Καταρρίπτεται-Μάθετε τι λέει το κοράνι για τους Έλληνες!

41

Χωρίς τίτλο

«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).
Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ…
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail stheofan@panteion.gr
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος »

Το είδαμε ΕΔΩ


Το άρθρο αυτό κυκλοφόρησε το 2009 στην Ελευθεροτυπία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=52428

Ο καθηγητής Θεοφανίδης ΔΕΝ είναι γλωσσολόγος αλλά οικονομολόγος και όπως φαίνεται από παλιά έχει αποδείξει πως όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.

Ένα παράδειγμα για να ξέρετε για τι μιλάμε…

Ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που φώναξαν στους Άγγλους οι Πρωτοέλληνες Ναυτικοί καθώς πλησίαζαν τα Βρετανικά Νησιά με τα ωραία πλοία τους; «Ούλε!» «Ούλε!» (= Γεια σας!)
– Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.

Αγαπητές μου Αγγλίδες! Αγαπητοί μου Αγγλοι!
(Και) το “Hallo!” / “Hello!”
με το οποίο αρχίζετε κάθε πρώτη σας συνάντηση και επικοινωνία, είναι το Αρχαίο, Ελληνικότατο, Ομηρικό: Ούλε! ( = Χαίρετε, Υγιαίνετε!) δηλαδή «Γεια σας και χαρά σας!»
Το Ούλε έγινε από τους Άγγλους: “Hallo!” / “Hello!”

http://www.sarantakos.com/language/qeofan.html

Να (ξανά)σημειώσουμε εδώ πως ο κ.Θεοφανίδης είναι καθηγητής μεν,οικονομολόγος δε,όχι γλωσσολόγος, οικονομολόγος και αυτό έχει μία κάποια σημασία.

Και αφού καταλάβατε περί τίνος πρόκειται ας γυρίσουμε στο θέμα και ας δούμε τώρα τι σημαίνει το κορέω όπου κατά το κ.Καθηγητή σημαίνει σπέρνω-το Λόγο του Θεού!

Το συναντάμε στον Όμηρο,δῶμα κορήσατε (Ομήρου Οδύσσεια, 20 (υ), στ. 149) με την έννοια του σκουπίζω.

http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89

Ας δούμε όμως τι λέει και το λεξικό Liddel-Scott για το τι σημαίνει κορέω αφού το επικαλείται ο κ.Καθηγητής στο αρχικό άρθρο του 2009.Στο πρώτο σύνδεσμο θα βρεθείτε στο pdf του λεξικού και στο δεύτερο σύνδεσμο στο ιστολόγιο του κ.Σαραντάκου.

http://myria.math.aegean.gr/lds/data/volB/pdf/pg_0757.pdf

https://sarantakos.wordpress.com/2009/06/09/koranio/

korew

Οποία έκπληξις,καμία αναφορά στο κοράνι στο λεξικό Liddel-Scott,όχι αυτό δεν σημαίνει πως το λεξικό Liddel-Scott είναι αναξιόπιστο,αντιθέτως μάλιστα,είναι από τα πλέον αξιόπιστα.

Η λέξη κοράνιο στα αραβικά είναι Qur’ an,ρηματικό ουσιαστικό του qara`a και σημαίνει διαβάζω ή απαγγέλλω

https://muslimspeak.wordpress.com/2008/07/14/the-linguistic-meaning-of-the-word-quran/

Ας δούμε τώρα τι λέει η επίμαχη σούρα (ελληνικότατη λέξη) στην οποία αναφέρεται ο κ.Καθηγητής…

Ηττήθηκαν οι  Ρουμ. Σε ένα κοντινό σημείο της γης 5* , αυτοί όμως μετά την ήττα τους θα νικήσουν (τους Πέρσες). Σε λίγα χρόνια, το Θέλημα του Αλλάχ ισχύει πάντα, και εκείνη την ημέρα οι Μουσουλμάνοι θα χαρούν για τη νίκη που θα τους χαρίσει ο Αλλάχ

Και αναφέρεται στους Ρουμ,δηλαδή στους Βυζαντινούς της εποχής του Ηρακλείου τότε που ο Μωάμεθ συμπαθούσε περισσότερο τους χριστιανούς παρά τους Πέρσες (Ζωροαστριστές).Η ταύτιση των Ρουμ με τους Έλληνες δεν είναι ασφαλής καθώς ο Ηράκλειος ήταν Αρμένιος και ο στρατός των αρ-ρουμ αποτελούταν κυρίως από Αρμένιους και στις Αραβικές ιστορικές πηγές σπάνια αναφέρονται οι Έλληνες όταν πρόκειται για τον στρατό των Ρουμ.

http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=090814090729&argenkat=%C1%F0%FC%F8%E5%E9%F2

https://sarantakos.wordpress.com/2009/06/09/koranio/

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%BF_%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82

Συνεχίζει ο κ.Καθηγητής και λέει πως η λέξη Μωάμεθ βγαίνει από το μεγάθυμος το οποίο το μεταφράζει σαν ον με πλούσιο κόσμο ψυχής και βλέπουμε πως μεγάθυμος σημαίνει μεγαλόψυχος,γενναιόψυχος ή υψηλόφρων…

http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82

H λέξη Muhammad (Μωάμεθ) προέρχεται από το ρήμα  حَمَدَ hamada και σημαίνει «εξυμνώ, δοξάζω, μνημονεύω κάποιον με σεβασμό και ευλογία». Το ρήμα έχει αραβική προέλευση.

https://sarantakos.wordpress.com/2009/06/09/koranio/

http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=090814090729&argenkat=%C1%F0%FC%F8%E5%E9%F2

Εν κατακλείδι,ένας οικονομολόγος καθηγητής ,ο κ.Θεοφανίδης ,έκανε τον κ.Πορτοκάλος να παίζει στη Β εθνική κατηγορία.

Γιώργος Ζ.

ΥΓ. Και μην ξεχνάτε,το κιμονό βγαίνει από την ελληνική λέξη χειμώνας.

 

 

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ !!!!!

  ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΣΤΕ….

  ΠΟΛΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

  ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ»!!!

 • Vrennus

  Οι γλωσσολόγοι νομίζουν ότι ο Σταύρος Θεοφανίδης είναι καθηγητής οικονομικών. Οι οικονομολόγοι νομίζουν ότι είναι καθηγητής γλωσσολογίας.
  😉

 • Βαγγελης 1960

  Οπως κυκλοφορει το Κοράνι με την επίσημη μεταφραση του Βασιλια της Σαουδικής Αραβίας. Οι ίδιοι το μεταφράζουν Ρωμιοί

 • Αλή αλ-Γιουνάνι
 • princeZK

  Για την προελευση της λεξης δεν θα σχολιασω καθώς δεν εχω γνωση επι του θέματος. Οπότε θα σιωπήσω αντι να μπουρδολογω όπως μερικοι.
  Στο θέμα του τι αναφέρει το Κοράνι για τους Έλληνες όμως έχω αρκετά σχόλια. Να σημειώσω ότι δεν είμαι μουσουλμάνος, αλλά έχω μελετήσει το Κοράνι, κυρίως από περιέργεια να μάθω την σχέση μεταξύ Ισλαμισμού και Χριστιανισμού (μεγάλη – συζήτηση για forum δε φτανει εδώ ο χώρος!). Πηγή για τα παρακάτω είναι η πλέον αποδεκτή μετάφραση του Κορανίου στα ελληνικά από τον Γ.Ι.Πεντάκη.
  Πράγματι η σούρα (κεφάλαιο) 30 τιτλοφορείται αλ-Ρουμ (οι Έλληνες). Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο, η λέξη αναφέρεται στους Βυζαντινούς.
  Συγκεκριμένα τα εδάφια 2-4 αναφέρουν » Οι Έλληνες νικήθηκαν. σε μια χώρα κοντινή στη δική μας. Μετά όμως από ετούτη τη νίκη τους και αυτοί θα νικήσουν, μέσα σε λίγα χρόνια. Τα πράγματα, είτε του παρελθόντως είτε του μέλλοντος εξαρτώνται από το Θεό. Την ημέρα εκείνη που θα νικήσουν οι Έλληνες, οι πιστοί θα ανακουφιστούν».
  Εδώ θεωρώ ότι η λέξη «πιστοί» αναφέρεται στους μουσουλμάνους όπως είναι η περίπτωση στο υπόλοιπο βιβλίο. Επίσης αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη και τελευταία φορά σε ολόκληρη τη σούρα όπου οι Έλληνες αναφέρονται ονομαστικά. Το υπόλοιπο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά στο Θεό και στην ανταμοιβή των πιστών και την τιμωρία των απίστων.
  Είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο δεν χαρακτηριζόμαστε (τουλάχιστον οι ορθόδοξοι χριστιανοί πρόγονοί μας) άπιστοι και εχθροί του μουσουλμανισμου, τουναντίων, αναγνωρίζεται το γεγονός ότι πιστεύουμε στον ένα θεό και ότι η θρησκεία μας βασίζεται στον «Αβρααμικό Θεό» της παλαιάς διαθήκης.
  Παρότι αυτή η πρόταση ανοίγει μια άλλη μεγάλη συζήτηση, θέλω να σημειώσω ότι η εχθρότητα των μουσουλμάνων απέναντι στους χριστιανούς, λίγη βάση έχει στο Κοράνι (το οποίο καταδικάζει τους άπιστους αλλά όχι τους χριστιανούς, αναφέρεται στους πολυθεϊστές) και περισσότερο οφείλεται στην αλλοίωση του μηνύματός του κατά το πέρασμα των χρόνων, από θρησκευτικούς ηγέτες με σκοπό την χειραγώγηση των πιστών και την συγκέντρωση δύναμης (ότι έχει γίνει δηλαδή και στον χριστιανισμό). Επίσης οφείλεται ότι κατά κύριο λόγο το μόνο αληθινό Κοράνι για τους μουσουλμάνους είναι η απόδοσή του στα Αραβικά, γλώσσα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν γνωρίζουν να διαβάζουν με αποτέλεσμα απλά να αποστηθίζουν τα γραφόμενα και να βασίζονται στην ερμηνεία του από τους θρησκευτικούς τους ηγέτες.
  Τέλος, κάπου αναφέρθηκε ότι το εδάφιο που παρατείθεται είναι από κάποιο άλλο κείμενο. Δεν το γνωρίζω αλλά το ότι στην αρχική ανάρτηση αναφέρεται η σουρα ΧΧΧ (30) και τα εδάφια 1-5 μάλλον παραπέμπει στο ότι κάποιος ξεφύλισσε το κοράνι και αποφάσισε να γράψει αυτή τη μπούρδα.

 • John Smith

  Πάντα με συγκινεί η βλακεία ορισμένων. Έχουμε ένα blog που -κατά δήλωσή του- φτιάχτηκε για να αντιμετωπίσει «τους βαρβάρους ξένους ή μη», αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχτεί τα κείμενα των «βαρβάρων ξένων» όταν αυτά ταιριάζουν με τις απόψεις του. Λίγη συνέπεια ως προς τα πιστεύω μας δεν θα έβλαπτε.

  ΥΓ: «το κιμονό βγαίνει από την ελληνική λέξη χειμώνας». Σοβαρά υπάρχει τέτοια άποψη ή κάνετε πλάκα; Γιατί αρχίζω να ανησυχώ…

  • Φελέκι

   Αλέξιος Α΄Κιμονός, ή αλλιώς Κομνηνός (παραφθορά) του Αλέξιος Χειμώνας. Ετσι επειδή φόραγε κάτι σαν κιμονό, το κιμονό ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του (Επίτομον Λεξικόν της Βλακώδους Ελληναρικής, Εκδόσεις Ελ, Πλανήτης Σείριος αρ. 22)

 • Πηνελόπη Βράκα

  uppercut, η ονομασια μιας γροθιας στη πυγμαχια,βγαινει απο το Ελληνικοτατο κ δη Λαρισαικο «απ κατ¨, μια κ ειναι χτυπημα απο κατω προς τα πανω.
  Κ ο Ιησους ηταν Ελληνας

  • Smeagol

   Και η περιοχή Μισισιπής, προέρχεται από τη λέξη μισός ίππος, γιατί αν δεις ανάποδα το χάρτη και προσθέσεις ουρά, κεφάλι και πόδια, μοιάζει με άλογο ;-Ρ

   • Φελέκι

    Μπουλσιτ
    Εκ των αρχαίων λέξεων «μπου» και «σίτος», το «μπου» εκ του καρ(μ)πού (από εκεί προέρχεται και το καριμπού που τρώει καρπούς), ο μισός καρπός του σίτου, ή αλλιώς μαλακίες.

 • Βλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

  Καλά να πω ότι 25 χρόνια ασχολούμαι με την γλωσσολογία και έχω να πω ότι τέτοια ασχετοσύνη δεν έχω ξανακούσει !
  Qur’ an – βγαίνει από το Κορέω, Κολέω, Κουλέω = Κολέγιο -> Μέρος καλλιέργειας

  Ρουμ = Ρωμιός και όχι Αρμένιος, οι Αρμένιοι πριν την θρησκευτικό διαχωρισμό ήταν ένα έθνος με τους Έλληνες, είναι συγγενείς των Ελλήνων και κατάγονται από τους Αρχαίους Βλάχους Αρμάνιους της Μακεδονίας οι οποίοι αργότερα ονομάστηκαν Βρύγες και μετά Φρύγες = Φρυγία, οι απόγονοι των σημερινών Φρυγών είναι οι Βόσνιοι που εξισλαμίστηκαν.

  Άντε αφήστε τις μ@λακίες, όλα όσα αναφέρουν για το κοράνι είναι αλήθεια !

  • Quid pro Quo

   ήταν ένα έθνος με τους Έλληνες, είναι συγγενείς των Ελλήνων
   Ένα έθνος ή συγγενείς τελικά;
   Δηλαδή, για να καταλάβω: υποννοείτε ότι οι περίφημοι Ουραρτού ήταν …Έλληνες; Ο Ωρομάσδης και η Αναχίτ ήταν θεοί των Ελλήνων; Ο Αρταξίας και ο Τιγράνης ήταν κι αυτοί…Έλληνες;
   Επίσης, γράφετε «οι απόγονοι των σημερινών Φρυγών είναι οι Βόσνιοι που εξισλαμίστηκαν» (!?!!) Να υποθέσω ότι εννοείτε ότι οι Βρύγες/Φρύγες (που, σημειωτέον, κατοικούσαν κατεξοχήν στη Μικρά Ασία και ήταν συγγενείς των Θρακών) ήταν οι πρόγονοι των …Βοσνίων;

   Ρε τι «μαθαίνει» κανείς στο Διαδίκτυο! (*NOT*)

   • John Smith

    Φυσικά! Όλοι είναι Έλληνες! Και οι Κινέζοι και οι Ινδιάνοι ήταν και αυτοί Έλληνες, αλλά οι κακοί Νεφελείμ τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και το ξέχασαν. Γι’ αυτό να διαβάζετε Λιακόπουλο, γιατί μόνο αυτός ξέρει και… και… φτου, πέρασε η επίδραση από τα χάπια. Πάω να πάρω κι άλλα και επιστρέφω για τη συνέχεια 🙂

    • Quid pro Quo

     ;-))

     • Ellas operator info Ελλας πληρ

      ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΥΓΕΣ …ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΕΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕΤΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑ …ΟΤΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ….ΣΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ..ΒΑΒΥΛΩΝΑ , ΓΙΑΧΒΕ , ΠΡΙΝ 7000χρ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ….ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ….ΕΥΧΑΤΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

     • Ellas operator info Ελλας πληρ

      ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΥΓΕΣ …ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΕΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕΤΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑ …ΟΤΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ….ΣΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ..ΒΑΒΥΛΩΝΑ , ΓΙΑΧΒΕ , ΠΡΙΝ 7000χρ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ….ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ….ΕΥΧΑΤΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  • Αλή αλ-Γιουνάνι

   Λες ανοησίες. Οι Βλάχοι δεν είναι «αρχαίοι». Τοόνομα «Αρμάνοι» προέκυψε πολύ αργότερα, μετά τον 12-13 αιώνα.

 • Ιστορικός

  Η περιοχή που ήταν η πρωτεύουσα του Βυζαντίου ονομαζόταν Ιωνία και ήταν η γενέτειρα του Ελληνισμού και του ονόματος γραικός (οι Ρωμανοί δηλαδή οι κάτοικοι του Βυζαντίου ονομαζόντουσαν και Γραικοί) ! Πολλοί βλέπουν σήμερα π.χ την Αλβανία, την Τουρκία, τα Σκόπια και νομίζουν ότι οι λαοί που κατοικούν εκεί υπήρχαν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων, αυτό είναι λάθος. Η Ελλάδα τα αρχαία χρόνια ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν πήγαινες στην Αλβανία θα ήταν σαν να πήγαινες στην Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα αν πήγαινες στην Κωνσταντινούπολη θα ήταν σαν να πήγαινες στην Λέσβο, είχαν δηλαδή Ελληνικούς πληθυσμούς, όσο πέρναγαν τα χρόνια τα εδάφη χανόντουσαν και μετοικούσαν εκεί ξένοι λαοί όπου και εξαφάνισαν κάθε ελληνικό στοιχείο. Όταν η πρωτεύουσα ήταν στα καλύτερά της υπήρχαν όπως υπάρχουν και σήμερα αρκετοί αλλοδαποί αλλά αυτό δεν έκανε την Αυτοκρατορία Πολυεθνική καθώς δεν δανείστηκε από άλλο πολιτισμό κάτι ούτε οι αλλοδαποί κυβέρνησαν την Αυτοκρατορία όπως συμβαίνει στην Αμερική, απλά υπήρχαν σαν ταξιδιώτες, μετανάστες κ.τ.λ, Όσο χειροτέρευε η οικονομία και αυξάνονταν οι πόλεμοι τόσο μειωνόντουσαν οι αλλοδαποί και έμειναν μόνο οι γηγενείς πληθυσμοί που ήταν οι Έλληνες ή αλλιώς Ίωνες για αυτό και στο τέλος της Αυτοκρατορίας υπάρχει αυτό το έντονο Πατριωτικό Ελληνικό στοιχείο και ο Κωνσταντίνος μιλάει σε Έλληνες και τονίζει τις ρίζες τους, επειδή μόνο αυτοί είχαν απομείνει εκεί!

 • Ιστορικός

  Λανθασμένα το άρθρο λέει ότι ο Ηράκλειος ήταν αρμένιος. Για το γενεαλογικό δένδρο της δυναστείας του Ηρακλείου, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  1) Για τον Ηράκλειο, τον ιδρυτή της δυναστείας, δεν έχουμε στοιχεία ως προς την καταγωγή του. Λόγω του ονόματός του, πιθανολογείται κατά μίαν εκδοχή να είχε Ελληνική καταγωγή, αν καί όπως προκύπτει από τον απόγονό του Ιουστινιανό Β΄, ο οποίος κανονικώς ονομάζεται Φλάβιος Ιουστινιανός, τεκμαίρεται ότι ίσως όλη η δυναστεία είναι Ρωμαϊκής καταγωγής αλλα στην Ρώμη εξακολουθούσαν να υπάρχουν ελληνικές οικογένεις. Για το τί μπορεί να σημαίνει αυτό, υπάρχει μία μικρή ανάλυση παρακάτω.

  2) Ο Ηρακλεωνάς/Ηρακλωνάς, ως γιος του Ηρακλείου καί της ανιψιάς του Ηρακλείου Μαρτίνας, πιθανόν να είχε μίαν Ελληνική καταγωγή από τον Ηράκλειο καί μία Ρωμαϊκή καταγωγή από την Μαρτίνα, διότι το όνομα Μαρτίνα είναι Ρωμαϊκό. Ο Ηρακλωνάς δεν άφησε απογόνους.
  3) Ο Κωνσταντίνος Γ’, ως γιος του Ηρακλείου καί της Ευδοκίας, δηλαδή ως ο γιος του Ηρακλείου από τον πρώτο γάμο, ονομάζεται Ηράκλειος-Κωνσταντίνος, ενώ βασίλευσε το 641μ.α.χ.χ.

  4) Ο Κώνστας Β’, είναι γιος του Κωνσταντίνου Γ’, ο οποίος γεννήθηκε το 630μ.α.χ.χ., έγινε αυτοκράτορας το 641μ.α.χ.χ. σε ηλικία 11 ετών καί δολοφονήθηκε στις Συρακούσες από τον Αρμένιο Μιζίζιο, στις 11 Σεπτεμβρίου 668μ.α.χ.χ., σε ηλικία μόλις 38 ετών.

  5) Ο Κωνσταντίνος Δ’ Πωγωνάτος, έζησε κατά τα έτη 652-685μ.α.χ.χ. Έγινε αυτοκράτορας το 668μ.α.χ.χ., σε ηλικία 16 ετών. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 685μ.α.χ.χ, σε ηλικία 33 ετών.

  6) Ο Ιουστινιανός Β’, ονομαζόταν κανονικώς Φλάβιος Ιουστινιανός καί έζησε τα έτη 669 – 711μ.α.χ.χ. Στην ιστορία, όμως, έμεινε γνωστός ως Ιουστινιανός Β’ ο Ρινότμητος, επειδή το 695μ.α.χ.χ., ο στρατηγός Λεόντιος, ο οποίος οργάνωσε
  επανάσταση, επικράτησε καί διέταξε να κόψουν την μύτη από τον ηλικίας τότε 26 ετών Ιουστινιανό Β΄. Ο Λεόντιος έγινε αυτοκράτορας για μία τριετία(695–698μ.α.χ.χ.). Ωστόσο, ο Ιουστινιανός Β’ επικράτησε εκ νέου το 705μ.α.χ.χ. καί έγινε εκ νέου αυτοκράτορας, όταν ανέτρεψε τον δεύτερο σφετεριστή Τιβέριο Β'(698–705μ.α.χ.χ.), ενώ κυβέρνησε μέχρι καί την δεύτερη ανατροπή καί την εκτέλεσή του, κατά το 711μ.α.χ.χ. Η δεύτερη περίοδος της διακυβέρνησής του
  (705 – 711μ.α.χ.χ.), ήταν επίσης εξ ίσου σκληρή με την προηγούμενη καί με την εκτέλεση του Ιουστινιανού Β’ το 711μ.α.χ.χ., τελειώνει η δυναστεία του Ηρακλείου.
  Τα ονόματα Φλάβιος καί Ιουστινιανός, είναι Ρωμαϊκά. Ωστόσο, από τους Ελληνορρωμαϊκούς Χρόνους, πολλοί Έλληνες αποδέχονταν τα Ρωμαϊκά ονόματα καί πολλοί Ρωμαίοι αποδέχονταν τα Ελληνικά ονόματα. Χαρακτηριστικώς, γνωρίζουμε ότι ο Πλούταρχος, ο οποίος ήταν Έλληνας στην καταγωγή από την Χαιρώνεια της Βοιωτίας, ωστόσο υιοθέτησε Ρωμαϊκό όνομα, επειδή υιοθετήθηκε ως πολίτης από κάποιους Ρωμαίους ευγενείς. Ωστόσο, δεν αμφισβητεί κανείς την Ελληνική καταγωγή του Πλουτάρχου.
  αρα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την καταγωγή της δυναστείας του Ηρακλείου. Μία πιθανή εκδοχή είναι να είναι Ρωμαϊκής καταγωγής, με αποδοχή καί Ελληνικών ονομάτων, ενώ μία άλλη εκδοχή είναι η ακριβώς αντίθετη, να είναι μία Ελληνική οικογένεια, αποδεχθείσα τα Ρωμαϊκά ονόματα. Υπάρχει καί μία τρίτη πιθανή εκδοχή, για μία μεικτή Ελληνορρωμαϊκή καταγωγή, δηλαδή για την συγχώνευση μίας Ελληνικής καί μίας Ρωμαϊκής οικογενείας.

  • Fuser

   ο Ηρακλειος ηταν Καρχηδονιος Flavius Heraclius Augustus
   Ακομα και η δυναστεια του ονομαστηκε Ηρακλεια ή Καρχηδονια

 • Dimitri Deliolanes

  Οι ταύτιση Ρουμ (Ρωμαίων- Ρωμιών) με τους Βυζαντινούς, είναι αρχαιότατη και δεν είναι καθόλου ανακριβής. Βεβαίως η αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική, αλλά η επίσημη γκλώσσα της και η κυρίαρχη κουλτούρα ηταν η ελληνική. Οι ίδιοι οι Δυτικοί ήδη από τον 5ο αιώνα είχαν αρχίσει να αποκαλούν τους Ρωμαίους της Ανατολικής Αυτοκρατορίας «graeci» ενίοτε και με περιφρονητική χροιά. Η άρνηση της ελληνικότητας (από πολιτιστική άποψη πάντα) του Βυζαντίου είναι πρόσφατο σχετικά φαινόμενο, που δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω

  • Πηνελόπη Βράκα

   το 600 που γράφτηκε το Κορανι η επισημη γλωσσα ηταν ακομα τα Λατινικα

 • Thodoras Athens

  Aυτο ηλιθιοι συγγραφεις δεν το λεει το κορανι αλλα γραπτα του Μωαμεθ. Αλλα τοσο ανιστοριτοι και ανενημερωτοι ειστε…

  • Remon_Kewl

   http://en.wikipedia.org/wiki/A

   Μιλάει για την ήττα των Ρωμιών (μονοθεϊστών) από τους Πέρσες (Ζωροαστριστές – πολυθεϊστές), που φάνηκαν περίεργες στους Μωαμεθανούς, επειδή λόγω της Αβρααμικής θρησκείας μας θεωρούμαστε άνθρωποι του Κορανιού, άρα δεν μας αφήνει ο Αλλάχ να χάνουμε από πολυθεϊστές. Αυτό είναι το θέμα, όχι ότι θα νικάμε πάντα, ούτε μίλησε για πολιτισμό. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Ισλάμ, και αν ήμασταν 12θεϊστές ακόμα, δεν θα το έγραφαν αυτό.

 • Blakonieris

  Την αναφορά για τους Έλληνες την έχει το κοράνι ή όχι τελικά;

  • Thodoras Athens

   Οχι. Την εχουν τα γραπτα του Μωαμεθ.

   • Remon_Kewl

    Δες την απάντηση στον JohnPAO.

  • Remon_Kewl

   http://en.wikipedia.org/wiki/Ar-Rum#Content

   Μιλάει για την ήττα των Ρωμιών (μονοθεϊστών) από τους Πέρσες (Ζωροαστριστές – πολυθεϊστές), που φάνηκαν περίεργες στους Μωαμεθανούς, επειδή λόγω της Αβρααμικής θρησκείας μας θεωρούμαστε άνθρωποι του Κορανιού, άρα δεν μας αφήνει ο Αλλάχ να χάνουμε από πολυθεϊστές. Αυτό είναι το θέμα, όχι ότι θα νικάμε πάντα, ούτε μίλησε για πολιτισμό. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Ισλάμ, και αν ήμασταν 12θεϊστές ακόμα, δεν θα το έγραφαν αυτό.

  • Αλή αλ-Γιουνάνι
 • Remon_Kewl

  Όσον αφορά το αγγλικό hello, πρώτη φορά εμφανίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και άρχισε να χρησιμοποιείται κατά κόρον στα τέλη του ίδιου αιώνα ως χαιρετισμός κυρίως κατά την έναρξη τηλεφωνικής ομιλίας. Ακόμα και από τα ελληνικά να προερχόταν, είναι γερμανικής καταγωγής, λίγο δύσκολο να την έπαιρναν την λέξη όπως αναφέρει ο κ. καθηγητής (οικονομολόγος).

 • leon06010

  Όχι, αλλά ξέρω καθηγήτρια μουσικής που θα σε εγχειρήσει «με την ψυχή της», τα αυτοκίνητα τα θεωρεί ποταπά κ βρώμικα.

  • Darth Homer

   μενει στη Μακρυνιτσα και της επιτιθεται η τηλεοραση με «μικροκυματα χαμηλης συχνοτητας» και τη ψεκαζουν?

   • Teo Zarque

    Xαχαχαχα!!!!!! Η γνωστή – άγνωστη που σού’χει σπάσει τα νεύρα Κρις;;

    • Darth Homer

     αγαπαω ψεκασμενη καθηγητρια , προσφερει γελιο σε δυσκολη εποχη , δε μου σπαει τα νευρα.

   • leon06010

    Χμ, δε σ’έχω ακριβώς, αν κ κάπου πάει το μυαλό μου. Αλλά είχα υπ’όψιν διάφορους άσχετους που ασχολούνται με άσχετα κ έχουν κ απαιτήσεις από πάνω. Που-χου, νεανίζων τραγουδιστής που την είδε ηθοποιός τραγωδίας, βραβεύτηκε κ είχε κ άποψη. Κ φυσικά τον έκραξε ορίτζιναλ ηθοποιός κ έγινε χαμός στα χαζοκάναλα μετά.

    • αυτός που τάζει μακαρόνια με κιμά; (κοινώς σιμιγδαλοσωλήνες μετά αλεσμένου κρέατος; )

 • Konstas

  Χαχαχα αυτές οι αναλύσεις τύπου «οι άγλλοι έμαθαν το hello» από εμάς, ή οι άραβες ονόμασαν το κοράνι από το κορέω κ.ο.κ. μου θυμίζουν το γηπεδικό σύνθημα : «Π..δες, ο μπαμπάς σας, είν’ Αρειανός !»

  Χαχαχαχα, συγγνώμη για το «σοκινγκ» του συνθήματος αλλά ταιριάζει γάντι ! Είμαστε οι «μπαμπάδες» όλου του κόσμου !

  • Diabolo

   το οτι ειμαστε «μπαμπαδες» ολου του κοσμου ειναι σιγουρο αλλα βγαινουν κατι βλακες που δεν γνωριζουν καν ελληνικα και τα διακορευουν ολα