Καταρρίπτεται-Μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υβριδικό που «καίει» τσίπουρο με γλυκάνισο από Λαρισαίους επιστήμονες

12

Χωρίς τίτλο

Το τσίπουρο τώρα δικαιώνεται ας δούμε το άρθρο….


 Σε ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα φαίνεται πως έφθασαν ανεξάρτητοι ερευνητές από τη Λάρισα, οι οποίοι σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφεραν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο βενζινοκινητήρα, σε υβριδικό που αντί για βενζίνη «καίει» τσίπουρο με γλυκάνισο.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, έφθασαν σε αυτήν την εφεύρεση μετά από ενδελεχή προσπάθεια δύο και πλέον ετών, ενώ σημειώνουν πως στο προσεχές μέλλον αναμένουν την εκδήλωση σημαντικού εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, τόσο για τον κινητήρα καύσης τσίπουρου όσο και για το ίδιο το θεσσαλικό τσίπουρο.

Το κίνητρο πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι βεβαίως οικονομικό, καθώς η κατανάλωση τσίπουρου υπολογίζεται πλέον σαφώς περισσότερο συμφέρουσα από την καύση βενζίνης.

Έτσι, ο νέος υβριδικός κινητήρας αναμένεται να βρει μεγάλη απήχηση και να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα δημοφιλή μετατροπή σε κινητήρα υγραερίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ερευνητικής ομάδας, η οποία εδρεύει στην Νεάπολη Λάρισας, οι προσπάθειες τώρα θα στραφούν προς την έρευνα της καύσης άλλων αποσταγμάτων, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα αφαίρεσης του γλυκάνισου

Το είδαμε ΕΔΩ


Το άρθρο αυτό έκανε και πάλι την εμφάνιση του στις μέρες μας,δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Χωρίς τίτλο

 

Χωρίς τίτλο

Δεν θα κάτσω να αναλωθώ στα πως και γιατί και ποιοι επιστήμονες συμμετείχαν στις έρευνες,πηγή της είδησης από το 2012 η σελίδα το κουλούρι,χρειάζεται να πούμε πάλι πως το κουλούρι είναι σατιρικό;

http://www.tokoulouri.com/science/tsipouro-kinitiras/

Γιώργος Ζ.

 

 

 • FILOTI 7 NAXOS

  ρε καραμήτρο την γράφεις την παπαριά σου για να κάνουνε τα παιδιά κλικ και να πάρεις περισσοτερα € αλλά το τσίπουρο είναι ποιο ακριβό από την βενζίνη

 • Γιώργος Μεταξάς

  Τεχνικά φυσικά είναι δυνατόν, τα μισά αυτοκίνητα στη Βραζιλία κινούνται με αλκοόλη, αν και πολύ αμφιβάλω αν συμφέρει οικονομικά.

 • Diabolo

  παω να παρω τσιπρα να κανω καυσιμα χι χικ χικ

 • Konstas

  Πέραν του θέματος κουλουριού, το «επίτευγμα» -υποτιθέμενο ως αληθινό- θα ήταν απλά μια τρύπα στο νερό από οικονομικής απόψεως.
  Η βενζίνη κοστίζει σήμερα κατά μέσο όρο περίπου 1,5 Ευρώ/λιτρο
  Το μπουκάλι από τσίπουρο με γλυκάνισο (750 ml) κοστίζει περίπου 12 ευρώ, δηλαδή περίπου 15 ευρώ /λίτρο (αν αφαιρέσεις την αξία του μπουκαλιού)

  Επομένως, το τσίπουρο είναι 10 φορές πιο ακριβό από την βενζίνη !
  Οκ, ίσως να ήταν πιο συμφέρον από οικολογικής απόψεως, αλλά θα προτιμούσα να βάλω φωτιά με τα ίδια τα χεράκια μου σε ολόκληρο τον Αμαζόνιο, παρά να χρειάζομαι 600-700 ευρώ για ένα γέμισμα του ρεζερβουαρ μου :Ρ

  • The Dutch

   δες παρακάτω το βίντεο που παρέθεσα..καίει τσίπουρο το μηχανάκι του αλλά το λέει και ο ίδιος απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορείς να έχεις δωρεάν ενέργεια για να φτιάξεις τσίπουρο από ζάχαρη και νερό..αυτός την έχει την ενέργεια οπότε όλα τα άλλα είναι θέμα γνώσεων..

   • Konstas

    Ώπα μια στιγμή… τι εννοείς «να φτιάξεις τσίπουρο από ζάχαρη και νερό»; Αν φτιάξεις κάτι από ζάχαρη και νερό δεν μπορεί να είναι τσίπουρο, ασχέτως αν έχει οινόπνευμα

    Δεν γνωρίζω εάν πραγματικά το παλικάρι έλυσε το πρόβλημα της φθηνής κίνησής του με επεξεργασμένο ζαχαρόνερο, αν το έκανε μπράβο του.

    Το θέμα μας όμς δεν είναι αυτό, αν δηλαδή υπάρχει η τεχνολογία να κινείς ένα όχημα με κάτι άλλο εκτός από βενζίνη, πετρέλαιο ή αέριο.

    Το θέμα μας ξεκίνησε από το εάν επιστήμονες μετέτρεψαν αυτοκίνητο ώστε να καίει τσίπουρο. Πέραν λοιπόν ότι ήταν είδηση του κουλουριού, ακόμα και αν το έκαναν δεν θα ήταν συμφέρον.

    Αλλά ας το πάμε παραπέρα στον εν λόγω κύριο. Ο ίδιος λέει ότι σου βγαίνουν «τα μισα λεφτά» με το ζαχαρόνερο και ότι αυτό «μπορούν να το κάνουν αγρότες που δεν έχουν άλλη δουλειά».

    Επομένως εφόσον είσαι :
    α) Αγρότης που
    β) έχει δική του επαρκή ενεργειακή πηγή και
    γ) διαθέτει τις ειδικές τεχνικές γνώσεις και
    δ) έχει χρόνο και δεν τον διαθέτει όλο στα χωράφια του και
    ε) έχει το κεφάλαιο για να αγοράσει τα κατάλληλα μηχανήματα/όργανα
    τότε γλυτώνεις ένα μέρος εξόδων (τα μισά όπως λέει ο ίδιος) για την κίνησή σου.

    Βάλε τώρα ότι εάν ξεκινούσε η εμπορική χρήση, δηλαδή περνούσε στον συνηθισμένο καταναλωτή που δεν διαθέτει όλα τα παραπάνω, θα υπήρχε :
    α) Κέρδος της εταιρείας που παράγει ή μετατρέπει τους κινητήρες
    β) κέρδος της εταιρείας που παράγει το καύσιμο (ζαχαρόνερο, τσίπουρο, κρασί ή ό,τι άλλο)
    γ) κόστος της πρώτης ύλης για να παραχθεί το καύσιμο
    δ) κόστος για να νομιμοποιηθεί το καύσιμο και τα οχήματα που το χρησιμοποιούν (ο κύριος κυκλοφορεί παράνομο όχημα αφού δεν έχει λάβει έγκριση τύπου προφανώς)
    ε) κόστος μελετών (περιβαλλοντικές ασφαλείας κλπ)
    στ) κέρδος των εταιρειών που διανέμουν το καύσιμο

    βλέπεις ότι τελικά πιθανότατα δεν είναι συμφέρον

    (αφήνω στην άκρη θέματα ασφαλείας και αποδόσεως γιατί δεν έχω ιδέα από αυτά, αν υπάρχει κάποιος σχετικός ας διαφωτίσει)

    • Alexander Nikolaidis

     Στο Αμερικα πολλες βενζινες περιεχουν αιθανολη για καλύτερη καυση παντως. Εχεις δικιο για το ζαχαρονερο, δεν φτιαχνεις τσίπουρο αλλα βότκα που ουσιαστικά ειναι αλκοολ με νερο. Χρειαζεσαι ζάχαρη η οποιονδηποτε αλλον υδατανθρακπα νερο ενα βαρελι και τον καταλληλο μυκητα. Πρακτικα μπορεις να φτασεις μεχρι 10-12% αλκοολ με την ζυμωσξ, για να ανεβεις βαθμους χρειαζεσαι αποστακτηρα και θεωρητικα μπορεις να φτασεις μεχρι 90 βαθμους. Αν εχεις μολασσες/ζαχαροτευτλα για φτηνη πρωτη υλη υποθετω μπορεις να φτιαξεις αλκοολ με κοστος 0.5-1Ε το λιτρο. Btw τσιπουρο μπορεις να αγπρασεις χυμα απο παραγωγους με 5-7Ε το λιτρο

    • The Dutch

     πάντως αποδεικνύεται ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί,όλα τα άλλα είναι περιττά..αν δεις το βίντεο θα δεις να λέει ότι μυρίζει ρακι,η μυρωδιά που βγάζει το μηχανάκι..το άρθρο toy ellinika hoaxes μπορεί να είναι μέγα μπούρδα και τύπου «κουλούρι» το βίντεο όμως που παρέθεσα όχι..το αν συμφέρει εσένα τον konsta να το κάνεις είναι λίγο αδιάφορο,το θέμα είναι ότι γίνεται,με προϋποθέσεις φυσικά..δεν λέει ότι είναι αγρότης,λέει ότι έχει στην αυλή του ζαχαρότευτλα κάτι που μπορεί να έχει ο καθένας αν έχει αυλή χωρίς να είναι αγρότης και να τρώει όλη την μέρα στα χωράφια..ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι ο άνθρωπος..και φυσικά σου λέει ότι χρειάζεσαι ένα αρχικό κεφάλαιο για να κάνεις κάποια πράγματα..και τέλος εγώ δεν μίλησα για μαζική παραγωγή,είπα ότι γίνεται..τώρα εσύ είπες να μου το αναλύσεις με οικονομικούς όρους αν γίνεται..οκ αποκλείεται να βγει στην παραγωγή η πατέντα του,αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα μου..το θέμα μου ήταν να δείξω ότι γίνεται..

     • Konstas

      10:28 «Αυτό τώρα το καύσιμο μπορούν να το παράγουν οι αγρότες, που δεν έχουν δουλειά να κάνουνε…».

      Αν πάσει περιπτώσει… είχα την εντύπωση ότι το ευρύτερο θέμα μας (πέραν της αρχικής είδησης του κουλουριού με το τσίπουρο) ήταν όχι αμιγώς τεχνικό, αν γίνεται δηλαδή, αλλά αν συμφέρει να γίνεται και τα διάφορα συμφέροντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της πετρελαιοβιομηχανίας ή η Πολιτεία «που αναδεικνύει και επιβραβεύει τους ηλιθίους, ενώ, την ίδια στιγμή, τιμωρεί και απομονώνει τους ικανούς…» κατά τα αναγραφόμενα στην αρχή του video που παραθέτεις, το έχουν πνίξει.

      Γιατί αν είναι τεχνικά δυνατό, ασφαλές και οικονομικά συμφέρον για τον καταναλωτή, υπάρχει πραγματικά θέμα, γιατί, ενώ γίνεται και συμφέρει, δεν το κάνουμε. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί όσα αναφέρει το κουλούρι να είναι αντικείμενο μυθοπλασίας, αλλά με αφορμή την μυθοπλασία αυτή βλέπουμε ένα υπαρκτό θέμα.

      Αν από την άλλη είναι τεχνικά δυνατό, αλλά οικονομικά/αγοραστικά ασύμφορο (ή μη ασφαλές), δεν υπάρχει θέμα «πνιξίματος» και η συζήτηση μας δεν έχει θέση σε αυτό το site, που είναι ένα site κατάρριψης συνωμοσιολογιών ή κινδυνολογιών, αλλά σε κάποιο site που ασχολείται με τεχνικά θέματα (μηχανικής, φυσικής κλπ).

      Προσωπικά μπαίνω στο συγκεκριμένο site για να δω αν διάφορες ειδήσεις τέτοιου τύπου έχουν κάποια αλήθεια (έστω η βάση τους), αν πραγματικά κρύβεται από πίσω κάτι δηλαδή ή αν είναι ένα ακόμα hoax. Αν με ενδιαφέρει κάποιο αμιγώς τεχνικό θέμα, για το οποίο δεν τίθεται ζήτημα συνωμοσιολογίας, θα κοιτάξω ένα τεχνικό site.

      (Κοίταξα 1 λεπτό και βρήκα ότι υπάρχει ολόκληρο άρθρο αφιερωμένο στο wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_fuel , που αναφέρει τα πάντα, οπότε δεν μιλάμε για κάτι μυστικό ή κάτι το συνταρακτικό, ούτε φυσικά κάτι το «ελληνικό»)

      Για να κλείσω :

      1) Προφανώς η είδηση του κουλουριού είναι hoax, δεν συζητάμε για αυτό.

      2) Και προφανώς γίνεται να μετατρέψεις έναν κινητήρα ώστε να κινείται με οινόπνευμα. Μου φαίνεται όμως εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτό θα σύμφερε οικονομικά, ώστε α) να πεισθεί κατ’ αρχήν μια επιχείρηση να επενδύσει σε αυτό και β) να περάσει το οικονομικό όφελος στον καταναλωτή.

      Δεν γνωρίζω εάν τίθεται θέμα ασφαλείας με την χρησιμοποίηση τέτοιων κινητήρων (αν τίθεται θέμα ασφαλείας αυτό είναι πιο αποτρεπτικό για τη χρήση τους) και επίσης δεν γνωρίζω εάν ανάλογοι κινητήρες θα έχουν την απόδοση που αναμένουμε από ένα όχημα (εάν έχουν μικρότερη απόδοση είναι επίσης αποτρεπτικό). Πήρα μια ιδέα απλά από το άρθρο του wikipedia για αυτά.

      Με βάση όλα αυτά λοιπόν θεωρώ σαν hoax την είδηση ότι «γίνεται και δεν το κάνουμε», γιατί εάν είναι προβληματικό είναι λογικό να μην το κάνουμε (πολλά γίνονται αλλά δεν τα κάνουμε επειδή είναι προβληματικά).

     • The Dutch

      Επειδή λέει αυτός να το κάνουν οι αγρότες πρέπει να το κάνουν αυτοί..?δηλαδή αν το κάνει κάποιος μηχανικός αυτοκινήτων για παράδειγμα,θα του πει κανείς τι κάνεις?!μην κολλάμε σε λεπτομέρειες χαζές και χάνουμε το νόημα της απάντησης μου..τα μόνα που κρατάω από την απάντηση σου είναι τα συμπεράσματα σου και συμφωνώ γιατί και εγώ δεν είπα κάτι περισσότερο για το τι γίνεται από τη στιγμή που καταφέρεις να φτιάξεις τον κινητήρα (ασφάλεια,κόστος,αν συμφέρει..)..δεν ήταν αυτά το ζήτημα μου ώστε να παραθέσω το βίντεο,αλλά αν γίνεται,κάτι που το έκανε ο τύπος..μην ξαναπούμε τα ίδια πάλι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πολύ καλά και ο ένας και ο άλλος τι θέλουμε να πούμε ο καθένας..

 • spyrosm

  Και όμως την πατήσατε γιατί αυτή η είδηση είναι αληθινή!!! Μετά την τρομερή επιτυχία που μας ήρθε από την Λάρισα ακολούθησαν πολλοί μιμητές ανά την Ελλάδα. Η αρχή έγινε στην Λέσβο όπου ντόπιοι επιστήμονες κατάφεραν να αντικαταστήσουν την βενζίνη με ούζο. Στην συνέχεια Κρητικοί επιστήμονες κατάφεραν να βελτιώσουν τον κινητήρα ο οποίος χρησιμοποιεί τσικουδιά. Όπως ανέφεραν «το γλυκάνισο είναι ανθυγιεινό, για αυτό χρησιμοποιήσαμε την καθαρή τσικουδιά». Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Σειρά πήραν επιστήμονες από την Ικαρία που έφτιαξαν κινητήρα που καίει κρασάκι, αλλά μόνο από την Ικαρία όπως μας είπαν. Μετά ήρθαν «τα παιδιά από την Πάτρα» με τον κινητήρα που καίει ελαιόλαδο.

  Η συμπρωτεύουσα δεν μπορούσε να μείνει απ’ έξω. Επιστήμονες από τα Λαδάδικα έφτιαξαν τον σούπερ κινητήρα που καίει …μπουγάτσα. Όπως δήλωσε ο ο επικεφαλής: «ναι ρε καρντάσια, ότι μπουγάτσα θέλετε μπορείτε να βάλετε στο αμάξι.»

  Μετά από αυτό, το χτύπημα για την Αθήνα ήταν ισχυρό αλλά η απάντηση ήρθε. Ο τέλειος κινητήρας που καίει… ψεκασμένους. Μάλιστα σύμφωνα με μυστικές πληροφορίες, επίκειται το κλείσιμο της ιστοσελίδας http://ellinikahoaxes.gr/ ώστε να υπάρχουν αποθέματα σε καύσιμη ύλη.

  και του χρόνου…..

 • The Dutch

  το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί να είναι μύθος αλλά αυτός ο τύπος έχει κάνει μετατροπή το μηχανάκι του (μεταξύ πολλών άλλων κατασκευών)και καίει τσίπουρο!!..αξίζει να δεις όλο το βίντεο αν έχεις χρόνο..

  https://www.youtube.com/watch?v=hu7eIJG_NSM