Ποιοι είμαστε
Αρχική Είμαστε όλοι παιδιά των άστρωνΔΙΑΦΟΡΑ

Είμαστε όλοι παιδιά των άστρων

19 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Θα αφήσω για λίγο το βούρκο της θρησκείας και των φόνων στο όνομά της και θα ανέβω ψηλότερα, όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πρόσφατα δημοσιογράφος του περιοδικού Time ρώτησε τον Neil deGrasse Tyson ποιο κατά τη γνώμη του είναι το πιο εκπληκτικό γεγονός σχετικά με το σύμπαν που μπορεί να μοιραστεί μαζί μας.

Η απάντησή του ήταν, όπως πάντα, αποκαλυπτική του μυαλού του και του ξεκάθαρου τρόπου σκέψης του που καθημερινά εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να ασχοληθούν με την επιστήμη και να αναρωτηθούν για τον κόσμο γύρω τους.

«Το πιο εκπληκτικό γεγονός … είναι η γνώση ότι τα άτομα που απαρτίζουν τη ζωή στη Γη, τα άτομα που απαρτίζουν το ανθρώπινο σώμα είναι ανιχνεύσιμα μέσα στους ήλιους που “μαγειρεύουν” ελαφρά σε βαριά στοιχεία στον πυρήνα τους …”


Με άλλα λόγια, είμαστε όλοι παιδιά των άστρων μιας και τα άτομα που απαρτίζουν το σώμα μας δημιουργήθηκαν πριν δισεκατομμύρια χρόνια μέσα στους γιγαντιαίους κλιβάνους που σήμερα αποκαλούμε αστέρια.

Όταν αυτά τα αστέρια πέθαναν, εκτόξευσαν με δύναμη τα άτομα αυτά, τα οποία μετά από αμέτρητο χρόνο, μαζεύτηκαν και δημιούργησαν, πρώτα ένα νεφέλωμα, μετά ένα ηλιακό σύστημα και σταδιακά, όλα όσα βλέπουμε γύρω μας. Από τον πλανήτη τον ίδιο, μέχρι κάθε αντικείμενο και ζωντανό πλάσμα.

Και με αυτό το τρόπο έχουμε αυτό που όλοι ζητάμε στη ζωή, μια σύνδεση με κάτι μεγαλύτερο. Έχουμε μια μοναδική σύνδεση με το σύμπαν διότι, όχι μόνο είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αλλά το σύμπαν βρίσκεται μέσα μας.

Μερικοί σκέφτονται αυτά και νιώθουν μικροί και ασήμαντοι. Εγώ συμφωνώ με τον Tyson. Όταν σκέφτομαι πως αποτελούμαι από κομμάτια ενός ήλιου, νιώθω τεράστιος και καθόλου μόνος.

Δείτε εδώ το βίντεο αυτής της απάντησης

Greek Skeptic

galaxy_universe-normal

Αρθρογράφος - Ερευνητής