Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Ο Νηλ Άρμστρονγκ και ο «τυχερός» κ. ΓκόρσκιHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται-Ο Νηλ Άρμστρονγκ και ο «τυχερός» κ. Γκόρσκι

12 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

images

Φίλος αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε μέσω email το παρακάτω άρθρο,αν και παλιό,ας το δούμε….


Ηταν πραγματικά «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και παράλληλα ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Με αυτή του τη φράση ο Νιλ Αρμστρονγκ πατούσε στις 21 Ιουλίου του 1969 στη Σελήνη, αλλάζοντας μια και καλή την ανθρώπινη Ιστορία.

Για τρεις ώρες μαζί με τον Εντουιν «Μπαζ» Ολντριν περπάτησαν στην επιφάνεια του φεγγαριού, αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που χρόνια μετά προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την εγγυρότητα της αποστολής, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα καλά σκηνοθετημένο φιλμάκι της NASA στον πόλεμο για την κατάκτηση του διαστήματος με αντίπαλο την ΕΣΣΔ.

Η αποστολή με το Apollo 11 ήταν και η τελευταία διαστημική βόλτα για τον Αρμστρονγκ, καθώς την επόμενη χρονιά η NASA τού ανέθεσε ερευνητική δουλειά στον τομέα της αεροναυτικής.

Ο Αμερικανός κοσμοναύτης άφησε την τελευηταία πνοή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 82 ετών και -όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του- ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές μετά από επέμβαση μπάι-πας.

Είχε γεννηθεί στις 5 Αυγούστου 1930 στο Ουαπακονέτα του Οχάιο, με καταγωγή από τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία. Ο Αρμστρονγκ έκανε την πρώτη του πτήση μαζί με τον πατέρα του σε ηλικία έξι ετών και από τότε λάτρευε τις πτήσεις.

Αφού σπούδασε αεροναυπηγός, το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA) -τη μετέπειτα NASA- και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου, πραγματοποιώντας 7 πτήσεις με ταχύτητα άνω των 5,74 Mach (6.000 χλμ./ώρα), σε ύψος άνω των 207.500 ποδών (60 χλμ.) με το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Χ-15.

Το 1962 επιλέχθηκε για το σώμα αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής Gemini 8, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα. Η αποστολή παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν ο πύραυλος Egena με συνδεδεμένο πάνω του το Gemini άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα γύρω από τον εγκάρσιο άξονά του, όμως παρά τη ζάλη λόγω της περιστροφής ο Αρμστρονγκ κατάφερε με ψύχραιμους χειρισμούς να αποσυνδέσει το Gemini.

Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής Apollo 11 τον έφερε στη Σελήνη, όπου στις 21 Ιουλίου 1969 πάτησε πρώτος το πόδι του λέγοντας: «That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind» («Ενα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα»).

Ηταν όμως αυτή η μοναδική φράση που είπε ο Αρμστρονγκ όσο βρισκόταν στη Σελήνη. Σύμφωνα με έναν… αστικό μύθο, ο Αμερικανός αστροναύτης, μπαίνονας στη σεληνάκατο, είπε και μια ακόμα… ατάκα: «Και τώρα καλή τύχη, κύριε Γκόρσκι».

Ακούγοντάς τον στη βάση οι επιστήμονες και το τεχνικό προσωπικό της NASA θεώρησαν ότι απευθύνεται σε κάποιον Ρώσο «αντίπαλό» του. Ομως όσο κι αν έψαξαν δεν βρήκαν κάποιον με αυτό το όνομα σε κανένα πρόγραμμα της Σοβιετικής Ενωσης. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο… μύθο, ο Αρμοστρονγκ ρωτήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1995 στο Τάμπα Μπέι της Φλόριντα από έναν δημοσιογράφο, 26 ολόκληρα χρόνια έπειτα από την αποστολή στη Σελήνη.

«Θα απαντήσω γιατί ο κ. Γκόρσκι έχει πλέον πεθάνει και δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε και συνέχισε: «To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπάσκετ με ένα φιλαράκι στην αυλή. Ο φίλος μου χτύπησε με δύναμη την μπάλα και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.

Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Γκόρσκι. Οπως πήγαμε να μαζέψουμε την μπάλα, άκουσα την κυρία Γκόρσκι να φωνάζει στον σύζυγό της: – Στοματικό σεξ; Θα σου κάνω όταν το… κωλόπαιδο από δίπλα πάει στο φεγγάρι!».

Τελικά, το… κωλόπαιδο δίπλα πήγε στο φεγγάρι, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό αν η κυρία Γκόρσκι έκανε πράξη την υπόσχεσή της στον άνδρα της που περίμενε 31 χρόνια!

Οσον αφορά τον Αρμστρονγκ, το 1970 διορίστηκε υπεύθυνος των αεροπορικών δραστηριοτήτων στη NASA, αλλά τον επόμενο χρόνο παραιτήθηκε, για να γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι. Σε αντίθεση με τον Μπαζ Ολντριν, δεν έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, και παρά τις προσφορές που είχε, δεν φαίνεται να αποκόμισε κάποιο σημαντικό οικονομικό κέρδος. Ζούσε στο Ιντιαν Χιλ του Οχάιο και ένας μικρός κρατήρας κοντά στο σημείο όπου πάτησε στη Σελήνη έχει το όνομά του. Την Ελλάδα έχει επισκεφθεί λίγα χρόνια πριν πεθάνει, τον Φεβρουάριο του 2006.

Το είδαμε ΕΔΩ


Ο αρθογράφος ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για αστικό μύθο …….«Σύμφωνα με έναν… αστικό μύθο, ο Αμερικανός αστροναύτης, μπαίνοντας στη σεληνάκατο, είπε και μια ακόμα… ατάκα: «Και τώρα καλή τύχη, κύριε Γκόρσκι»

Τον ίδιο ισχυρισμό τον βρήκα να κυκλοφορεί και το 2010 δίχως όμως να εξηγεί πως πρόκειται περί αστικού μύθου,ας το δούμε….


Όταν πρωτοπάτησε άνθρωπος στο φεγγάρι, ο οποίος όπως όλοι ξέρουμε ήταν ο Νηλ Άρμστρονγκ, εκτός από το γνωστό «ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα», είπε και κάτι άλλο. Αυτό ήταν το «Καλή απόλαυση κύριε Γκόρσκι!». Γιατί είπε κάτι τέτοιο;

Όταν ήταν μικρός, ζούσε σε μια γειτονιά όπου οι γείτονες του είχαν ένα μικρό πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως. Ο σύζυγος πίεζε την γυναίκα του να του κάνει στοματικό έρωτα ενώ αυτή δεν ήθελε. Έτσι κάποια μέρα, για να το αποφύγει, του είπε: «θα σου κάνω όταν πάει το παιδάκι δίπλα, στο φεγγάρι!!!» Προφανώς δεν ήξερε ποια θα ήταν η πορεία και τι θα επακολούθησει για το μικρό γειτονάκι τους…

Το είδαμε ΕΔΩ


Πρόκειται για αστείο που εξελίχθηκε σε αστικό μύθο και ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, έκτοτε κυκλοφόρησε και στο διαδίκτυο μέσω πολλών ιστοσελίδων.Ο Armstrong είχε πει πως πρώτη φορά το άκουσε ως ανέκδοτο το 1995 από τον κωμικό Buddy Hackett στην Καλιφόρνια.

http://www.snopes.com/quotes/mrgorsky.asp

Κάθε αμφιβολία διαλύουν οι διάλογοι από την μετάδοση της αποστολής APOLLO 11, δεν φαίνεται πουθενά ο Armstrong να λέει Good luck mr Gorsky.

http://www.hq.nasa.gov/office/pao/History/alsj/a11/a11.step.html

Γιώργος Ζ.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής