Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)HOAXES

Καταρρίπτεται – Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

17 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Αυτό είναι εντυπωσιακό. Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο; Για να δούμε την είδηση.


Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συχνά ακούμε σε ξένες ειδήσεις για την κατά καιρούς εμφάνιση του τρομερού καλαμαριού γίγας στις αβυσσαλέες θάλασσες του Νότου, όμως τώρα ένα δήγμα του σπάνιου κεφαλόποδου ξεβράστηκε στην παραλία του Κατάκολου εκπλήσσοντας κατοίκους και ψαράδες.

Ένα ασυνήθιστο εύρημα εντόπισαν κάτοικοι του Κατάκολου στην παραλία. Έκπληκτοι, αντίκρισαν ένα καλαμάρι- γίγας, το οποίο είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το εύρημα τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, που έσπευσε να το φωτογραφίσει, καθώς το μήκος του ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ilialive.gr, το συγκεκριμένο δεν ήταν το μοναδικό, καθώς κι άλλοι πολίτες ανέφεραν ότι είδαν αντίστοιχου εντυπωσιακού- για την περιοχή- μεγέθους καλαμάρια, τα οποία είχε ξεβράσει η θάλασσα.

1

2

3

 


Από πότε το θράψαλο έγινε γιγάντιο καλαμάρι;  Το γιγάντιο καλαμάρι (Architeuthis) φτάνει τα 13 μέτρα και μόνο το κολοσσιαίο καλαμάρι (Mesonychoteuthis hamiltoni) το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος 14 μέτρων είναι μεγαλύτερο.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο βλέπουμε θράψαλο, που μπορεί να φτάσει σε μήκος το 1 μέτρο και το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 15 κιλά. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα από τα πτερύγια που είναι τριγωνικά και καλύπτουν το 1/3 του μήκους του σώματος, ενώ στο καλαμάρι τα πτερύγια είναι πιο στρόγγυλα και καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3.

5

7

Τα θράψαλα που βλέπουμε στην είδηση, άντε να είναι μισό μέτρο και 2 κιλά (και πολύ έγραψα).  Αλλά κανείς δεν θα διάβαζε μια ανάρτηση με τίτλο “Θράψαλο 2 κιλών ξεβράστηκε στο Κατάκολο”, ενώ με τίτλο “Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στο Κατάκολο” τα κλικ και οι αναπαραγωγές πήραν φωτιά.

6

Δείτε ΕΔΩ την εξάπλωση της είδησης του “γιγάντιου καλαμαριού” και ΕΔΩ ένα θράψαλο μήκους 1 μέτρου και βάρους 6 κιλών που ξεβράστηκε στην Κάσο

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.