Μαμά, είσαι σίγουρη ότι κάνεις το καλύτερο για μένα;

20

magic1

Το κείμενο  που ακολουθεί το  έγραψα για να αφυπνίσω, αν τα καταφέρω, κάποιους  που θεωρούν τους Γιατρούς και την Ιατρική, ούτε λίγο ούτε πολύ, “εγκληματική οργάνωση”.

Δεν ελπίζω ότι θα καταφέρω πολλά πράγματα, όμως κάποιος/οι πρέπει να αναλάβουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των ανθρώπων που ζουν με αγκυλώσεις σε θέματα υγείας, κυρίως όμως εμφανίζουν μια συμπεριφορά οπαδού, μια συμπεριφορά στρατευμένου, λες και χάνει η ποδοσφαιρική τους ομάδα και τα βάζουν με τους αντιπάλους τους.

Κανένας δεν μπορεί αγαπητοί μου να σας αφαιρέσει το δικαίωμά, να πιστεύετε ότι θέλετε, καθώς και να διαχειρίζεσθε τον εαυτό του όπως  επιθυμείτε, με την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλείτε  τους άλλους και κυρίως… δεν ενοχλείσθε από την παρουσία των άλλων, που εκπροσωπούν στην Ελλάδα το 99.3% του πληθυσμού, ποσοστό που θα έπρεπε να το σέβεστε, αντί να το κατηγορείτε.

Για να γίνω πιο σαφής.

 • Γιατί δείχνεις ότι ενοχλείσαι επειδή ο άλλος εμβολιάζει τα παιδιά του; Μήπως θέλεις να έχεις και άλλους σαν και σένα, για να έχεις ένα άλλοθι αν συμβεί κάτι στο παιδί σου;
 • Μήπως έχεις ενοχές για τις «νεωτερίστικες» αντιλήψεις σου, διότι δεν πιστεύεις αρκετά  σ’αυτές και ψάχνεις  συνεργούς για να κρυφθείς ανάμεσα τους , όταν χρειασθεί;
 • Βλέπεις ότι από την άλλη πλευρά, από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην Ορθόδοξη Ιατρική Επιστήμη, δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια να αλλάξεις άποψη; Θα έλεγα ότι αδιαφορούν για τις απόψεις σου. Γιατί  σε ενοχλεί αυτό;
 • Γιατί έχεις φανατισμό οπαδού θρησκευτικής αίρεσης;
 • Θεωρείς ότι τα θέματα της υγείας μπορούν να τα λύσουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν το αντικείμενο στο οποίο πιστεύεις, αφού σε καμία ιατρική σχολή δεν διδάσκεται μάθημα με τίτλο ομοιοπαθητική ή όποιο άλλο όνομα χρησιμοποιείται για την όποια εναλλακτική φιλοσοφία; Αν μου πεις ότι υπάρχουν ομοιοπαθητικές ακαδημίες, ενώσεις, σύλλογοι, σύνδεσμοι κ.λ.π, τότε δεν πρόκειται για ιατρική, αλλά για κάτι άλλο που δεν μας ενδιαφέρει. Μην παραχαράζεις λοιπόν τον όρο Ιατρική μια και είσαι κάτι άλλο, που δεν συγκρίνεται με την ιατρική.
 • Το γεγονός ότι αυτό του ασκούν συχνά γιατροί, δεν σημαίνει ότι είναι Ιατρική.
 • Το τι είσαστε λοιπόν να το ορίσετε εσείς, μια και είναι δικό σας θέμα και δική σας η υποχρέωση να το προσδιορίσετε.

Ακόμη και η Συντεταγμένη Πολιτεία αδιαφορεί για την όποια φιλοσοφία σας σχετικά με τη ζωή. Θα μπορούσε κάλλιστα  να αντιγράψει τη νομοθεσία άλλων χωρών και να μην  εγγράψει στο σχολείο τα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν, παρά μόνον αυτά τα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν για ιατρικούς λόγους, ενώ κάποιες χώρες ή Πολιτείες των Η.Π.Α, δέχονται και την άρνηση εμβολιασμού για θρησκευτικούς λόγους. Όμως δεν το κάνει αυτό η Πολιτεία και προσωπικά το επικροτώ, διότι είναι παιδιά και δεν έχουν ευθύνη, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά σας αποτελούν κίνδυνο για τα άλλα παιδιά.

 • Κινδυνεύουν τα εμβολιασμένα που δεν απέδωσε 100% ο εμβολιασμός ή εκκρεμεί κάποια δόση εμβολίου που δεν έγινε ακόμη και θα ήταν αυτή που θα αύξανε την ανοσία στο 100%.
 • Κινδυνεύουν από κοκκύτη  τα βρέφη που είναι μικρότερα των 2 μηνών και δεν έχουν αρχίσει τον εμβολιασμό.
 • Κινδυνεύουν τα παιδιά που έχουν κάποια ανοσοανεπάρκεια, και δεν τους επιτρέπεται ο εμβολιασμός ή δεν αποδίδει.
 • Κινδυνεύουν τα παιδιά με κακοήθεια.
 • Κινδυνεύουν οι ενήλικοι που έχουν χάσει τα αντισώματα από τους εμβολιασμούς ή πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα.
 • Κινδυνεύουν οι έγκυες και τα έμβρυά τους.
 • Κινδυνεύουν, Κινδυνεύουν και αυτό σας αφήνει ασυγκίνητους, αδιάφορους, γιατί δεν αφορά τα  δικά σας παιδιά, αφορά τα άλλα!

Το παιδιά σας όμως προστατεύονται από τον εμβολιασμό των άλλων παιδιών. Είναι το φαινόμενο της ανοσίας της «αγέλης», όπως λέγεται, που δημιουργεί ένα προστατευτικό μανδύα γύρω από τα  παιδιά σας.  Έχετε, συνεπώς, διαφορετική άποψη και παριστάνετε- και εγώ δεν ξέρω τι παριστάνετε-, όλα εκ του ασφαλούς γιατί σας προστατεύουν οι άλλοι.

Δεν χορηγείτε φάρμακα στην οξεία στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα ή στην οξεία μέση πυώδη ωτίτιδα και διακινδυνεύετε την υγεία των παιδιών σας, γιατί τα θεωρείτε νοσήματα άνευ σημασίας, αφού δεν γνωρίζετε τις σοβαρές επιπλοκές τους. Μόλις όμως ακούσετε  κάποιο βαρύγδουπο τίτλο νοσήματος, τρέχετε να βρείτε γιατρό για να σας βοηθήσει.

Ακούτε coxsackie π.χ και ανεβάζετε πυρετό από το φόβο σας, ενώ πρόκειται για μια από τις συχνότερες ιογενείς λοιμώξεις.

Πείτε μου όμως, τι θα πείτε…

 • Στο παιδί σας όταν θα γεννήσει ένα παιδί με συγγενή ερυθρά, κώφωση και συγγενή καρδιοπάθεια.
 • Στο παιδί σας που θα γεννήσει ένα υγιές μωρό και θα κινδυνεύσει η ζωή του από κοκκύτη.
 • Στο παιδί σας, που το παιδί του θα εμφανίσει Ιλαρά σε ηλικία 5 μηνών.
 • Στην κόρη σας που στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης θα μολυνθεί από ιό γρίπης και θα κινδυνεύσει η ζωή της και η ζωή του εμβρύου.
 • Στην κόρη σας που σε ηλικία 40 ετών μπορεί να εμφανίσει καρκίνο του τραχήλου από HPV.
 • Στην κόρη σας που θα μολυνθεί από ηπατίτιδα Β, από μία σχέση της που θα είναι φορέας. Εκτός αν της πείτε να ζητάει πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιασθεί ο σύντροφός της

Όλα αυτά τα απεύχομαι από την καρδιά μου.

Τι θα απαντήσετε όμως όταν θα σας πει: Μητέρα, γιατί χωρίς την έγκρισή μου με μεγάλωσες και με έκανες να είμαι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα παιδιά; Γιατί; Και εσύ Πατέρα γιατί δεν με προστάτεψες;

Διαβάστε τώρα με προσοχή και τα παρακάτω.

Τις εικόνες αυτές,  που έχετε στην οθόνη σας, τις έχω στο αρχείο μου από μία παρουσίαση του Διευθυντού του γραφείου Φυματίωσης του Π.Ο.Υ  Arata kochi, στο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά της φυματίωσης στην Ταϋλάνδη το Νοέμβριο του 1998, που διοργανώθηκε από την Intern. Union Against Tuberculosis and Lung Diseases (IUATLD).

Ο Dr Kochi, που ήταν επί 10 χρόνια διευθυντής του γραφείου κατά της φυματίωσης, ήταν ο κύριος ομιλητής με  θέμα   “The World Killer”, μεταφρασμένο, «Ο Παγκόσμιος φονιάς» και αναφερόταν φυσικά στη φυματίωση.

Σε μια ιστορική αναδρομή της διαχρονικής προσπάθειας της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει «το θηρίο», όπως το ονόμασε, ξεκίνησε με τον μάγο της φωτογραφίας

tbmagos

που έχοντας ένα ραβδί με ένα πανί στην κορυφή  με μαγικά βότανα, βγαίνει από μία καλύβα όπου  προσπάθησε να σώσει ένα αγόρι από φυματίωση. Φυσικά οι προσπάθειες, παρά το ότι ήταν φιλότιμες, όπως είπε ο ομιλητής, δεν απέδωσαν και ο μικρός ασθενής έχασε τη ζωή του.

tbmagic

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από φυματίωση, με τα φάρμακα που διαθέτει στο «οπλοστάσιό της» η ανθρωπότητα και με τα νέα φάρμακα που συνεχώς παράγονται, για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών μορφών της νόσου.

Κάνω μια παρένθεση.

tbsalichΣτην φωτογραφία φαίνεται ένας δικός μας ασθενής που το δερματικό εξάνθημα δεν είναι βλάβες ανεμευλογιάς, όπως θα νομίζετε, αλλά φυμάτια στο πλαίσιο κεγχροειδούς φυματίωσης και φυματιώδους μηνιγγίτιδας, μιας κατάστασης μάλλον δυσκολότερης από αυτήν που κλήθηκε να θεραπεύσει ο μάγος.

Το βρέφος θεραπεύθηκε και όχι με νευρολογικά υπολείμματα.

Αυτό, το θαύμα θα έλεγα, συντελέσθηκε  από τα αντιφυματικά φάρμακα και την επιστημονική φροντίδα των γιατρών της ορθόδοξης ιατρικής.

Δυστυχώς, συνεχίζω με τον Kochi, τα φάρμακα αυτά δεν φθάνουν σε κάποιες περιοχές του πλανήτη και εκεί   χάνονται ακόμη ανθρώπινες ζωές. Ας βοηθήσουμε , ο καθένας με όσες δυνάμεις διαθέτει, να φθάσουν και εκεί τα φάρμακα.

Θα θέλατε αγαπητοί γονείς,   να γυρίσουμε στην «Ιατρική» φροντίδα  των παιδιών  εκείνης της εποχής, με την τύχη τους στα χέρια των μάγων;

Κανείς, νομίζω, δεν το θέλει αυτό.

Χρησιμοποιείστε για τα παιδιά σας και για εσάς τους ίδιους, όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει σήμερα η Ιατρική.

Μη την απορρίπτετε γιατί θα την βρείτε μπροστά σας, δεν θα την χρησιμοποιήσετε από εγωϊσμό και θα θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας. Τα γλυφιτζούρια είναι χρήσιμα για αυτούς που είναι υγιείς και όχι για τους ασθενείς.

Παναγιώτης Σπυρίδης – Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Πηγήhttp://www.paidiatriki.g

by antichainletter

 

 • Konstas

  Όταν βλέπω τέτοια post ένα πράγμα μου έρχεται απευθείας στο μυαλό :

  https://uploads.disquscdn.com/images/658f46dc229a3db1a9ebd6056bc74ca42a660e2ebfd72bdb1f6c759f8167e900.png

 • Konstas

  Όταν βλέπω τέτοια post μου έρχεται απευθείας στο μυαλό :
  [url=https://postimg.org/image/wisrfgbkj/][img]https://s21.postimg.org/wisrfgbkj/batman_robin.png[/img][/url]

 • John Smith

  Εξαιρετικό άρθρο. Γι’ αυτό θα σου κάνω δώρο την απάντηση στο τέταρτο ερώτημα -γιατί έχεις φανατισμό οπαδού θρησκευτικής αίρεσης:

  Γιατί γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται. Οι διάφορες «εναλλακτικές» θεραπείες προέρχονται από θρησκευτικές πρακτικές και βασίζονται στην πεποίθηση ότι ο άνθρωπος λειτουργεί όπως οι θρησκείες αυτές ισχυρίζονται. Όταν λοιπόν ο γονέας αποδέχεται τις θεωρίες αυτές ως σωστές -απορρίπτοντας παράλληλα την επίσημη ιατρική-, στην ουσία πρόκειται για θρησκευτικό πιστεύω, είτε αυτός το καταλαβαίνει είτε όχι.

 • muzungu

  Penn and Teller on Vaccinations – Πως καταρρίπτεται η θεωρία περί αυτισμού (και άλλων δεινών) και εμβολιασμών σε 90″:
  https://www.youtube.com/watch?v=RfdZTZQvuCo

 • Βασίλης Βασιλόπουλος

  Απογοητεύτηκα πολύ όταν είδα, στο τέλος του κειμένου, ότι αυτός ο χείμαρρος εκφοβισμού και συναισθηματικού εκβιασμού προέρχεται από τον ιατρικό χώρο. Όσο παράξενος και καχύποπτος κι αν είναι ο ασθενής ή ο γονιός, ο γιατρός πρέπει να παραμένει ένας νηφάλιος και αυστηρά λογικός σύμβουλος για θέματα υγείας. Άλλωστε κανένας παιδίατρος δεν ανησυχεί περισσότερο για την υγεία ενός παιδιού από τους γονείς του. Κι επίσης, η κατανόηση του κόσμου δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός.

  • chriss

   Ως χείμαρρο εκφοβισμού μπορούν να το δουν μόνο όσοι είναι τόσο απερίσκεπτοι που εκθέτουν την υγεία την δικιά τους και τον παιδιών τους λόγω κακής πληροφόρησης και προκαταλήψεων.
   Ως συναισθηματικό εκβιασμό μπορούν να το δουν μόνο όσοι είναι ανώριμοι συναισθηματικά για να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεων και των παραλήψεων τους σε θέματα υγείας, καθώς και το μέγεθος του κινδύνου που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους.

   Καλά για τους «ερασιτέχνες υγείας» (αντί επαγγελματίες βλέπε ομοιοπαθητικούς και λοιπούς μάγους) δεν ισχύουν τα παραπάνω καθώς: https://www.youtube.com/watch?v=OaeaUuftupc&feature=youtu.be&t=21s

   • Βασίλης Βασιλόπουλος

    Ο ρόλος του γιατρού είναι να εξηγεί εξαντλητικά και να απαντά σε κάθε ερώτηση ή αμφιβολία. Ο σκοπός του είναι να πείσει, όχι να εκφοβίσει χρησιμοποιώντας το βάρος της θέσης ευθύνης του. Είναι φανερό ότι το παραπάνω άρθρο δε συνοψίζει κάποια επιχειρηματολογία υπέρ των εμβολίων. Όχι. Λαμβάνοντας ως δεδομένη την υπό αμφισβήτηση θέση, επιτίθεται με τεντωμένο το δάκτυλο εναντίον ενός φαντασιακού αμφισβητία παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι στο πρόσωπό του απεικονίζονται συνήθως καλόπιστοι γονείς με ειλικρινείς και δικαιολογημένες για τους ίδιους αμφιβολίες.

    • chriss

     Το άρθρο δεν έχει σκοπό να αναλύσει τα θετικά των εμβολίων. Ο συγγραφέας ως ιατρός το θεωρεί αυτονόητο. Το άρθρο Σκοπό έχει να μας γνωστοποιήσει τα αρνητικά του αντί εμβολιαστική κινήματος απαντώντας στην ρητορική του και όχι σε έναν φανταστικό ασθενή. Ο εκφοβισμός που επιμένεις να αναφέρεις ισχύει μόνο στους ευκολόπιστους γονείς που προτιμούν να εμπιστευτούν τον μάγο της φυλής από τον παιδίατρο ή τον παθολόγο τους.

    • John Smith

     Αν όμως ο γονέας δεν καταλαβαίνει με άλλο τρόπο, δεν θα πρέπει ο γιατρός να χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο που έχει στη διάθεσή του -ακόμη και τον εκφοβισμό- προκειμένου να προστατέψει το παιδί;

 • Giorgos Zoulis

  Νομίζω οτι εμβόλιο για HPV κάνουν μόνο στις ΗΠΑ και αυτό νομίζω καλύπτει κάποιους από τους πολλούς τύπους του, τους πιο επικύνδινους να δημιουργήσουν καρκίνο. Εκτός και αν πλέον το κάνουν και στην Ελλάδα.

  • chriss
   • Giorgos Zoulis

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο. Οπότε αν κατάλαβα καλά απο το λινκ τα εμβόλια γίνονται στις ηλικίες μεταξύ 12-26 σε γυναίκες.

  • xkls

   Υπάρχει και στην Ελλάδα

  • Marinos Pdk

   Γίνεται και στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

 • yiorgos

  Σιγουρα κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει τις γνωσεις σας, αλλα εξηγηστε μου γιατι αυξηθηκαν τα εγκεφαλικα, οι καρδιοπαθειες, τα αυτοανοσα, οι καρκινοι και ενα σωρο αλλες εκφυλιστικες ασθενειες. Για αυτες, τι κανατε. Ξερετε γιατι οι ανθρωποι επιλεγουν τα εναλλακτικα? Γιατι πολυ απλα δεν τους δινετε λυσεις και πολλα αλλα.

  • jose pap

   Τι σχέση έχει αν αυξήθηκαν οι καρκίνοι καρδιοπάθειες εγκεφαλικά(κακή διατροφή ακτινοβολία του ήλιου μόλυνση περιβάλλοντος κάπνισμα κλπ κλπ κλπ είναι μερικοί απ τους λογους που μου έρχονται στο μυαλό)με την ηλιθιότητα μερικών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους και δεν βλέπω την απάντηση στην παιδαριώδη και αφελή απορία σου γατί δεν κάνει κάτι κάποιος γι αυτό(τα ELLINIKA HOAXES εν προκειμένω) που αποδεικνύει την βλακεία των αρνητών των εμβολίων με μια έρευνα που απλά κανει και κοινοποιεί !

   • snowman_17

    καλά, εσύ αν πάθεις έμφραγμα ή εγκεφαλικό πήγαινε στον ομοιπαθητικό να σε κάνει καλά……όσο για τα καρδιακά που αναφέρεις σε πληροφορώ πως η Ελλάδα είναι πρώτη στο κάπνισμα….για τους καρκίνους που αναφέρεις αν ψάξεις λίγο για φυτοφάρμακα και Τσερνομπιλ ίσως σου λυθουν κάποιες απορίες…όσο για τα αυτοάνοσα, στην Φινλανδία πχ η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει σχεδόν μηδενικά ποσοστά…..προφανώς εκεί τα παιδιά δεν εμβολιάζονται…..!!! άλλωστε η επιστήμη δε ξέρει τι γεννά ένα αυτοάνοσο ενώ εσεις ξέρετε…τα εμβόλια!!!!

  • Giorgos Zoulis

   Εξελίξεις στην Ιατρική και τη διαγνωστική τεχνολογία δίνουν τη δυνατότητα στους γιατρούς να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ασθένειες και αυτό μεταφράζεται ότι είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ασθενειών αυτών; Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιους συλλογισμούς;
   Πάντως το αν δίνουν λύσεις ή όχι να το πείς αγαπητέ μου στα εκατομύρια ανθρώπων που έχουν σωθεί απο την Ιατρική καθώς και τη συνεχή έρευνα για τη βελτίωση των θεραπειών και την ανακάλυψη νέων για ασθένειες που δεν θεραπεύονται.

  • Konstas

   Με την ίδια «ευκολία» με την οποία αποδίδει οποιοσδήποτε «αλμπάνης» την αύξηση των παθήσεων αυτών στα εμβόλια ή τέλος πάντων γενικότερα στην σύγχρονη ιατρική, με την ίδια «ευκολία» θα σου πως εγώ γιατί αυξήθηκαν… και αν μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει ας μου πει.

   1. Τα εγκεφαλικά αυξήθηκαν γιατί από εκεί που άνθρωπος ζούσε σε ταχύτητες 30% τώρα καλείται να ζήσει σε ταχύτητες 100%. Όλοι τρέχουν πανικόβλητοι και αγχώνονται για 1.000.000 λόγους (δικαίως ή αδίκως).

   2. Οι καρδιοπάθειες αυξήθηκαν γιατί κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν με φακή και έτρωγαν λιπαρά μια στο τόσο και τώρα μασαμπουκώνουν ακόμα και σε καθημερινή βάση (να μη μιλήσω για τις γιορτές).

   3. Ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος (από ότι ξέρω τουλάχιστον) που οφείλονται τα αυτοάνοσα, γενικά έχουν σχετιστεί με το στρες/άγχος (βλ. λοιπόν και 1). Υπάρχουν διάφορες θεωρίες, ακόμα πράγματι και για συσχετισμό με φάρμακα. Έχω την τιμή να ομιλώ ως φορέας αυτοάνοσου νοσήματος και ως άνθρωπος που μέχρι να το αποκτήσω δεν έπαιρνα ούτε ασπιρίνη (και όχι δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο μετά τον στρατό, όχι από επιλογή αλλά επειδή δεν το είχα καν σαν σκέψη -ίσως κακώς). Με την ίδια ευκολία λοιπόν που κάποιοι προσάπτουν τα αυτοάνοσα στα φάρμακα, με την ίδια ευκολία και εγώ την απορρίπτω.

   4. Οι καρκίνοι; Αλήθεια … οι καρκίνοι; Ζούμε μέσα στα σκατά, πίνουμε σαν ναύτες και καπνίζουμε σαν τσιμινιέρες και μας φταίνε τα εμβόλια; Να μην αναφέρω καν το επιχείρημα, ότι όταν πέθαινε κάποιος στο χωρίο πριν από μερικά χρόνια έλεγαν απλά «αρρώστησε και πέθανε».

   Με την ίδια λογική που χρησιμοποιείς, τότε να πούμε «Ξέρετε γιατί οι ζουλού επιλέγουν τον μάγο της φυλής; Γιατί πολύ απλά δεν τους δίνετε λύσεις και πολλά άλλα».

   Ε ας χρησιμοποιούν τον μάγο της φυλής τότε, τι να κάνουμε…. Μάγος είναι αυτός, εμείς θα του πάμε κόντρα;

   Και για να γίνω κυνικός, στο κάτω κάτω, αν πραγματικά μας νοιάζει το μέλλον της ανθρωπότητας και δεν το κοιτάμε εγωιστικά το πράγμα (δεν το κατακρίνω, απλώς το διαχωρίζω), ίσως είναι καλύτερα κάποιοι άνθρωποι να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Η φυσική επιλογή θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά, όπως λειτουργεί χιλιάδες χρόνια για τον άνθρωπο και θα κάνει το «ξεσκαρτάρισμα». Απλά το κρίμα είναι ότι μαζί με τα «ξερά» (γονίδια), θα καούν και ορισμένα «χλωρά» (γονίδια).

  • xkls

   Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος ευθύνονται για μια απόλυτη αύξηση των ασθενειών αυτών, ενώ η εξάλειψη άλλων ασθενειών οδήγησε σε σχετική τους αύξηση (αν δεν πεθάνει ο άλλος νωρίτερα από κάποια λοίμωξη ή ασιτία ή δεν σκοτωθεί σε κάποιον πόλεμο κάποια στιγμή θα εμφανίσει κάποια νόσο φθοράς, δεν είναι λογικό;). Επιπλέον σήμερα υπάρχει δυνατότητα καλύτερης ταυτοποίησης των ασθενειών και των αιτιών τους που κάποτε αποδίδονταν σε απροσδιόριστες αιτίες (πέθανε από την στεναχώρια, από τα γεράματα, από τον κακό αέρα…)

   Η ιατρική από την άλλη είναι λογικό να επικεντρώνεται κυρίως εκεί που υπάρχει το πρόβλημα σε κάθε εποχή και σήμερα έχει επικεντρωθεί σε νόσους φθοράς και αντιμετωπίζει σίγουρα όχι όλες αλλά αρκετές από τις καταστάσεις που άλλοτε δεν μπορούσε. Αν όμως ξαναγυρίσουμε πίσω και αρχίζουν πάλι να μας απασχολούν θέματα όπως ασθένειες που έχουν σήμερα εξαληφθεί, τότε πού πάμε;

   Όσο κι αν δε θέλουν να το παραδεχτούν καποιοι, η σύγχρονη ιατρική είναι η μόνη που δίνει πραγματικές λύσεις σε ιατρικά προβλήματα. Όλες οι άλλες είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο. Ο λόγος που πολλοί επιλέγουν τα εναλλακτιά είναι επειδή η ιατρική παραδέχεται τους περιορισμούς της, ενώ η εναλλακτική διατυμπανίζει ότι τα θεραπεύει όλα, κι επίσης ο άνθρωπος πιο εύκολα πιστεύει το μεταφυσικό για θέματα που δεν γνωρίζει ή δεν κατανοεί…