Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Βίντεο με Boeing 777 που ψεκάζει σε χαμηλό ύψος.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Βίντεο με Boeing 777 που ψεκάζει σε χαμηλό ύψος.

29 Δεκ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Στο μαγικό κόσμο της θεωρίας των χημικών αεροψεκασμών, οτιδήποτε βαπτίζεται  ατράνταχτη απόδειξη, όπως τα βαρέλια στις πτήσεις δοκιμών, πυροσβεστικά αεροσκάφη, απόρριψη καυσίμου, κτλ. Στα δυο χρόνια που παρακολουθώ αυτές τις ατράνταχτες αποδείξεις, δεν βρήκα ούτε μία που να ισχύει.

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει ένα αεροσκάφος σε χαμηλή πτήση, να αφήνει ένα ίχνος από την άκρη των φτερών που μοιάζει πολύ με ψεκασμό. Το βίντεο αυτό, για τους οπαδούς της θεωρίας των χημικών αεροψεκασμών, είναι μια ατράνταχτη απόδειξη. Είναι όμως έτσι;
Λες να μας ψεκάζουν;

Ωραία, απλές σκέψεις από το βίντεο που θα δειτε παρακάτω,,,

Πρώτον…έχει εξατμίσεις στα φτερά το συγκεκριμένο μοντέλο; ΟΧΙ δεν έχει!

Δεύτερον…είναι υδρατμοί η οτιδήποτε άλλο που δημιουργειτε φυσικα αυτό που φεύγει από τα φτερά; ΟΧΙ γιατί αν ήταν κάτι που ανήκει στην φυσική επιστήμη θα έπρεπε να διαχέεται ατάκτως από το φτερό και όχι σαν να βγαίνει από εξάτμιση!

Τρίτον…στο τέλος το κλείνει;; για τι δεν μπορώ να δω καθαρά..

Με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε ένα  Boeing 777 της Continental Airlines (1) με κατεβασμένο το σύστημα προσγείωσης (2) που αφήνει ένα ίχνος που μοιάζει με ψεκασμό, από την άκρη των πτερυγίων και μακριά από τους κινητήρες.(3).

1
Το Boeing 777, στην άκρη των πτερυγίων, έχει το σύστημα απόρριψης καυσίμων.

Πίσω στις 9 Μαΐου 2010, που ένα Boeing 777 της Continental Airlines κάνει αναγκαστική προσγείωση στο New Jersey. Το αεροσκάφος αντιμετώπισε υδραυλικό πρόβλημα και πριν την αναγκαστική προσγείωση έκανε απόρριψη καυσίμου (fuel dumping) πάνω από το New Jersey. Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Τόκιο και οι δεξαμενές τους ήταν γεμάτες, έτσι για να μπορέσει να κατέβει στο αποδεκτό βάρος προσγείωσης, αναγκαστικά έκανε απόρριψη του καυσίμου, που κανονικά θα είχε καταναλώσει στην πτήση του για το Τόκιο.
http://www.nj.com/news/index.ssf/2010/05/faa_probes_whether_damaged_tir.html
http://www.lehighvalleylive.com/today/index.ssf/2010/05/jet_dumps_fuel_as_it_flies_ove.html

5
Το βίντεο που κυκλοφορεί και στο facebook (σε άθλια ανάλυση) με 17000+ κοινοποιήσεις σαν ατράνταχτη απόδειξη, είναι αλιευμένο από το youtube που υπάρχει σε υψηλή ανάλυση και ακριβή αναφορά για το τι συμβαίνει και ανέβηκε τις 9 Μαΐ 2010.
https://www.youtube.com/watch?v=uoUBWEqPu0Q

Εκτός από το αυθεντικό βίντεο υψηλής ανάλυσης, υπάρχει και το ηχητικό της επικοινωνίας του αεροσκάφους.
https://app.box.com/shared/3ccex1l5ki

Οι φοβερές αποδείξεις του βίντεο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απόρριψη καυσίμου (Fuel dumping) Η απόρριψη καυσίμου, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται από αεροσκάφη σε ορισμένες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για να ελαφρύνει το βάρος του αεροσκάφους ή τη μείωση του κινδύνου της φωτιάς.Τα αεροσκάφη έχουν δύο βασικά είδη των ορίων βάρους: το μέγιστο βάρος απογείωσης(MTOW) και το μέγιστο βάρος προσγείωσης (MLW). Το αεροσκάφος απογειώνετε με χαμηλότερο βάρος από το μέγιστο βάρος απογείωσης, καταναλώνει τα καύσιμά του στη διαδρομή και προσγειώνετε με μικρότερο βάρος από το μέγιστο βάρος προσγείωσης. Αν το αεροσκάφος απογειώνεται με μέγιστο βάρος απογείωσης και στη συνέχεια αντιμετωπίζει μια κατάσταση όπου πρέπει να επιστρέψει στο αεροδρόμιο (λόγω μηχανικών προβλημάτων ή να υπάρχει επιβάτης με ιατρικό πρόβλημα και να χρειάζεται άμεση βοήθεια), δεν θα καταναλώσει τα καύσιμα που πρέπει και το αεροσκάφος μπορεί να υπερβαίνει το μέγιστο βάρος προσγείωσης. Εάν ένα αεροσκάφος προσγειωθεί με μεγαλύτερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος προσγείωσης, θα μπορούσε να πάθει δομικές ζημιές. Μία και μόνο υπέρβαρη προσγείωση θα απαιτούσε λεπτομερή επιθεώρηση του αεροσκάφους για πιθανές ζημιές. Το καύσιμο απορρίπτεται από ένα συγκεκριμένο σημείο σε κάθε πτερύγιο, συνήθως πιο κοντά στα ακροπτερύγια και πιο μακριά από τους κινητήρες.

Αυτές είναι οι φοβερές και τρομερές αποδείξεις, του μαγικού κόσμου της θεωρία των χημικών αεροψεκασμών. Μετά φωνάζουν πως δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.