Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Συγκλονιστικό: Νεαρός δίνει 100 δολάρια σε άστεγο και τον παρακολουθεί για να δει πώς θα τα ξοδέψει- Το αποτέλεσμα ξαφνιάζειHOAXES

Καταρρίπτεται-Συγκλονιστικό: Νεαρός δίνει 100 δολάρια σε άστεγο και τον παρακολουθεί για να δει πώς θα τα ξοδέψει- Το αποτέλεσμα ξαφνιάζει

6 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

thomas_

Το άρθρο αυτό εμφανίστηκε περίπου τα Χριστούγεννα και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου,δείτε ΕΔΩ και  ας δούμε την ιστορία…


 

Συγκλονιστικό: Νεαρός δίνει 100 δολάρια σε άστεγο και τον παρακολουθεί για να δει πώς θα τα ξοδέψει- Το αποτέλεσμα ξαφνιάζει [εικόνες και βίντεο]

Ο νεαρός κινηματογραφιστής Τζος Πάλερ Λιν, που είναι διάσημος στο Youtube για τα βίντεό του, έδωσε 100 δολάρια στον άστεγο με το όνομα Τόμας και στη συνέχεια τον ακολούθησε με την κάμερά του από μακριά, με σκοπό να διαπιστώσει πώς θα τα ξοδέψει.

Οταν τον είδε να μπαίνει σε ένα μαγαζί που πουλάει αλκοόλ και τρόφιμα, νόμισε ότι είχε καταφέρει τον σκοπό του: Οτι ο άστεγος θα χρησιμοποιούσε τα λεφτά για να αγοράσει αλκοόλ. Ωστόσο, έκπληκτος διαπίστωσε ότι ο Τόμας αγόρασε τρόφιμα που τα μοίρασε σε άλλους άστεγους.

Ο νεαρός, συγκινημένος από τη χειρονομία του άστεγου, άφησε την κάμερα και του μίλησε. Του εξήγησε γιατί του έδωσε τα λεφτά και άκουσε την ιστορία του. Ο Τόμας εγκατέλειψε τη δουλειά του για να βοηθήσει τους άρρωστους γονείς του. Οταν οι γονείς του απεβίωσαν, ο Τόμας δεν μπορούσε να καλύψει το δάνειο για το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε και βρέθηκε στον δρόμο.

Η ιστορία του συγκίνησε τον Τζος, που του έδωσε άλλα εκατό δολάρια, τον κέρασε φαγητό και του έκλεισε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ωστόσο, ο νεαρός δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έφτιαξε και μια σελίδα στην οποία συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει τον Τόμας να ξαναβρεί σπίτι. Παρά τις ενστάσεις κάποιων που πιστεύουν ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα 37.000 δολάρια.

 


Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ (κακώς) με την συγκεκριμένη ιστορία για να εξακριβώσω αν όντως είναι αληθινή μέχρι που  έπεσα τυχαία σε ένα άρθρο που φιλοξενεί την συνέντευξη του αδερφού του άστεγου στο τηλεοπτικό σταθμό CBS .

Το βίντεο με τον άστεγο είχε δημοσιευτεί στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 και 7.000 άνθρωποι έκαναν δωρεές ύψους 135.000 δολαρίων για το νέο ξεκίνημα του άστεγου Τόμας.Μάλιστα ο δημιουργός του βίντεο έχει δημιουργήσει και καμπάνια για την βοήθεια του άστεγου.

Το όνομα του όμως δεν είναι Τόμας αλλά Κένυ (Keny Nickel ) είναι διανοητικά ασταθής και αλκοολικός και μόνος του έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά δεν είναι άφραγκος και περιμένει και χρήματα ύψους 150.000 δολαρίων από την πώληση ενός κτήματος που τους άφησαν οι γονείς τους,τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν τα έχει ανάγκη ο αδερφός του και πρέπει να πάνε σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη λέει ο αδερφός (Kevin Nickel) του άστεγου στην ρεπόρτερ του CBS Stacey Batler .

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στην διάρκεια του γυρίσματος ονόματι Taugan Kadalim λέει πως αυτοί που γύρισαν το βίντεο δεν τον ακολουθούσαν  αλλά τον οδήγησαν στην κάβα και ήταν μέσα σε αυτοκίνητο μαζί με τον Λιν.

Δείτε το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.mrctv.org/blog/homeless-viral-video-scam-cons-viewers-donating-over-135000

Και την συνέντευξη του αδερφού του άστεγου.

https://www.youtube.com/watch?v=xV6w8nYI0P0

 

Γιώργος Ζ.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής