Καταρρίπτεται – Απίστευτη απάντηση σε «πονηρό» που έβαλε μικρή αγγελία ψάχνοντας κορόιδα…

5

Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μια αγγελία από κάποιο ιδιοκτήτη εστιατορίου, που ήθελε στο μαγαζί του ζωντανή μουσική, αλλά χωρίς να πληρώσει.

1458499

Πριν καταρρίψουμε το δημοσίευμα, πρώτα θα το διαβάσουμε.

Απίστευτη απάντηση σε «πονηρό» που έβαλε μικρή αγγελία ψάχνοντας κορόιδα…

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ανέβασε την άκρως ιδιαίτερη αγγελία που βλέπετε…
Ο εστιάτορας ήθελε να βάλει στο μαγαζί του ζωντανή μουσική, αλλά δεν ήθελε να πληρώνει τους μουσικούς. Έτσι όπως βλέπετε στην μικρή αγγελία ζήτησε μουσικούς να παίζουν δωρεάν, με μοναδικό κέρδος για τους ίδιους, να προωθούν τη δουλειά τους και να πουλάνε CD.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση που βλέπετε, στο ίδιο πνεύμα. Τονίζεται πως μια ομάδα μουσικών ψάχνει για εστιάτορα που θέλει να προωθήσει τη δουλειά του δωρεάν και γι’αυτό το λόγο, του παραχωρούν το σπίτι τους για να τους μαγειρεύει.

2
ΠΗΓΗ

 

Ανοίγοντας το άρθρο, περίμενα να υπάρχει μια πραγματική εικόνα από την αγγελία (με σβησμένα τα πρωσοπικά στοιχεία), και ίσως το που δημοσιεύθηκε. Αντί για αυτό είδα μια εικόνα ενός απλού κειμένου με τη λέξη «ΑΓΓΕΛΙΕΣ». Αν η αγγελία ήταν σε έντυπο (πχ. εφημερίδα) πως απάντησαν οι μουσικοί; Άρα μιλάμε για αγγελία στο ίντερνετ, αλλά γιατί δεν υπάρχει κάποιο λίνκ; Αντί για αυτά που περίμενα να δω, (αν ήταν μια πραγματική αγγελία) είδα μια εικόνα από ένα κείμενο, που κάποιος έγραψε σε κειμενογράφο βάζοντας πάνω πάνω τη λέξη «ΑΓΓΕΛΙΕΣ».

Συνήθως τέτοιες αναρτήσεις είναι μεταφρασμένες στα ελληνικά από το ξενόγλωσσο διαδίκτυο. Πληκτρολογώ στο google «restaurant looking for free musicians» και να το ξένο δημοσίευμα – αγγελία από τον Ιαν. 2012 που μιλάει για το Βανκούβερ με την ίδια έξυπνη και αστεία απάντηση. Αλλά και η αρχική «αγγελία» δεν έχει κανένα στοιχείο, και είναι αρκετά πιθανό να είναι κάποιο ανέκδοτο.

3
ΠΗΓΗ
4
ΠΗΓΗ
5
ΠΗΓΗ
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • provato

  Μπορει το συγκεκριμένο να είναι μούφα (έχετε δει εσείς ποτέ στις αγγελίες να σχολιάζουν από κάτω;),αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν αγγελίες που ζητάν δωρεάν προσωπικό με αντάλλαγμα ένα …πιάτο φαί ή το τρίτο το μακρύτερο, αναλόγως την περίσταση(αν πέσεις και σε πονόψυχο μπορει να σου κάνει δώρο 10ε χρόνο ομιλίας whats up για να μιλάς ελεύθερα,όπου κι αν βρίσκεσαι).Προφανώς και οι σχολιάζοντες δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας ,αλλιώς ψάχνοντας στις ελάχιστες αγγελίες, θα είχαν ανακαλύψει πολλά τέτοια παραδείγματα.

 • Alexander Nikolaidis

  Στο LA πάντως δεν είναι ανίκουστο μουσικοί να παίζουν δωρεάν για να προωθηθούν και να πουλήσουν κανένα CD-το μαγαζί βέβαια το λιγότερο τους κερνάει τα ποτά και το φαγητό.

  • The Dutch

   όλοι οι μύθοι έχουν μια μικρή δόση αλήθειας..

   • Alexander Nikolaidis

    True dat

  • Βαγγέλης

   Στο Ελλαδα ομως δεν ειμαστε LA 🙁