Καταρρίπτεται – ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ! Φίδια… δηλητήριο στη Μεγαλόπολη

4

Το διαβάσαμε και αυτό. Δηλητηριώδη φίδια από την Αυστραλία στην Αρκαδία, που τα απελευθερώνουν οι οικολόγοι.

IMG_2880strac

Για να δούμε τι ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!
Φίδια… δηλητήριο στη Μεγαλόπολη
Ο παρατεταμένος νοτιάς κράτησε αρκετές μέρες και οι μπεκάτσες άρχισαν να λιγοστεύουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διώξει τις μπεκάτσες αλλά να επανεμφανιστούν τα φίδια!
Αρχές Δεκεμβρίου, απόγευμα, βρίσκομαι στο κτήμα του πεθερού μου και κουβεντιάζαμε για το κρασί της φετινής εσοδείας. Στο κτήμα υπάρχουν τέσσερα σκυλιά, όλα ελληνικοί ποιμενικοί. Το ένα είναι καθαρόαιμο, τεράστιο και τα άλλα είναι από αυτά τα μπασταρδεμένα με τα δικά μας τσοπανόσκυλα. Πιο κοντά στο ύψος, αλλά με πολύ μαλλί και πιο πολλή αγριάδα. Ζόρικα σκυλιά, που φυλάνε το κτήμα ακόμα και με τη ζωή τους αν χρειαστεί.

Ξαφνικά, ακούγεται μία φασαρία και βλέπω τα τρία από τα τέσσερα σκυλιά να φέρνουν γύρα κάτι στα χορτάρια και να το γαυγίζουν. Αλλοτε μουντάρουν και περισσότερο οπισθοχωρούν. Κάνουν να το αρπάξουν, αλλά το φοβούνται! Τρέχουμε προς το σημείο, και τι να δούμε…

Ενα τεράστιο φίδι που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Να σηκώνεται όρθιο, να σφυρίζει και να βγάζει τη γλώσσα. Ενα φίδι με τριγωνικό κεφάλι και φολίδες γκρι και μαύρες. Είναι πάνω από δύο μέτρα μήκος και χοντρό σαν μπράτσο.

Ο πεθερός μου, έμπειρος με τα φίδια, αρπάζει ένα δεκριάνι και το τρυπάει στη μέση. Αγκαλιάζει το σίδερο και κάνει κόμπο σαν τη σμέρνα για να απελευθερωθεί. Ενα φίδι που στην αρχή το πέρασα για σφιγκτήρα. Κάποιο δενδρόβιο φίδι, κάτι σαν τη δεντρογαλιά τη δική μας. Το βράδυ στο ίντερνετ βρήκα το φίδι.

Απελευθερώσεις…
Η φωτογραφία ήταν ίδια απολύτως με τη φωτογραφία του φιδιού Αcanthophis. Ιδιο κεφάλι, ίδιες αποχρώσεις του κεφαλιού και του κορμού, ίδιες πολυγωνικές φολίδες στο δέρμα του. Σίγουρα τέτοιο φίδι δεν υπάρχει στα μέρη μας.
Το πώς βρέθηκε αυτό το φίδι στη Μεγαλόπολη είναι άγνωστο.
Πολλά ακούγονται για φυσιολάτρες ? οικολογούντες που ενδιαφέρονται για τη φύση και την προτιμούν στην αρχέγονη μορφή της, απείραχτη από τον πολιτισμό και τους βάρβαρους ανθρώπους, ότι απελευθέρωσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να απελευθερώνουν άγνωστα στην Ελλάδα, αλλά δηλητηριώδη, φίδια.

Πριν από δύο μήνες είχα συναντήσει μία οχιά κερασφόρο (με κέρατα) που είναι πολύ σπάνια στα μέρη μας.

Φυσικά, της έκοψα το κεφάλι με μία τουφεκιά, γιατί την είχανε πάρει χαμπάρι τα σκυλιά και ετοιμάζονταν να μπουν σε έναν επικίνδυνο και άνισο αγώνα. Το τι μπορεί να συμβεί αν ένα τέτοιο φίδι βρεθεί στον δρόμο ενός γεωργού, κτηνοτρόφου, κυνηγού, μελισσοκόμου είναι κάτι που δεν έχουν σκεφτεί αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τα απελευθέρωσαν.

Θα πρέπει να τονίσουμε στους φίλους κυνηγούς ότι το φίδι δεν συμπεριφερόταν σαν τα δικά μας φίδια. Δεν προσπαθούσε να κρυφτεί, να διαφύγει, να γλιτώσει. Ηταν άκρως επιθετικό. Σφύριζε, στεκόταν κουλουριαστό με ψηλά το κεφάλι και προσπαθούσε να δαγκώσει.

Ας ελπίσουμε ο καλός Θεός της Ελλάδας να μας λυπηθεί και να μας σώσει από τους νεόκοπους προστάτες της φύσης…

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Ενα γένος εξαιρετικά δηλητηριωδών φιδιών. Η κοινή τους ονομασία;; «death adders». Ζουν στη Αυστραλία, στη Νέα Γουινέα και τα κοντινά νησιά και είναι από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο.

Το όνομα του γένους προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «άκανθος» και «όφις», που αναφέρονται στη ράχη του φιδιού.

Το δάγκωμα από ένα death adder προκαλεί παράλυση στην αρχή και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε μόλις έξι ώρες.

Μπάμπης Γκαβάς
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μπάμπης Γκαβάς

12b

3 4 5

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23386&subid=2&pubid=64107071

Ο αρθρογράφος πήγε τον μύθο πως οι οικολόγοι ελευθερώνουν φίδια ένα βήμα μπροστά. Τώρα πια δεν ελευθερώνουν απλά φίδια, αλλά δηλητηριώδη και επικίνδυνα φίδια της Αυστραλίας. Ας ελπίσουμε ο καλός Θεός της Ελλάδας να μας λυπηθεί και να μας σώσει από τους νεόκοπους προστάτες της φύσης… 

Είναι το φίδι αυτό επικίνδυνο δηλητηριώδες από την Αυστραλία; Όχι βέβαια. Είναι ένα νερόφιδο (Natrix natrix),και είναι εντελώς ακίνδυνο.

Αντιγράφω από τη ιστοσελίδα Herpetofauna.gr στο facebook του ερπετολόγου Ηλία Στραχίνη, μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας.

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κείμενο τρομολαγνείας από το ένθετο «Κυνήγι» της εφημερίδας Έθνος!

Ο σύνδεσμος: http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23386&subid=2&pubid=64107071

Το κακό με αυτήν την ιστορία έχει παραγίνει πλέον. «Άρθρο» στο ένθετο «Κυνήγι» του Έθνους περιγράφει μια ιστορία θανάτωσης ενός Νερόφιδου (Natrix natrix) με φωτογραφίες και γράφει ότι το φίδι ήταν ξενική θανατηφόρα Οχιά που έχουν αμολήσει «φυσιολάτρες οικολογούντες»!

Μερικά ακόμα απαράδεκτα σημεία του κειμένου:
1. «Είναι πάνω από δύο μέτρα μήκος και χοντρό σαν μπράτσο…».
Σε σύγκριση με το δικράνι φαίνεται ξεκάθαρα ότι το φίδι δεν ξεπερνάει το ένα μέτρο! Η 1η φωτογραφία είναι παραπλανητική λόγω προοπτικής (το έχουμε αναλύσει παλιότερα με παραδείγματα).

2.»Ο πεθερός μου, έμπειρος με τα φίδια, αρπάζει ένα δεκριάνι και το τρυπάει στη μέση…».
Προφανώς μιλάμε για πολλή εμπειρία στη συγκεκριμένη ομάδα ζώων…

3.»…Φυσικά, της έκοψα το κεφάλι με μία τουφεκιά…»
Ότι κινείται σκοτώνεται γι’αυτούς τους ανθρώπους.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου, δεν μπορεί μια εφημερίδα να δημοσιεύει τέτοια απαράδεκτα «άρθρα», να παραπληροφορεί και να πανικοβάλει το κοινό. Και πρέπει επιτέλους κάποιος να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ για τις παράνομες αυτές πράξεις εξόντωσης άγριων προστατευόμενων ζώων που διαφημίζονται θρασύτατα με ονοματεπώνυμα.

Τέλος, πρέπει οι κυνηγοί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ρυθμιστές της φύσης και ότι υπάρχουν ζώα στην ελληνική φύση για τα οποία δεν έχουν καμία ιδέα και δεν αρκεί μόνο να σπαταλάς πολλές ώρες στο πεδίο σκοτώνοντας, αλλά χρειάζεται να ασχοληθείς πραγματικά και να τα μελετήσεις για να τα μάθεις. Ό,τι δεν αναγνωρίζεται από εσάς κύριοι δεν πάει να πει ότι δεν υπήρχε εκεί πολύ πριν ακόμα εμφανιστεί ο ίδιος ο άνθρωπος.

Το Νερόφιδο (Natrix natrix) έχει μεγάλη χρωματική ποικιλομορφία, είναι εντελώς ακίνδυνο φίδι, πλαταίνει το κεφάλι και το σώμα του όταν απειλείται για εκφοβισμό του θηρευτή ή παριστάνει το νεκρό. Προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρ.67, ΦΕΚ 23/Α/30-1-81 (Πίνακας ΄Β). Η θανάτωσή του είναι πράξη παράνομη. Το συγκεκριμένο άτυχο των φωτογραφιών ήταν και θηλυκό. Κρίμα και αίσχος.

Ο ίδιος αρθρογράφος σε παλιότερο άρθρο ισχυρίζεται πως ο νεκρός σκύλος της παρακάτω φωτογραφίας είναι τσακάλι.

6
ΠΗΓΗ
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Dimitrios Konstantinides

  ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ «ΡΑΜΠΟ» ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΚΥΝΗΓΟΣ»

  • ειμαι της αποψης οτι πρεπει να υπαρξουν κυνηγοι κυνηγων -χωρις να αστειευομαι-.

  • Konstas

   Το «πρόβλημα» είναι ότι ο νόμος «προστατεύει» τέτοιους βλακέντιους (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν βρήκα καταλληλότερη λέξη).

   Αν πραγματικά θεωρούσε ότι το φίδι ήταν δηλητηριώδες (δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε ότι πραγματικά το νόμιζε), τότε βρίσκεται σε νομιζόμενη κατάσταση ανάγκης, που ναι μεν είναι άδικη πράξη, αλλά αποκλείει τον καταλογισμό του δράστη (αυτό είναι που λέμε «απαλλάσσεται λόγω βλακείας»).

   Κατάσταση ανάγκης υπάρχει όταν κάνεις κάποια πράξη προκειμένου να αποτρέψεις άμεσο κίνδυνο που απειλεί το πρόσωπό σου ή την περιουσία σου, όταν η ζημία που απειλείται είναι σημαντικά κατώτερη από την ζημιά που προκαλείς (τα γράφω χοντρικά), οπότε η πράξη σου δεν είναι καν παράνομη. Και η ζωή κάποιου είναι υπέρτερη από το αγαθό της προστασίας γενικά της άγριας πανίδας.

   Αν πραγματικά δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά εσύ νομίζεις ότι υπάρχει, επειδή αγνοείς τα πραγματικά περιστατικά, τότε ναι μεν έχεις κάνει παράνομη πράξη (επειδή δεν υπήρχε κίνδυνος πραγματικά), αλλά δεν σου καταλογίζεται επειδή βρίσκεσαι σε πραγματική πλάνη, δηλαδή απαλάσσεσαι των κατηγοριών.

   Και επειδή με βάση το πνευματικό του επίπεδο και τις γνώσεις του και την όλη κατάσταση (γεωργός που συζητούσε με τον πεθερό του για το κρασί της φετινής περιόδου), μάλλον δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο φίδι ήταν ακίνδυνο, ενώ είναι δύσκολο να του καταλογιστεί έστω και εξ αμελείας, την γλυτώνει.

   Προσπάθησα πραγματικά φιλότιμα να βρω τις διατάξεις που τιμωρούν ποινικά την θανάτωση ζώου προστατευόμενου είδους και τις προϋποθέσεις τιμωρίας (δόλος ή και αμέλεια) -καθώς το ΠΔ 67/1981 αναφέρει μόνο ποια είναι τα ζώα που προστατεύονται, αλλά μετά από μια και πλέον ώρα ψαξίματος δεν κατάφερα να το βρω (αυτό και αν λέει πολλά), οπότε τα παρατάω.

   • Στον παρακάτω σύνδεσμο έχουμε κάτι άλλο. Καμιά φωτογραφία δεν είναι του κυρίου άσχετα αν γράφει «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μπάμπης Γκαβάς».
    Η τρίτη, μάλιστα είναι ενός γνωστού μου, επαγγελματία φωτογράφο άγριας ζωής και έχει την υπογραφή – όνομά του (chris) μέσα στην φωτογραφία.
    http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23386&subid=2&pubid=63893646