Ποιοι είμαστε
Αρχική Κι όμως υπάρχει αίμα στο βίντεο της εκτέλεσης του Γάλλου αστυνομικού στο Παρίσι.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Κι όμως υπάρχει αίμα στο βίντεο της εκτέλεσης του Γάλλου αστυνομικού στο Παρίσι.

14 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Πριν λίγες μέρες ο φίλος και συνεργάτης Greek Skeptic ασχολήθηκε με τον David Icke που υποστηρίζει ότι στο βίντεο της εκτέλεσης του Γάλλου αστυνομικού στο Παρίσι είναι false flag, δηλαδή στημένο, ψεύτικο γεγονός, γιατί δεν υπάρχει αίμα από τον πυροβολισμό στο κεφάλι. Δείτε ΕΔΩ

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Ζ. που πολύ σωστά εκτός της κατάρριψης της υπόθεσης των καθρεπτών του αυτοκινήτου που διέφυγαν οι δράστες και της υπόθεσης με το αλεξίσφαιρο γιλέκο, διευκρίνισε ότι είμαστε 5 αρθρογράφοι κάποιες στιγμές θα υπάρξουν και θέματα με την οπτική γωνία του καθενός. Δείτε ΕΔΩ

19

Έτσι εγώ με τη σειρά μου και επειδή δεν μου άρεσε καθόλου η υπόθεση ότι δεν υπάρχει αίμα στην εκτέλεση του αστυνομικού, συνεχίζω το άρθρο του Γιώργου και για αρχή έψαξα να βρω το βίντεο στην μεγαλύτερη ανάλυση που υπάρχει. Το κατέβασα για να μπορέσω να μεγεθύνω την εικόνα και να μπορέσω να το δω καρέ – καρέ. Δυστυχώς θα πρέπει να δείξω κάποια στιγμιότυπα, για να μπορέσω να υποστηρίξω ότι υπάρχει αίμα στο βίντεο.
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και εσείς ώστε να το ελέγξετε. Το βίντεο υπάρχει στο liveleak.com και για να το κατεβάσετε χρησιμοποιήστε το 9xbuddy απλά βάζοντας την διεύθυνση του παρακάτω συνδέσμου.
http://www.liveleak.com/view?i=bc6_1420632668

Για να δούμε…
1. αν υπάρχει αίμα…
2. αν το αυτοκίνητο έχει μετακινηθεί.
3. αν υπάρχουν σημάδια στο οδόστρωμα
4. αν θα μπορούσε κάποιος να τραβήξει το βίντεο χωρίς να φοβάται

Ένα καρέ πριν τον πυροβολισμό.

1

Η στιγμή του πυροβολισμού που βλέπουμε εκτός από τη σκόνη που σήκωσε ο εξοστρακισμός της σφαίρας, (αφού πρώτα διαπέρασε το κεφάλι) το σημάδι που άφησε στο πεζοδρόμιο και δεν υπάρχει στο προηγούμενο καρέ, είναι πάνω και δεξιά από το αριστερό χέρι του αστυνομικού. Ισχυρισμοί ότι δεν είναι στην ίδια ευθεία με την κάννη του όπλου είναι αστείοι γιατί ένα βλήμα μπορεί να αλλάξει πορεία αν περάσει μέσα από κάποιο σώμα.

2

2b
Τα επόμενα καρέ του βίντεο που δεν φαίνεται να υπάρχει αίμα.

3

4

5

6
Και μερικά καρέ παρακάτω εμφανίζεται μια μεγάλη κηλίδα, πριν τη σκεπάσει με το αριστερό χέρι του…

7

7b

 

και που συνεχίζει να μεγαλώνει στα τελευταία καρέ του βίντεο.

8

9

10

11

Εσείς τι λέτε; Υπάρχει η όχι, αίμα; Εγώ λέω πως υπάρχει, απλά το βίντεο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και δεν συνεχίζει για να φανεί η ποσότητα του αίματος.

12
Ακόμη διάβασα ένα ισχυρισμό, πως είναι αδύνατον να τραβούσε κάποιος από το μπαλκόνι. Στο βίντεο βλέπουμε καθαρά πως δεν υπάρχουν κάγκελα και φαίνεται μόνο το περβάζι του παραθύρου.
Τώρα ας δούμε το απέναντι κτίριο στον αριθμό 62 της Boulevard Richard Lenoir
13
Όπως μπορούμε να καταλάβουμε το βίντεο τραβήχτηκε από το παράθυρο του 2ου ή 3ου ορόφου. Έτσι δεν υπάρχουν κάγκελα και αυτός που το τράβηξε ήταν πίσω από ένα τοίχο αρκετά ασφαλής για να συνεχίσει τη βιντεολήψη.

Συνεχίζουμε με τις γραμμές (σημάδια) στο δρόμο που οι συνωμοσιολόγοι αλά στυλ David Icke ισχυρίζονται πως είναι σημάδια για να ξέρουν που να σταματήσουν για να τραβήξουν το ψεύτικο και στημένο βίντεο και πως το αυτοκίνητο δεν βρίσκετε στο ίδιο σημείο, στην αρχή και στο τέλος του βίντεο.
Το βίντεο είναι συνεχές και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μοντάζ. Αν τραβήξουμε μια γραμμή από σταθερά σημεία του αυτοκινήτου μπορούμε να καταλάβουμε αν βρίσκετε στο ίδιο σημείο ή αν έχει μετακινηθεί. Στις παρακάτω εικόνες έχω τραβήξει μια ευθεία γραμμή που περνάει από τα προβολάκια του αυτοκινήτου και καταλήγει στις λευκές γραμμές του δρόμου. Όπως μπορούμε να δούμε δεν έχει μετακινηθεί καθόλου.

14b
16

Οι συνωμοσιολόγοι εκτός του ισχυρισμού πως το αυτοκίνητο έχει μετακινηθεί, βρήκαν και μια κάθετη γραμμή στο δρόμο και ακριβός μπροστά στη ρόδα του αυτοκινήτου που δεν υπήρχε στην αρχή του βίντεο. Έτσι το παρουσιάζουν ως απόδειξη πως το βίντεο είναι πλαστό και στημένο.

Πράγματι στην αρχή του βίντεο δεν υπάρχει αυτή η γραμμή στο δρόμο, ενώ υπάρχει και φαίνεται καθαρά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όμως αν παρατηρήσεις καλά θα δεις ότι αυτό το σημάδι (γραμμή) που εμφανίζεται στα τελευταία δευτερόλεπτα μεγαλώνει! Είναι κάποια υγρά που χύνονται από το αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Μπορείς εύκολα να το καταλάβεις αν τραβήξεις και πάλι μια γραμμή από κάποια σταθερά σημεία. Στις παρακάτω εικόνες χρησιμοποίησα την διακοπτόμενη λευκή γραμμή της ασφάλτου την αντέγραψα και την μετακίνησα αριστερά. Οι κόκκινες  γραμμές είναι παράλληλες. Έτσι η εξήγηση γιατί το σημάδι (γραμμή) δεν υπάρχει στην αρχή του βίντεο είναι πολύ απλή. Πριν ελάχιστα λεπτά οι τρομοκράτες είχαν συναντηθεί με ένα περιπολικό και αντάλλαξαν πυρά. Κάποιο βλήμα από τα πυρά των αστυνομικών χτύπησε το αυτοκίνητο των δραστών και αυτό άρχισε να χάνει υγρά.

15

18

Έτσι όλοι οι ισχυρισμοί των συνωμοσιολόγων για το συγκεκριμένο βίντεο είναι εντελώς ανυπόστατοι και καταρρίπτονται, όπως οι ισχυρισμοί για το αλεξίσφαιρο γιλέκο και για τους καθρέπτες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.