Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Η μπίρα κάνει καλό στο… μυαλόΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται-Η μπίρα κάνει καλό στο… μυαλό

3 Φεβ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

images

Και πάνω που έψαχνα άρθρο να ανεβάσω ήρθε σαν από μηχανής Θεός η φίλη μου η Χριστίνα και κοινοποίησε στο facebook το παρακάτω….


Αν ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσει να πίνουν μπίρα… είστε σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύτηκε από την American Chemical Society, η μπίρα δεν μας φέρνει απλώς στο κέφι, δεν μας δροσίζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά προστατεύει και τον εγκέφαλό μας από διάφορες νόσους, όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Φαίνεται πως μια χημική ουσία που βρίσκεται στον λυκίσκο, το άνθος που δίνει στην μπίρα την πικρή γεύση της, εμποδίζει τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού και έτσι κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση.
Ο λόγος για την ξανθοχουμόλη, η οποία σταματά την οξείδωση, δηλαδή τη διαδικασία καταστροφής των κυττάρων από υπερβάλλον οξυγόνο – διαδικασία που θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες εμφάνισης ασθενειών που ξεκινούν από τον εγκέφαλο.
Αν υπάρχει ξανθοχουμόλη η οξείδωση είναι λιγότερο πιθανή, άρα και οι ασθένειες τις οποίες προκαλεί. Άρα μια μπίρα είναι ό,τι πρέπει για να μην… κοιμάται ο εγκέφαλος και τα κύτταρα να μην αλλοιώνονται.

Το είδαμε ΕΔΩ


Φαντάζομαι πως της άρεσε πολύ το άρθρο για να το κοινοποιήσει,μάλλον πίνει πολύ μπίρα,το ίδιο βέβαια και ο δικός μας ο Greek Skeptic αλλά και ο Θοδωρής Δ.και ίσως να ξενερώσουν,ίσως απογοητευτούν και άλλοι αναγνώστες αλλά c’est la vie..

Το άρθρο αυτό δεν είναι καινούριο,το είχε γράψει και το Σεπτέμβρη του 2014 η Huffington Post η οποία σε παρέπεμπε αλλού για να διαβάσεις το άρθρο.

http://www.huffingtonpost.com/2014/09/29/beer-good-brain-study_n_5901346.html

Αυτό όμως που πραγματικά έγινε είναι πως οι ερευνητές έβγαλαν την ξανθοχουμόλη από τον λυκίσκο και την χορηγούσαν σε ποντίκια επί 8 εβδομάδες και παρατήρησαν πως στα νεότερα ποντίκια βελτιώθηκε η μνήμη τους.

Ένας άνθρωπος για να πάρει τα απαιτούμενα ποσοστά ξανθοχουμόλης θα πρέπει να έχει μια πισίνα και να την γεμίζει κάθε μέρα με μπίρα κάνοντας μπάνιο σε αυτήν,2000 λίτρα ημερησίως είναι η ποσότητα μπίρας που πρέπει να πίνεις φίλη Χριστίνα για να βελτιωθεί η μνήμη σου,δίχως αυτό να σημαίνει πως θα γίνεις εξυπνότερη.Έγινα κακός το ξέρω αλλά να μην πειράξω την φίλη μου;;

Τα καλά νέα είναι πως αν συνεχιστεί η έρευνα και οι μελέτες έχουν αποτελέσματα ίσως η ξανθοχουμόλη να βρει και ιατρική χρήση…

http://blog.brainhq.com/2014/09/30/beer-isnt-boosting-brain-heres/

Μπορεί μεν η μπύρα να μην μας κάνει εξυπνότερους αλλά ποιος λέει όχι σε ένα παγωμένο ποτήρι μπίρα;Ο γράφων πάντως όχι……

Γιώργος Ζ.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής