Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Συγκλονιστικές στιγμές στα Τρίκαλα: Βρέθηκε κοχύλι ηλικίας 780 εκατομμυρίων ετώνHOAXES

Καταρρίπτεται-Συγκλονιστικές στιγμές στα Τρίκαλα: Βρέθηκε κοχύλι ηλικίας 780 εκατομμυρίων ετών

5 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

Άλλη μία συγκλονιστική ανακάλυψη γυρνάει στο διαδίκτυο δείτε ΕΔΩ ή ΕΔΩ και ας δούμε τι ισχυρίζεται…..


Αυτό το κοχύλι στις φωτογραφίες, είναι μια ιστορία ολάκερη, και… το trikalazoom το βρήκε σε ύπαιθρο των Τρικάλων,

Χωρίς τίτλο

 Η ηλικία του εκτιμάται στα 780 εκατομμύρια έτη, τότε, που υπήρχε θάλασσα στη Θεσσαλία, και έκτοτε, βρίσκονταν θαμμένο στα χώματα των Τρικάλων

Το είδαμε ΕΔΩ


Πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσω πως είμαι καλοπροαίρετος και δεν αμφισβητώ ότι βρέθηκε ένα κοχύλι….

Ας δούμε όμως τώρα γιατί δεν μπορεί να έχει εκτιμηθεί στα 780 εκατομμύρια έτη.

Το κοχύλι είναι προστατευτικό κέλυφος διάφορων ασπόνδυλων οργανισμών και μαλακίων τα οποία άρχισαν να εμφανίζονται περίπου πριν 500-550 εκατ.χρόνια (χοντρικά) στην Κάμβρια περιοδο,όπως διαβάζουμε και στο eco news….

Παλαιότερα, η Κάμβρια περίοδος, πριν από 540 ως 485 εκατομμύρια χρόνια, δεν υπήρχε χερσαία ζωή, αλλά σημειώθηκε μια  εκρηκτική αύξηση των ζωντανών οργανισμών, φυτών και ασπόνδυλων στους ωκεανούς. Τότε εμφανίστηκαν τα μαλάκια και τα αρθρωτά oστρακοφόρα ασπόνδυλα, όπως οι τριλοβίτες.

http://www.econews.gr/2014/10/15/anthropokaino-118153/

Η χρονολόγηση θαλασσίων οστρέων (κοχυλιών) με την μέθοδο του άνθρακα-14 παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον καθώς  σε συνδυασμό με χερσαία δείγματα δίνει στοιχεία για την ανάμιξη της  θάλασσας και κατά συνέπεια το κλίμα της εποχής.Σε καμία περίπτωση όμως δεν συνίσταται η χρονολόγηση οστρέων όταν απαιτείται ακρίβεια στην χρονολόγηση και όταν υπάρχουν χερσαία δείγματα.Η μέθοδος όμως έχει όριο τα 50.000 χρόνια.

Έτσι τουλάχιστον μας πληροφορεί ο Δημόκριτος και εγώ θα ταχθώ στο πλευρό του.

http://www.ims.demokritos.gr/archae/Publications_pdf/Radiocarbon%20Dating_Maniatis_Proistorimata.pdf

Πως βγήκε λοιπόν ότι πρόκειται για κοχύλι ηλικίας 780 εκατ.ετών;

Να το συνεχίσω λίγο το θέμα και ας δούμε την γεωμορφολογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου.

Κατά τη γεωλογική περίοδο του Μειόκαινου, και συγκεκριμένα 30 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα, ανυψώθηκε,από τα βάθη αυτής που σήμερα ονομάζουμε Μεσόγειο θάλασσα, η Αιγαιίς. Ήταν μια ενιαία στεριά, η οποία περιλάμβανε τη σημερινή νότια Βαλκανική χερσόνησο, το Αιγαίο και τη Μικρά Ασία και εκτεινόταν από την Αδριατική θάλασσα μέχρι και την Κρήτη.Κατά τα τέλη του Μειόκαινου, περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα, σημειώθηκαν καταβυθίσεις και ανυψώσεις με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν στην τεράστια αυτή ξηρά υδάτινοι όγκοι, σχηματίζοντας τμήμα του Αιγαίου και μεγάλες εσωτερικές λίμνες.

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-B106/382/2534,9803/extras/gbg08_geolog_hellas/index.html

Όπως βλέπουμε λοιπόν ολόκληρη η νότια Βαλκανική χερσόνησος αναδύθηκε πριν 30 εκατ.χρόνια και πριν 5 εκατ.χρόνια σημειώθηκαν καταβυθίσεις και ανυψώσεις με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν στη ξηρά υδάτινοι όγκοι.

Πως λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι το κοχύλι χρονολογείται στα 780 εκατ.έτη;Πριν 780 εκατ.έτη δεν υπήρχε όχι μόνο ίχνος της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της νότιας Βαλκανικής χερσονήσου,επίσης δεν υπήρχαν ούτε κοχύλια.

Και στην τελική τι το σημαντικό μπορεί να δείξει ένα κοχύλι που βρέθηκε τώρα στην περιοχή και δεν το γνωρίζουμε ήδη;Τι το σημαντικό έχει και κάνει το γύρο του διαδικτύου και τον κοινοποιούν και οι φίλοι μου στο  facebook και με σχόλια λες και πρόκειται για τρομακτικό εύρημα που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ιστορία;Ίσως το κοχύλι να κατάγεται από τον Σείριο.

Ζω συγκλονιστικές στιγμές (όπως η επικεφαλίδα του άρθρου λέει),εσείς;

Γιώργος Ζ. 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής