Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Προφητεία Αγίου Παϊσίου για τον Τσίπρα.HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Προφητεία Αγίου Παϊσίου για τον Τσίπρα.

29 Ιαν
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Πανικός στο διαδίκτυο με δημοσιεύματα που μιλάνε για προφητεία του Αγίου Παϊσίου για την εκλογή του Τσίπρα, αλλά πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία; 18403

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως  το blogg δεν ασχολείται με πολιτικά ή κομματικά θέματα και αυτό είναι απαράβατος κανόνας. Έτσι, το συγκεκριμένο θέμα με την “προφητεία” του Αγίου Παϊσίου για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, θα το αναλύσουμε μόνο από την πλευρά της διάδοσης ανυπόστατων δημοσιευμάτων, θα δούμε πως ξεκίνησε και τι πραγματικά υπάρχει καταγεγραμμένο. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και να μην ξεφύγει η συζήτηση στα σχόλια.

Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουν το θέμα της “προφητείας” για τον Τσίπρα, αλλά ας δούμε δύο τυχαία δημοσιεύματα, σαν παράδειγμα.


1.

Άγιος Παΐσιος: Tι είχε πει για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Τσίπρα και βγήκε αληθινό

Tι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και βγήκε αληθινό;

Η προφητεία του Άγιου Παΐσιου λέει, “οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας.”

Η κοφτερή ανατολή στα αγγλικά λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι “Τσίπρας”

 

 


2.

ΣΑΡΠΙΣΤ προφητευμένο!

Το συναίσθημα που ένιωσα ήταν πολύ περίεργο. Από την μία τσαντίστηκα – στενοχωρήθηκα που δεν το είχα διαβάσει ή δεν το θυμόμουν και από την άλλη ένιωσα μια ικανοποίηση γιατί ως γνωστόν εμάς τους “Συνωμοσιολόγους” μας έχουν για τρελούς, οπότε χαιρόμαστε όταν κάτι από αυτά που λέμε επιβεβαιώνεται, παρότι και πάλι τρελούς μας θεωρείτε.

Έψαξα λοιπόν μήπως η προφητεία που κυκλοφόρησε του Αγιου Παίσιου ήταν ψεύτικη.

Και όμως δεν είναι.

Η προφητεία λέει, “οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας.”

Η κοφτερή ανατολή στα αγγλικά λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι “Τσίπρας”

Πέραν της προφητείας όμως επιβεβαιώνει και τις δικές μας θεωρίες που λένε ότι η εκλογή Τσίπρα δεν είναι τυχαία και κρύβει σκοπιμότητες της ΝΤΠ.

Μάλιστα προσωπική εκτίμηση είναι ότι το deal που έκανε ο Αλέξης το καλοκαίρι απέναντι του Αντώνη, ήταν τόσο καλό που ο 2ος του κρατάει πολλάααα μούτρα.!!!

18404


Όπως έγραψα παραπάνω πολλοί χρήστες κατάλαβαν ότι τα δημοσιεύματα, είναι αναληθή και ποτέ ο Άγιος Παΐσιος δεν ξεστόμισε αυτή την “προφητεία” και πουθενά δεν είναι καταγεγραμμένη.

Αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα βρεις ότι η “προφητεία” είναι ένα αστείο – σάτιρα του Τζίμη Πανούση σε συνέντευξη. monopoli.gr Δείτε και το βίντεο της συνέντευξης, ΕΔΩ στο δεύτερο λεπτό.

Αλλά η φάρσα της “προφητείας” δεν πρέπει να ξεκίνησε από τον Τζίμη Πανούση. Τα παλιότερα δημοσιεύματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο (Φεβρουάριος 2013) έχουν αρχική πηγή το sarotiko.blogspot.gr που έχει διαγραφεί και τώρα μας γράφει στα ταϊλανδέζικα για κινητά και υπολογιστές. Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί αν διαγραφεί ένα blogg μετά από λίγο είναι πάλι ελεύθερο να το πάρει κάποιος άλλος, που ίσος θα θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάταξη που έχει το blogg στη google.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα από το sarotiko.blogspot.gr, στις 10 Φεβ. 2013 το blogg tofanari.blogspot.gr κατέρριψε την ψεύτικη προφητεία και ανάρτησε το παρακάτω άρθρο.


 Αισχρό δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου για να προώθηση τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον Μεσσία…. !!!

Αυτό το αισχρό δημοσίευμα που προσβάλει την νοημοσύνη μας αλλά και τον ίδιο τον  γέροντα Παΐσιο αναρτήθηκε από τοSarotico. Είναι άραγε αλήθεια ότι ο γέροντας Παΐσιος προφήτευσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει από την “Κοφτερή Ανατολή” και θα μας σώσει από τους Δυτικούς που μας πίνουν το αίμα;
Μάλιστα το Sarotico ισχυρίζεται ότι υπάρχει και αποκαλυπτική φωτογραφία με την προφητεία, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα φθηνό κατασκεύασμα σε Fhotoshop φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο για να παραπλανήσει μόνο τους αδαείς και τους ευκολόπιστους τάχα  ότι υπάρχει και εικόνα με τον γέροντα και την προφητεία .

Η συγκεκριμένη προφητεία του γέροντα είναι η έξης: – όλοι θα λεν ότι ανήκουμε στη δύση μα θα΄ρθει η Κοφτερή  Ανατολή και θα σκιαχτούν  οι Φράγκοι –. Δείτε ΕΔΩ  τη δήθεν προφητεία από το Sarotico.

Πως λοιπόν μπορούμε να κάνουμε αναφορά στον Τσιπρα; Με έναν τρόπο που μόνο τοSarotico θα μπορούσε να επινοήσει, την Κοφτερή  Ανατολή, την μεταφράζουμε στα αγγλικά και την λέμε Sharp East, μετά την ξαναμεταφράζουμε στα Ελληνικά και την λέμε ΣΑΡΠ ΙΣΤ.  Καλα μεχρι εδω;  Και τώρα μετά από όλες αυτές τις αλχημείες, μας μένει ακόμη ένα βήμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα  να αντιστρέψουμε την λέξη σαν σε καθρέπτη και ως εκ θαύματος  τώρα μας βγαίνει ο…. μεσσίας…. Τσίπρας….;;; 

Παρόλο που η λέξη Sharp πράγματι σημαίνει αιχμηρός  εμείς που κάτι ξέρουμε από αυτήν την γλώσσα μπορούμε να σας πληροφορήσουμε ότι και η λέξη pointed σημάνει αιχμηρός  και η λέξη spicular σημάνει αιχμηρός  και η λέξη spiky σημάνει αιχμηρός  από τα λίγα που θυμόμαστε μην ψάχνουμε και λεξικά τώρα. 

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο με την λέξη pointed ή την λέξη spicular και τέλος με την λέξη spiky, τον Τσίπρα…. τον χάσαμε. Άρα  ή ο γέροντας δεν γνώριζε καλά Αγγλικά ή δεν αναφέρθηκε πότε στον Τσίπρα. Και μιας και σεβόμαστε τις προφητείες του γέροντα και δεν θέλουμε ούτε και μας αρέσει η προφητείες του να γίνονται βορά για τον οποιοδήποτε προωθεί πολιτικά συμφέροντα είτε τις αριστεράς είτε τις δεξιάς.

 Καταλήγουμε στο έξης συμπέρασμα

Η Επικυρίαρχοι δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν το οικόπεδο  Ελλάδα και ο Τσιπρας έχει αποδείξει τον εαυτό του εις ότι αναφορά τις πολιτικές του θέσεις στα αφεντικά του, (με κάθε τρόπο λοιπόν πρέπει να προωθηθεί ακόμα και με προφητεία του γέροντα).

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να περάσουν την καταλληλότητα  του Τσίπρα για πρωθυπουργό…!!! Χρησιμοποιώντας τις προφητείες  του γέροντα Παΐσιου αποκαλώντας τον Τσίπρα ακόμα και Μεσσία….!!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι τα διαδίκτυο δεν είναι Μ.Μ.Ε. και οι μπλοκερς δεν είναι δημοσιογράφοι,και  τέτοιου είδους φθηνές προπαγάνδες  είναι ολοφάνερες  για όποιον έχει στοιχειώδη ενημέρωση.   

Υ.Γ.  Το Sarotico εκτός από μπλοκ προωθεί επίσης  την εφημερίδα news η όποια ασχολείται ως επί το πλείστον με θέματα Gossip και ελαφριάς επικαιρότητας. 

18410


Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε από το blogg sarotiko είναι η παρακάτω.

18403

Όπως έγραψα παραπάνω δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη αυτή η προφητεία του Άγιου και αυτά που έχει πει είναι λιγάκι διαφορετικά. (Αν τα έχει πει, γιατί είναι μαρτυρίες προσκυνητών που συγκεντρώθηκαν μετά από πολλά χρόνια)

Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»
(βιβλίο «ΜαρτυρίεςΠροσκυνητῶν», B’ Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 381)

18412

«ΜαρτυρίεςΠροσκυνητῶν», B’ Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 381

Να σημειώσουμε ότι ο Τσίπρας είναι γεννημένος το 1974 και το 1983 ήταν 9 χρονών και φυσικά δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε και το παρακάτω.

«Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.»
(βιβλίο «ΜαρτυρίεςΠροσκυνητῶν», B” Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 371). από το agiotokos-kappadokia.gr

Σύμφωνα με την παραπάνω μαρτυρία, ο Άγιος, μόνο τον Τσίπρα δεν περίμενε.
Ανυπόστατα δημοσιεύματα με ψευτοθαύματα και φανταστικές προφητείες, μόνο καλό δεν κάνουν στην πίστη και τη θρησκεία μας.

Έτσι τα δημοσιεύματα που μιλούν για την συγκεκριμένη προφητεία του Αγίου Παϊσίου, καταρρίπτονται και θα κλείσω το άρθρο με μια δική μου προφητεία.
Θα έρθει καιρός που θα διαβάζετε άρθρα στο διαδίκτυο και θα είναι σα να μην διαβάζετε.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.