Καταρρίπτεται – Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

In Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Θοδωρής Δανιηλίδης4 Comments

Αυτό είναι εντυπωσιακό. Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο; Για να δούμε την είδηση.


Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συχνά ακούμε σε ξένες ειδήσεις για την κατά καιρούς εμφάνιση του τρομερού καλαμαριού γίγας στις αβυσσαλέες θάλασσες του Νότου, όμως τώρα ένα δήγμα του σπάνιου κεφαλόποδου ξεβράστηκε στην παραλία του Κατάκολου εκπλήσσοντας κατοίκους και ψαράδες.

Ένα ασυνήθιστο εύρημα εντόπισαν κάτοικοι του Κατάκολου στην παραλία. Έκπληκτοι, αντίκρισαν ένα καλαμάρι- γίγας, το οποίο είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το εύρημα τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, που έσπευσε να το φωτογραφίσει, καθώς το μήκος του ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ilialive.gr, το συγκεκριμένο δεν ήταν το μοναδικό, καθώς κι άλλοι πολίτες ανέφεραν ότι είδαν αντίστοιχου εντυπωσιακού- για την περιοχή- μεγέθους καλαμάρια, τα οποία είχε ξεβράσει η θάλασσα.

1

2

3

 


Από πότε το θράψαλο έγινε γιγάντιο καλαμάρι;  Το γιγάντιο καλαμάρι (Architeuthis) φτάνει τα 13 μέτρα και μόνο το κολοσσιαίο καλαμάρι (Mesonychoteuthis hamiltoni) το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος 14 μέτρων είναι μεγαλύτερο.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο βλέπουμε θράψαλο, που μπορεί να φτάσει σε μήκος το 1 μέτρο και το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 15 κιλά. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα από τα πτερύγια που είναι τριγωνικά και καλύπτουν το 1/3 του μήκους του σώματος, ενώ στο καλαμάρι τα πτερύγια είναι πιο στρόγγυλα και καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3.

5

7

Τα θράψαλα που βλέπουμε στην είδηση, άντε να είναι μισό μέτρο και 2 κιλά (και πολύ έγραψα).  Αλλά κανείς δεν θα διάβαζε μια ανάρτηση με τίτλο «Θράψαλο 2 κιλών ξεβράστηκε στο Κατάκολο», ενώ με τίτλο «Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο» τα κλικ και οι αναπαραγωγές πήραν φωτιά.

6

Δείτε ΕΔΩ την εξάπλωση της είδησης του «γιγάντιου καλαμαριού» και ΕΔΩ ένα θράψαλο μήκους 1 μέτρου και βάρους 6 κιλών που ξεβράστηκε στην Κάσο

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Φελέκι

  Γιγάντιο καλαμάρι πέντε μπουκιών μόλις ξεβράστηκε στο στόμα μου

 • Γιώργος Μεταξάς

  Μάλλον πρόκειται για ,,,σαχλαμάρι!

 • sanos86

  Δυστυχώς την πάτησα με αυτή την είδηση

 • Savage Opress

  χαρα στο κουραγιο σου ρε φιλε…!!!!