευρώ που θα χρειαστεί για την αγορά επίγειου ψηφιακού δέκτη. Για να μεταβούμε στο νέο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, η DIGEA χρειάστηκε νέους σταθμούς ψηφιακής εκπομπής. Αν η DIGEA εκπέμπει από δορυφόρο θα χρειαζόταν τηλεοπτικός δορυφόρος ή ενοικίαση συχνοτήτων από κάποιο τηλεοπτικό δορυφόρο. Ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα για το κόστος αυτών των δορυφόρων.

3. Οι κεραίες δεν κωδικοποιούν κανένα σήμα, οι κεραία είναι ένα εξάρτημα που μεταδίδει το σήμα του πομπού, ή δέχεται αυτό το σήμα. Είναι μεταλλικές κατασκευές χωρίς κάποια δυνατότητα κωδικοποίησης η αποκωδικοποίησης.

4. Η DIGEA δεν κωδικοποιεί με την έννοια του κλειδώματος, τα ελεύθερα κανάλια αλλά αλλάζει την εκπομπή από αναλογική σε ψηφιακή. Η εικόνα κωδικοποιείται-συμπιέζεται σε μορφή mpeg4 που είναι μια μορφή συμπίεσης βίντεο για να μην χρειάζεται να μεταδίδεται όλη η πληροφορία της εικόνας. Όπως είναι η συμπίεση-κωδικοποίηση mp3 στον ήχο. Τα κανάλια πάλι ελεύθερα είναι. Το mpeg4 είναι συμπίεση και όχι κλείδωμα. Επειδή συμπιέζεται με ένα αλγόριθμο, χρησιμοποιούμε τον όρο κωδικοποίηση αντί για τον όρο συμπίεση. Έτσι επικράτησε ο όρος ψηφιακός αποκωδικοποιητής αντί του ψηφιακού δέκτη. Οι καινούργιες τηλεοράσεις δεν χρειάζονται εξωτερικό ψηφιακό δέκτη,γιατί έχουν ψηφιακό δέκτη με αποκωδικοποιητή mpeg4 ενσωματωμένο. Αποκωδικοποιητή χρειαζόμαστε για συνδρομητικά κανάλια που είναι κωδικοποιημένα – κλειδωμένα  για να μην τα βλέπουν όσοι δεν είναι συνδρομητές και χρειάζεται ειδικός αποκωδικοποιητής από το συνδρομητικό κανάλι.

5. Για τους ισχυρισμούς του αρθρογράφου πως οι δέκτες εκπέμπουν υπέρηχους εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων, έχω καιρό να ακούσω τόσο καλό ανέκδοτο. Εδώ μπέρδεψε τους υπέρηχους με τους υπόηχους. Άντε και του χρόνου πάλι.

Ποιος είναι αυτός ο αρθρογράφος, ερευνητής – συγγραφέας Ιωάννης Λαμπρόπουλος που έχει γεμίσει το ίντερνετ από τα συνωμοσιολογικά του κείμενα;

Γνωρίστε τον στην επιχείρηση ομιχλοπαγίδα. Μέρος 1ο. Μέρος 2ο Μέρος 3ο

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.