Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Τα σπαράγγια θεραπεύουν τον καρκίνο.HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται – Τα σπαράγγια θεραπεύουν τον καρκίνο.

21 Φεβ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφορεί ένα άρθρο στο διαδίκτυο που ισχυρίζεται ότι τα πολτοποιημένα σπαράγγια μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Το άρθρο κυκλοφορεί με αλυσιδωτά email και σε διάφορα φόρουμ αλλά άρχισε να εμφανίσετε και σε ιστοσελίδες. Για να δούμε τι ισχυρίζεται και τι είναι αλήθεια ή ψέμα. 19001


ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ?

Τρείς Τύποι με σπαράγγια ΥΠΑΡΧΟΥΝ, λευκά σπαράγγια στο πίσω μέρος και πράσινα σπαράγγια στη μέση.

Αρκετά χρόνια πριν, είχα έναν άνθρωπο που αναζητούσε σπαράγγια για ένα φίλο που είχε καρκίνο. Μου έδωσε ένα αντίγραφο του άρθρου, με τίτλο `Σπαράγγια για τον καρκίνο», τυπωμένο σε Cancer News Journal, Δεκέμβριος 1979.

Θα το μοιραστώ εδώ, όπως ακριβώς το μοιράστηκε μαζί μου: «Είμαι βιοχημικός, και έχω ειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την υγεία για πάνω από 50 χρόνια.

Αρκετά χρόνια πριν, έμαθα από την ανακάλυψη του Richard R.Vensal, DDS ότι τα σπαράγγια μπορεί να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Ιστορικά εδώ ΕΙΝΑΙ μερικά παραδείγματα:

Υπόθεση Αρ. 1, Ένας άνθρωπος με μια σχεδόν απελπιστική περίπτωση της νόσου του Hodgkin (καρκίνος του λεμφικού αδένα), ο οποίος ήταν εντελώς ανίκανος. Μέσα σε 1 χρόνο από την έναρξη της θεραπείας με σπαράγγια, οι γιατροί του δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τυχόν σημάδια του καρκίνου.

Περίπτωση 2,
Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας 68 ετών που έπασχε από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη για 16 χρόνια. Μετά από χρόνια με ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας χωρίς βελτίωση, άρχισε με την θεραπεία με τα σπαράγγια. Μέσα σε 3 μήνες, οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο όγκος της ουροδόχου κύστης του είχε εξαφανιστεί και ότι τα νεφρά του ήταν φυσιολογικά.

Περίπτωση 3, ένας άνθρωπος που είχε καρκίνο του πνεύμονα. Στις 5 Μαρτίου του 1971, στο χειρουργικό τραπέζι όπου βρήκαν καρκίνο του πνεύμονα ήταν πολύ προχωρημένος Ο χειρουργός δήλωσε την περίπτωση του απελπιστική. Στις 5 Απριλίου άκουσε για τη θεραπεία με τα σπαράγγια και αμέσως άρχισε Μέχρι τον Αύγουστο, x-ray εικόνες αποκάλυψαν ότι όλα τα σημεία του καρκίνου είχαν εξαφανιστεί.

* Υπόθεση Αρ. 4 Μια γυναίκα που ήταν προβληματισμένη για πολλά χρόνια με τον καρκίνο του δέρματος. Έχει αναπτύξει τελικά διαφορετικούς καρκίνους του δέρματος που είχαν διαγνωστεί ως προχωρημένοι. Μέσα σε 3 μήνες μετά την έναρξη με τα σπαράγγια, ο ειδικός δέρμα της, δήλωσε ότι το δέρμα της φαινόταν μια χαρά και χωρίς πλέον βλάβες . Αυτή η γυναίκα ανέφερε ότι η θεραπεία με σπαράγγια είχε θεραπευτεί επίσης και η νεφρική νόσο της, η οποία ξεκίνησε αποτο 1949.

Δεν ήταν έκπληξη σε αυτό το αποτέλεσμα, ως εξής: τα στοιχεία του Materia Medica », εκδόθηκε το 1854 από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι τα σπαράγγια χρησιμοποιήθηκαν ως μια δημοφιλής θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Μάλιστα αναφέρεται σε πειράματα, το 1739, για τη δύναμη του σπαραγγιού στη διάλυση με πέτρες.

Θα υπάρχουν και άλλες ιστορίες με την ίδια υπόθεση, αλλά το ιατρικό κατεστημένο έχει παρέμβει με την απόκτηση μας μερικά από τα αρχεία. Κάνω λοιπόν έκκληση στους αναγνώστες να διαδώσουν αυτές τις καλές ειδήσεις και να μας βοηθήσουν να συγκεντρώθουν ένα μεγάλο αριθμό ιστοριών με περιπτώσεις που θα κατακλύσει τους ιατρικούς σκεπτικιστές σχετικά με αυτή την απίστευτα απλή και φυσική θεραπεία. Για τη θεραπεία,με τα σπαράγγια πρέπει να μαγειρεύονται πριν από τη χρήση, και ως εκ τούτου και σε κονσέρβα τα σπαράγγια είναι τόσο καλά όσο και φρέσκα.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1) Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα σπαράγγια σε ένα μπλέντερ και κάντε τα πουρέ, και να φυλάσσεται στο ψυγείο.

2) Δώστε στον ασθενή 4 πλήρεις κουταλιές της σούπας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Οι ασθενείς συνήθως εμφανίζουν κάποια βελτίωση από 2-4 εβδομάδες. Μπορεί να αραιωθεί με νερό και να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρύο ή ζεστό ρόφημα. Η προτεινόμενη δοσολογία βασίζεται στην τρέχουσα εμπειρία, αλλά σίγουρα μεγαλύτερες ποσότητες δεν μπορεί να κάνουν καμία ζημιά και μπορεί να χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ως βιοχημικός, έχω κάνει μια εκτενή μελέτη όλων των πτυχών του καρκίνου, καθώς και όλες τις προτεινόμενες θεραπείες. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι σπαράγγια ταιριάζουν καλύτερα με τις τελευταίες θεωρίες σχετικά με τον καρκίνο.Τα Σπαράγγια περιέχουν μια καλή παροχή πρωτεϊνών αποκαλούμενων ιστόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι δραστικές στον έλεγχο της κυτταρικής ανάπτυξης. Αυτό αντιπροσωπεύει για τη δράση τους σχετικά με τον καρκίνο και ως γενικό τονωτικό του σώματος. Εν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από τη θεωρία, τα σπαράγγια που χρησιμοποιούνται ως προτείνουμε, είναι μια αβλαβής ουσία.

Έχει αναφερθεί από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, Ότι τα σπαράγγια ΕΙΝΑΙ ΤΟ υψηλότερο ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ περιέχουν γλουταθειόνη, η οποία θεωρείται ένα από υα πιο ισχυρά αντικαρκινογόνα και αντιοξειδωτικά.


 

Το παραπάνω άρθρο κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, (2006) και υσχιρίζεται πως τα πολτοποιημένα σπαράγγια μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Για να μας πείσει, περιγράφει μερικές περιπτώσεις με διαφορετικούς τύπου καρκίνου και υποτίθεται ότι το αναπαράγει κάποιος βιοχημικός, που ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες είναι από μια δημοσίευση του «Cancer News Journal» τον Δεκέμβριο του 1979 και ο Richard R. Vensal, DDS είναι ο γιατρός που ανακάλυψε ότι τα σπαράγγια μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Τα σπαράγγια είναι μια υγιεινή τροφή και περιέχουν βιταμίνη D , φολικό οξύ, και το αντιοξειδωτικό γλουταθειόνη, που πιστεύεται πως μπορούν να αυξήσουν την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, αλλά υπάρχουν και σε πολλές άλλες υγιεινές τροφές και σε μεγαλύτερες ποσότητες, αναφέρει το urbanlegends.about.com που έχει ασχοληθεί με το παραπάνω άρθρο. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του άρθρου περί θεραπείας είναι αναληθείς και δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη και απόδειξη ότι τα πολτοποιημένα σπαράγγια, μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο.

Το άρθρο για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, αναφέρει ότι τις πληροφορίες μας τις μοιράζει κάποιος βιοχημικός που ειδικεύεται στη διατροφή και υγεία εδώ και πενήντα χρόνια και έχει κάνει εκτενή μελέτη όλων των πτυχών του καρκίνου, αλλά δεν γράφει το όνομα του. Ακόμη ο Richard R.Vensal, DDS (το DDS σημαίνει χειρούργος οδοντίατρος) αν είχε ανακαλύψει μια θεραπεία του καρκίνου, θα έπρεπε να υπήρχε και να βρεθεί, κάποια αναφορά του ονόματος του, σε ιατρικά ή επιστημονικά άρθρα και λογικά μια τόσο μεγάλη ανακάλυψη θα έπρεπε να έχει συζητηθεί από ιατρούς και ιατρικά περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποια άλλη αναφορά του ονόματος του, εκτός από το συγκεκριμένο άρθρο ή άρθρα που το καταρρίπτουν.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο ή δεν έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά ερευνητικά περιοδικά και οι αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο, δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία σχετικά με το γιατρό.
19003

Το blog Physicians Who Listen (είναι το blog της American Association of Naturopathic Ιατρών (AANP)), αναφέρει ότι, αν έχετε καρκίνο είναι πιθανό να έχετε διαβάσει ότι τα σπαράγγια θα τον θεραπεύσουν. Αν δεν το έχετε δει ακόμα, είναι θέμα χρόνου μέχρι ένα αντίγραφο να σας σταλεί από κάποιο φίλο ή συγγενή. Η πληροφορία δεν είναι αληθής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι τα σπαράγγια θα θεραπεύσουν τον καρκίνο. Μπορεί σε μερικές μορφές καρκίνου να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Το dana-farber.org αναφέρει ότι τα σπαράγγια είναι μια υγιεινή τροφή για να την συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των φυτοθρεπτικών συστατικών που μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα σπαράγγια μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο και προτείνουμε οι ασθενείς να ακολουθούν μια διατροφή που βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα σπαράγγια είναι μια μεγάλη προσθήκη σε αυτό το είδος της διατροφής, αλλά δεν θα πρέπει να είναι η κυριότερη.

Η σελίδα urbanlegends.about.com αναφέρει ότι το περιοδικό Cancer News Journal δεν υπάρχει πια, αλλά προφανώς ήταν αφιερωμένο στις “εναλλακτικές” θεραπείες του καρκίνου.

Ακόμη, οι ιστορίες του άρθρου δεν περιέχουν κανένα στοιχείο για να μπορεί κάποιος να τις επαληθεύσει και να τις ερευνήσει και έτσι δεν έχουν καμιά απολύτως αξία. Είναι απλά, μόνο ιστορίες και θα μπορούσε να τις γράψει ο οποιοσδήποτε για να ισχυριστεί ότι θέλει.  Ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να βασίζεται σε ιστορίες που δεν περιέχουν κανένα στοιχείο.

Έτσι έχουμε:
1. ένα ανώνυμο που υσχιρίζεται ότι είναι βιοχημικός
2. ένα άγνωστο χειρούργο οδοντίατρο που ανακάλυψε θεραπεία του καρκίνου
3. ιστορίες που δεν περιέχουν κανένα στοιχείο για να μπορείς να τις επαληθεύσεις
4. καμιά επιστημονική μελέτη ή άρθρο που να επαληθεύει ότι τα αλεσμένα σπαράγγια είναι η θεραπεία του καρκίνου.
5. ένα περιοδικό αφιερωμένο στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου.
6. πολλές επιστημονικές αναφορές για ψευδείς ισχυρισμούς του άρθρου.

Για τους παραπάνω λόγους ο ισχυρισμός ότι τα πολτοποιημένα σπαράγγια θεραπεύουν τον καρκίνο, και το άρθρο του χειρούργου οδοντίατρου, καταρρίπτονται.

Οι συμβουλές για την υγεία πρέπει να είναι έγκυρες, ακριβείς, από αξιόπιστες ιατρικές πηγές και όχι από διάφορες σελίδες ή εμαιλ που αντιγράφουν ότι θεραπεία βρεθεί μπροστά τους. Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα να ρωτάτε πάντα τον ιατρό σας και να μην εμπιστεύεστε διάφορες αναρτήσεις.

http://preventcancer.aicr.org/site/News2?page=NewsArticle&id=19023
http://physicianswholisten.blogspot.com.au/2011/06/will-asparagus-cure-cancer.html
http://urbanlegends.about.com/od/medical/a/asparagus_cancer.htm
http://www.dana-farber.org/Health-Library/Asparagus-During-Treatment.aspx
http://www.hoaxorfact.com/Health/asparagus-may-cure-cancer.html
http://www.hoax-slayer.com/asparagus-cancer-cure-false-claims.shtml
http://myths.answers.com/modern/the-origins-of-the-asparagus-cancer-cure-hoax

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.