Καταρρίπτεται – Χαρίζονται 20 καθαρόαιμοι σκύλοι.

2

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται στο facebook ένα μήνυμα που ισχυρίζεται ότι χαρίζονται 20 καθαρόαιμοι σκύλοι από το καταφύγιο Αραδίππου. 

1

2

Το μήνυμα είναι γνωστή φάρσα που κυκλοφορεί αρκετά χρόνια.
1. Το καταφύγιο είναι στην Κύπρο και δεν κάνει ευθανασίες.
2. Το τηλέφωνο είναι νούμερο Αθηνών (210) αλλά έχει 11 νούμερα.
3. Το καταφύγιο Αραδίππου έχει βγάλει ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη φάρσα από το 2013.

3
ΠΗΓΗ
4
ΠΗΓΗ

Αν δείτε, γνωστά ψευδή μηνύματα στο fb, θα πρέπει να ενημερώνετε για το ψέμα και να ζητάτε από το φίλο σας, να το διαγράψει. Μόνο έτσι σταματάει η διάδοση της φάρσας.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
  • Konstas

    Μια και μιλάμε για ζώα, θα ήθελα να ξέρω ποιο ζώον ξεκίνησε αυτή τη φάρσα και για ποιον. Τις προσπάθειες απάτης τις καταλαβαίνω, ακόμα και την προσπαθεια να σε κολλήσουν κάποιο ιό, καθαρά από κακία. Αλλά μια τέτοια φάρσα τι νόημα έχει; Ξεφνικά εκεί που καθόταν σκέφτηκε «ας γράψω ότι χαρίζονται 20 σκυλάκια, θα έχει πλάκα» ;

    • asdf

      Δημοσιογράφοι, κανάλια και γενικά τα ΜΜΕ. Τεστάρουν την ανεκτικότητα, την αφέλεια και το βαθμό ψαρώματος του Έλληνα σε διάφορες συνθήκες για να ξέρουν τι προϊόν θα του πουλήσουν.