Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες.

20

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες; Δε το νομίζω.

Πριν διαβάσουμε γιατί καταρρίπτεται, θα διαβάσουμε πρώτα τι ισχυρίζεται η «είδηση»


Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – Τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ένας Ελληνας και δύο Γερμανίδες.

Τα τρία μέλη του κυκλώματος επιχείρησαν να μεταφέρουν από την Αθήνα στο Μόναχο και το Αμβούργο 15 σκυλιά τα οποία βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε ως πειραματόζωα είτε ως εμπόρευμα στη βιομηχανία του σεξ, καθώς οίκοι ανοχής στη Γερμανία τα νοικιάζουν για κτηνοβασίες.

Η ελληνική αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των τριών μελών της σπείρας αξιοποιώντας την πληροφορία που ήθελε την «εξαγωγή» δεκάδων σκυλιών μέσω του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών ή μέσω πλοίου της γραμμής που θα αναχωρούσε από το λιμάνι της Πάτρας.

Πρώτος εντοπίστηκε ο Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο. Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία. Όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα, δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί πλήρωναν τους Έλληνες «εμπόρους» 400 ευρώ το κεφάλι για κάθε ζώο, ενώ τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε η αστυνομία συγκλίνουν στο γεγονός πως φιλοζωικές οργανώσεις γνώριζαν για αυτή την παράνομη δραστηριότητα, για την οποία είχαν προβεί και σε καταγγελίες κατά τους τελευταίους μήνες.

1
ΠΗΓΗ

Δείτε και την εξάπλωση της «είδησης» ΕΔΩ

Για αρχή να πούμε πως η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία από 01 Φεβ. 2013 Όπως βλέπουμε στο δημοσίευμα των New York Times, από την πρώτη Φεβρουαρίου του 2013, η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία, κάτι που επιβεβαιώνεται και στη Wikipedia στο λήμα «Zoophila and the Law»

4
ΠΗΓΗ nytimes.com
3
ΠΗΓΗ en.wikipedia.org

Άρα, από 01 Φεβ. 2013 δεν μπορεί να υπάρχουν οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία. Διαβάστε  και το άρθρο από  το hoaxunveiled σχετικά με την περσινή, ψεύτικη είδηση, Αυξάνονται οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ για να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως ναι έγινε σύλληψη και σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά γιατί δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που χρειάζεται για να μεταφερθούν τα σκυλιά και τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι τα μετέφεραν για πειραματόζωα και κτηνοβασίες, όχι μόνο είναι παραφουσκωμένα, αλλά είναι στην κυριολεξία, μπούρδες και να μην τα πάρουμε στα σοβαρά.

Έτσι η είδηση, πως τα μετέφεραν στη Γερμανία για πειραματόζωα και κτηνοβασίες, καταρρίπτεται.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Aglaia

  Η εθνική νομοθεσία (δηλαδή η Υ.Α. 280239/03, άρ. 3) δεν απαγορεύει την υιοθεσία σε άλλο κράτος.. Αλλά ορίζει συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία καταθέτει ο αλλοδαπός μελλοντικός ιδιοκτήτης στην Δημόσια Αρχή, δηλαδή στην Νομοκτηνιατρική Υπηρεσία, με τα πλήρη στοιχεία του τα οποία πρέπει να βεβαιώνονται επισήμως από αναγνωρισμένη Αρχή του Κράτους του ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και είναι εις θέσιν να υιοθετήσει κάποιο ζώο. Φυσικά όχι ομαδικά.

  Ο 998 /03 Ευρωπαϊκός Κανονισμός, αυστηρότερος της εθνικής νομοθεσίας, στο άρ. 3 αναφέρει ότι και η μεταβίβαση από τον έναν ιδιοκτήτη σε άλλον θεωρείται εμπορική αποστολή ίσως διότι η Κομισιόν θεωρεί ότι ένα έμψυχο ον δεν πηγαίνει από χέρι σε χέρι σαν αντικείμενο.» Aυτά τα κάνετε;;;Που είναι οι αλλοδαποί γονείς που έρχονται να τα παραλάβουν, αφού τα πάτε εσείς ;;;;;;;;;;;;;;;Το ότι δεν τηρείτε τους νόμους σας κάνει αυτόματα ΕΝΟΧΟΥΣ.Επιτέλους παραδεχτείτε ότι όσο φιλόζωος και να είναι κάποιος δεν μπορεί να τρέχει όλη μέρα να «σώζει» ζώα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να εργαστεί !Τι δουλειά κάνετε όλοι εσείς που ολημερίς και ολονυχτίς ψάχνετε σαν τρελοί μπας και βρείτε κανένα κακόμοιρο να το «σώσετε»;;;;;;;;;;;;

 • Γιάννης ο Λαθροπροσφίγξ

  Η είδηση καταρρίπτεται γιατί :

  α) Η κτηνοβασία έχει απαγορευτεί στη Γερμανία από το 2013, άρα δεν υπάρχει περίπτωση ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ οι ΦΙΛΟΝΟΜΟΙ Γερμανοί να διατηρούν ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ οίκους ανοχής ζώων.

  β) Τα σκυλιά που βρέθηκαν (χωρίς κατάλληλα πιστοποιητικά) στο Ελ. Βενιζέλος πήγαιναν στη Γερμανία μέσω προγράμματος ανταλλαγής σκύλων Erasmus, για να πάρουν τον αέρα τους.

  Καταρρίπτεται η κατάρριψις…

  • sisifos

   Η κατάρριψη αφορά την είδηση ότι εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετά την διάψευση της αστυνομίας του αερολιμένα δεν ισχύει, τώρα τα υπόλοιπα είναι θέμα της φαντασίας του καθενός.

   Είναι σαν να κόπηκε κλίση για παράνομο παρκάρισμα απέναντι από τράπεζα και να λες ότι να ληστέψει την τράπεζα ήθελε ο οδηγός γι’ αυτό πάρκαρε εκεί…

  • Delta P

   Επειδή η παραπληροφόρηση οργιάζει, δεν εμπιστεύομαι κανένα. Έψαξα μόνος μου (μπορείτε να το κάνετε και σεις) και πήρα τις απαντήσεις μου. Η κτηνοβασία στη Γερμανία ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με την προϋπόθεση να μην εξαναγκάζεται το ζώο να συμμετάσχει. Επίσης είναι νόμιμη η κατοχή πορνογραφικού υλικού με κτηνοβασία, εφόσον δεν προορίζεται για εμπόριο (μόνο οι Γερμανοί έχουν τέτοιους νόμους). Παραπέμπω στον αντίστοιχο σύνδεσμο (https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_bestiality_by_country_or_territory#Central_Europe) στον οποίο οδηγήθηκα από το παραπάνω άρθρο το οποίο λέει ανακρίβειες όπως και ο λαθροπρόσφυγας. Αν διαβάσετε τον σύνδεσμο θα δείτε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταργήθηκε η κτηνοβασία. Επιτέλους δηλαδή τελειώνετε με τις παπαριές!

   • Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και για την ενημέρωση.
    Το άρθρο μας γράφτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2015. Ο νόμος που υπάρχει στο wiki ψηφίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου, 2015.

    • Delta P

     Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα ήθελα να απολογηθώ για την τελευταία φράση του σχολίου μου, που είναι απαράδεκτη. Ζητώ συγνώμη.
     Αν διαβάσετε το σύνδεσμο θα διαπιστώσετε ότι η κτηνοβασία ποτέ δεν καταργήθηκε στη Γερμανία. Η νομοθεσία των Γερμανών από το 2013 είναι ακριβώς η ίδια με τη νεότερη του 2015. Απλώς η διατύπωση αλλάζει. Την πρώτη φορά ΄(2013) λέει ότι απαγορεύεται η κτηνοβασία αν το ζώο υποχρεωθεί να συμμετέχει και το 2015 λέει ότι επιτρέπεται αν το ζώο δεν υποχρεωθεί να συμμετέχει.

 • Κωστας Λ

  παιδια ειμαι πατρινος, προχτες στο πατρινο ραδιοφωνο Ραδιο Γαμα ακουσα την ειδηση αυτη ως γεγονος, αλλα οτι τους πιασανε στην Πατρα στο λιμανι! θυμαμαι και το ονομα της δημοσιογραφου που το ειπε (στη διαθεση σας αλλα οχι online), μηπως τελικα κατι απο αυτη την ιστορια ειναι αληθεια? Να το ψαξετε στην Πατρα μηπως???

 • George Papadakis

  Δηλ οι Γερμανοί θέλουνε γάτες και σκύλους για πειραματόζωα και επειδή είναι τόοοοσο δύσκολο να τα παράξουν οι ίδιοι έρχονται και κλέβουν τα αδέσποτα τα δικά μας; Η γάτα κάνει 12 μικρά τον χρόνο και σε 9 μήνες τα μικρά είναι έτοιμα να γεννήσουν κι αυτά! Τι να τα κάνεις τα αδέσποτα;

 • Kollektoras Oneirologiwn

  Έχει γίνει σαν βιομηχανική αλυσίδα παραγωγής αυτό το πράγμα! Μαζεύουν
  διάφορα «σωματεία» ανά την Ελλάδα , σκυλιά και γατιά και τα εξάγουν σε
  Γερμανία αλλά και σε Αγγλία. Μαζικά , εδώ και χρόνια. Πάνε σε
  κτηνιάτρους, τους βγάζουν διαβατήριο, πληρώνονται και τσακ-μπαμ , έξω τα
  ζώα.
  Τόσες εξαγωγές, θα έπρεπε κάθε Γερμανός να έχει 5-6 σκύλους και 10 γατιά !!!
  Από ‘κει και πέρα, οι υπεύθυνοι του αερολιμένα, πού ξέρουν πού θα πήγαιναν τα σκυλιά και διαψεύδουν την ειδήση οτι «πάνε για πειράματα» ;
  Το μόνο που διαψεύδεται είναι η αληθινή αιτία της σύλληψης. Η αστυνομία πιστεύω πως δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των εξαγωγών των ζώων.

  • sisifos

   Γιατί να κάνουν λαθραία εισαγωγή σκυλιών στη Γερμανία; Δεν έχουν δικά τους;

 • ToSaP

  Μετά τους οικολόγους που αμολούν φίδια, ήρθαν οι ανώμαλοι που μαζεύουν αδέσποτα για να ικανοποιήσουν τους Γερμανούς… Σοκαριστική είδηση που αποδεικνύει για αλλη μια φορά την ηθική ανωτερώτητα μας… Ειδηση που κάνει σίγουρα περισσότερα κλικ και πωλήσεις απο τη διακίνηση γυναικών, και παιδιών.

 • Octarin

  Αυτό που γνωρίζουνε οι ζωόφιλοι είναι πως εδώ και χρόνια υπάρχουν συγκεκριμένες «κυρίες» που ζητάνε αδέσποτα, κυρίως γατιά, για να τα μεταφέρουν το Βέλγιο συγκεκριμένα, για πλαστές υιοθεσίες, που καταλήγουν ως πειραματόζωα. Αυτό είναι γνωστό μεταξύ μας, και μεταξύ των κτηνιάτρων, οι οποίοι αποφεύγουν συγκεκριμένες καταστάσεις και άτομα. Αυτό με τις κτηνοβασίες πρώτη φορά χτες το άκουσα, και ενώ το πίστεψα εν μέρει (έχουν υπάρξει περιστατικά) κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι, όσον αφορά εμένα. Έχουν γίνει και χειρότερα.

  • kostas7kavvadias

   Συγγενείς μου που είχε πάει σε Αυστρία και Γερμανία για δουλειά, έχει πει πως υπάρχουν οίκοι ανωχής με ζώα. Είχε πάει βέβαια πριν 7-8 χρόνια…

 • Konstas

  Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, ακόμα και αν ο λόγος σύλληψης ήταν αυτός (κτηνοβασίες, πειραματόζωα) και πάλι ήταν λογικό η διεύθυνση του αερολιμένα να μην το πει, αφού θα μπορούσε να βρεθεί μπλεγμένη με θέματα προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και δυσφήμησης ή συκοφαντικής δυσφήμησης σε περίπτωση όπου τελικά αθωώνονταν από το δικαστήριο, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.
  Αυτό βέβαια, ότι δηλαδή ήταν λογικό να μην το πει ακόμα και αν ίσχυε, δεν σημαίνει το αντίθετο (ότι δηλαδή τελικά ίσχυε). Από εκεί και έπειτα μπαίνει η λογική του καθενός για το αν ισχύει ή όχι.

  • Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσω το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Αυτό που αναφέρετε σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα δεν ισχύει, διότι δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα. Έτσι δεν γνωρίζει κανείς ποιος ή ποιοι προσπάθησαν να μεταφέρουν σκύλους στο εξωτερικό, άρα δεν τίθεται κανένα θέμα προσωπικών δεδομένων. Στην ουσία αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν ανακοινώνουν ονόματα, αλλά μόνο την είδηση, ότι εξαρθρώθηκε ένα κύκλωμα που κατηγορείτε για τον Ά ή ΄Β λόγο. Η απάντηση από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών, ήταν ξεκάθαρη και δεν έχει καμιά σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, γιατί όπως ανάφερα παραπάνω, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, αφού δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία του εμπλεκομένου/ων.

   • Konstas

    Α, συγγνώμη τότε δικό μου το λάθος. Νόμιζα ότι είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα. Εννοείται ότι αφού δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα ονόματα, ούτε μπορούσαν να προσδιοριστούν τα πρόσωπα των κατηγορουμένων, δεν υπήρχε κανένα νομικό πρόβλημα.

   • Anastasia Aravantinou

    Τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα. Βρισκουμε οικογενειες για τα ζωα που σωζουμε απο το δρομο στο εξωτερικο. Εκει οι υιοθεσιες ειναι πολυ καλες διοτι αντιμετωπιζουν τα ζωα ως μελη της οικογενειας. Δυστυχως χρονια τωρα υπαρχουν 2-3 γραφικοι τυποι που μας κατηγορουν ως εξαγωγεις και λαθρεμπορους κλπ κλπ. Αυτοι οι γραφικοι τυποι κανουν συνεχως καταγγελιες και μηνυσεις στα υπουργεια με αποτελεσμα να μας κανουν επιθεσεις στα αεροδρομια και να μας ταλαιπωρουν. Στο τελος παντα αθωωνομαστε αλλα δεν βγαινει προς τα εξω φυσικα. Βγαινει μονο η φασαρια, οι συλληψεις και η φαντασια του καθενος. Δεν εχω σχεση με το προσφατο περιστατικο στο Ελ. Βενιζελος αλλα εχω υπαρξει θυμα αυτων των τυπων στο παρελθον και το γνωριζω πολυ καλα. Το οτι οι συνοδοι και τα ζωα ταξιδευουν κανονικα την επομενη της φασαριας ή την μεθεπομενη δεν το δημοσιευει κανεις.

    • Aglaia

     «Η εθνική νομοθεσία (δηλαδή η Υ.Α. 280239/03, άρ. 3) δεν απαγορεύει την υιοθεσία σε άλλο κράτος.. Αλλά ορίζει συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία καταθέτει ο αλλοδαπός μελλοντικός ιδιοκτήτης στην Δημόσια Αρχή, δηλαδή στην Νομοκτηνιατρική Υπηρεσία, με τα πλήρη στοιχεία του τα οποία πρέπει να βεβαιώνονται επισήμως από αναγνωρισμένη Αρχή του Κράτους του ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και είναι εις θέσιν να υιοθετήσει κάποιο ζώο. Φυσικά όχι ομαδικά.

     Ο 998 /03 Ευρωπαϊκός Κανονισμός, αυστηρότερος της εθνικής νομοθεσίας, στο άρ. 3 αναφέρει ότι και η μεταβίβαση από τον έναν ιδιοκτήτη σε άλλον θεωρείται εμπορική αποστολή ίσως διότι η Κομισιόν θεωρεί ότι ένα έμψυχο ον δεν πηγαίνει από χέρι σε χέρι σαν αντικείμενο.» Aυτά τα κάνετε;;;Που είναι οι αλλοδαποί γονείς που έρχονται να τα παραλάβουν, αφού τα πάτε εσείς ;;;;;;;;;;;;;;;Το ότι δεν τηρείτε τους νόμους σας κάνει αυτόματα ΕΝΟΧΟΥΣ.Επιτέλους παραδεχτείτε ότι όσο φιλόζωος και να είναι κάποιος δεν μπορεί να τρέχει όλη μέρα να «σώζει» ζώα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να εργαστεί !Τι δουλειά κάνετε όλοι εσείς που ολημερίς και ολονυχτίς ψάχνετε σαν τρελοί μπας και βρείτε κανένα κακόμοιρο να το «σώσετε»;;;;;;;;;;;;

  • Vagelis Vga

   Φίλε καλά τα λες και πράγματι μπορεί τα δύστυχα ζώα να είχαν αυτόν τον προορισμό. Το ότι ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν παραδέχθηκε το γεγονός σε κάπιον bloger ή το ότι από το 2013 (δηλαδή πολύ πρόσφατα) απαγορεύτηκαν (καιρός ήταν για την πολιτισμένη Γερμανία) τα πορνεία ζώων δεν καταρρίπτει τίποτα. Η είδηση μπορεί να είναι και αληθινή!

 • Alexander Nikolaidis

  Η αλήθεια είναι αυτό με τους οίκους ανοχής για κτηνοβάτες Γερμανούς το είχα χάψει.