Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Αεροδρόμιο με κουρτίνες (!) στο Πακιστάν …HOAXES

Καταρρίπτεται – Αεροδρόμιο με κουρτίνες (!) στο Πακιστάν …

2 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

aerodr1

Είδα 3 (!) από τους φίλους μου, σήμερα να κοινοποιούν στο facebook το παρακάτω βίντεο σαν αληθινό. Αεροπλάνα περνούν μέσα από κουρτίνες… κάπου στο Πακιστάν… “Τεχνολογία” σχολίαζαν σοβαρά…

https://www.youtube.com/watch?v=uUdG1DjL43E

Το βίντεο έχει πάνω από 100χιλ κοινοποιήσεις και χιλιάδες like αν και είναι τόσο εξόφθαλμα ψεύτικο…

Αν μη τι άλλο ήταν τόσο δύσκολο να σκεφτούν ότι τα αεροπλάνα κινδυνεύουν ακόμη κι από σμήνη πουλιών, πόσο μάλλον από γιγάντιες κουρτίνες!

Λοιπόν, για να μην το τραβάμε, το συγκεκριμένο δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναπαράσταση σε μικρογραφία (σε αναλογία 1:87) του αεροδρομίου μινιατούρα με το όνομα Knuffingen Airport.

Για του λόγου το αληθές ένα διαφωτιστικό βίντεο

Η συγκεκριμένη μικρογραφία, βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας,  στη Miniatur Wunderland  και αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο αεροδρομίου σ όλο τον κόσμο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά , οι λεπτομέρειες είναι καταπληκτικές. Ακόμη και αεροπλάνα, σαν τα παραπάνω, φαίνεται να πετούν με τη βοήθεια μικροσκοπικών καλωδίων (δείτε τα σταματώντας το πρώτο βίντεο στο 3,55)

aerodr2
Κατασκευάστηκαν 40 αεροσκάφη, 40.000 φώτα, 15.000 φιγούρες, 500 αυτοκίνητα, 10.000 δέντρα, 100 σήματα, 200 διακόπτες, 50 τρένα με 1000 βαγόνια και 300 κτήρια.
.
aerodr3
χρειάστηκε έξι χρόνια για να κατασκευαστεί
aerodr4

Το όλο εγχείρημα κόστισε όχι και λίγα, μόνο πέντε εκατομμύρια δολάρια!

Γιώργος Γ. – Antichainletter