Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες.HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες.

26 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων, που τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες; Δε το νομίζω.

Πριν διαβάσουμε γιατί καταρρίπτεται, θα διαβάσουμε πρώτα τι ισχυρίζεται η “είδηση”


Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – Τα μετέφεραν στη Γερμανία για κτηνοβασίες

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ένας Ελληνας και δύο Γερμανίδες.

Τα τρία μέλη του κυκλώματος επιχείρησαν να μεταφέρουν από την Αθήνα στο Μόναχο και το Αμβούργο 15 σκυλιά τα οποία βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε ως πειραματόζωα είτε ως εμπόρευμα στη βιομηχανία του σεξ, καθώς οίκοι ανοχής στη Γερμανία τα νοικιάζουν για κτηνοβασίες.

Η ελληνική αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των τριών μελών της σπείρας αξιοποιώντας την πληροφορία που ήθελε την «εξαγωγή» δεκάδων σκυλιών μέσω του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών ή μέσω πλοίου της γραμμής που θα αναχωρούσε από το λιμάνι της Πάτρας.

Πρώτος εντοπίστηκε ο Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο. Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία. Όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί έπεσε σε αντιφάσεις, καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα, δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί πλήρωναν τους Έλληνες «εμπόρους» 400 ευρώ το κεφάλι για κάθε ζώο, ενώ τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε η αστυνομία συγκλίνουν στο γεγονός πως φιλοζωικές οργανώσεις γνώριζαν για αυτή την παράνομη δραστηριότητα, για την οποία είχαν προβεί και σε καταγγελίες κατά τους τελευταίους μήνες.


Δείτε και την εξάπλωση της “είδησης” ΕΔΩ

Για αρχή να πούμε πως η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία από 01 Φεβ. 2013 Όπως βλέπουμε στο δημοσίευμα των New York Times, από την πρώτη Φεβρουαρίου του 2013, η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία, κάτι που επιβεβαιώνεται και στη Wikipedia στο λήμα “Zoophila and the Law

Άρα, από 01 Φεβ. 2013 δεν μπορεί να υπάρχουν οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία. Διαβάστε  και το άρθρο από  το hoaxunveiled σχετικά με την περσινή, ψεύτικη είδηση, Αυξάνονται οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ για να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως ναι έγινε σύλληψη και σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά γιατί δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που χρειάζεται για να μεταφερθούν τα σκυλιά και τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι τα μετέφεραν για πειραματόζωα και κτηνοβασίες, όχι μόνο είναι παραφουσκωμένα, αλλά είναι στην κυριολεξία, μπούρδες και να μην τα πάρουμε στα σοβαρά.

Έτσι η είδηση, πως τα μετέφεραν στη Γερμανία για πειραματόζωα και κτηνοβασίες, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.